Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένας αγανακτισμένος πρόεδρος Δημοκρατίας

του Φώτη Γεωργελέ

Το ’χει ξανακάνει. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσει. Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένας σεβάσμιος, συμπαθητικός ηλικιωμένος που μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω. Είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχων, είναι η φωνή της Ελλάδας στον έξω κόσμο. «Ο ελληνικός λαός ό,τι μπορούσε να δώσει για την κρίση το έδωσε» είπε ο πρόεδρος. «Αν νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι μπορούν να μας εκβιάσουν είναι γελασμένοι. Αυτός ο λαός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».


Έτσι με μια φράση, ο πρόεδρος συνόψισε όλη την αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα που παραπλανεί τον ελληνικό λαό. Δεν μας δανείζουν οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, εμείς τους δίνουμε. Δεν μας ζητάνε μετά από 4 χρόνια κρίσης να ισοσκελίσουμε το κόστος του κράτους μας να μην τους ζητάμε κι άλλα δανεικά, μας εκβιάζουν. Κανονικά έπρεπε να μας δίνουν συνέχεια λεφτά, κάθε χρόνο λεφτά. Αν δεν μας δίνουν είναι εκβιαστές. Και όποτε μαζεύονται πολλά, να σκίζουμε τα μνημόνια, να διαγράφουμε τα χρέη και να ξαναρχίζουμε απ’ την αρχή. Και να περνάμε εμείς καλά κι αυτοί να πληρώνουν.

Έτσι, λοιπόν, δεν φταίει το κράτος του κύριου Παπούλια που ξοδεύει περισσότερα από όσα έχει. Δεν φταίει το κόμμα του κύριου Παπούλια και τα άλλα κόμματα που ασυλλόγιστα ξοδεύουν λεφτά που δεν έχουν και χρεώνουν τα παιδιά τους. Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι που δεν μας δίνουνε, συνεχώς, αδιαλείπτως και χωρίς όρους. Γι’ αυτό ανήμερα της εθνικής εορτής του μεγάλου Όχι, θα πούμε κι εμείς το καινούργιο όχι. Ναι στα λεφτά σας, όχι στους όρους του δανείου. Δεν απορρίπτουμε τη δανειακή σύμβαση, που λέει και ο άλλος, τα μνημόνια σκίζουμε.

Αν ήταν ένας άλλος αρχηγός κράτους που έλεγε αυτά τα πράγματα, σήμερα η Ευρώπη θα ήταν ανάστατη, όλοι οι πρωθυπουργοί και των 27 χωρών θα ήταν οργισμένοι, η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θα το θεωρούσε απίστευτη προσβολή.

4 χρόνια τώρα, κουτσά στραβά, χρηματοδοτούν πάντως την Ελλάδα και ο πρόεδρός της τους αποκαλεί «εκβιαστές». Υιοθετεί δηλαδή την ψεκασμένη, αντιευρωπαϊκή ρητορική της παράνοιας. Αλλά δεν δίνει κανένας σημασία, κι αυτό είναι το χειρότερο. Το ’χουν πάρει απόφαση, η Ελλάδα είναι απροσάρμοστη χώρα, ανεπίδεκτη, παράλογη, κουτοπόνηρη. Ό,τι θέλουν λένε, αρκεί να τρέχουν τα δανεικά.

Αυτό όμως κάποτε πρέπει να τελειώσει. Είναι προσβολή οι δηλώσεις αυτές, όχι για τους λαούς της Ευρώπης μόνο, κυρίως για μας τους ίδιους. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Εκπροσωπούν μόνο την Ελλάδα της δημαγωγίας, της παραπλάνησης, των δανεικών, της τζάμπα μαγκιάς. Κυριολεκτικά του τζάμπα. Με τα λεφτά των άλλων.

Αυτή η Ελλάδα πρέπει να τελειώσει. Δεν είναι δικιά μας. Κι ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να λέει ό,τι να ’ναι. Ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να λέει την αλήθεια, όχι να χαϊδεύει και να παραμυθιάζει το λαό του, για να μην τον κυνηγάνε από τις παρελάσεις όπως πρόπερσι.

ΠΗΓΗ athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.