Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Χάρτινη τίγρης...


Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Η δημοσκοπική του εικόνα παρουσιάζει ένα κόμμα που κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής στις επόμενες εκλογές.
Κι ο σημερινός πρόεδρος του, φαίνεται πως μάλλον τώρα  το κατάλαβε.
Αλλά εξακολουθεί να αντιδρά με τον ίδιο αυτοκαταστροφικό τρόπο: Να στέλνει μηνύματα (σύμφωνα με το ρεπορταζ  του Χασαπόπουλου) στον Σαμαρά - τον μόνο κερδισμένο,  από τη συγκυβέρνηση - λέγοντας πως "χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλειοψηφία".

Άννα, εσύ χρωστάς στο ΠΑΣΟΚ

Άννα, εσύ χρωστάς στο ΠΑΣΟΚ και στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του
Πολύ δύσκολα οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν με νηφαλιότητα τις πολιτικές εξελίξεις.
Πέρσι, τον Φεβρουάριο του 2013, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η Άννα είχε προτείνει ακόμη και το ίδιο το όργανο δηλ το Εθνικό Συμβούλιο να εκλέξει νέο Πρόεδρο (αντικαταστατικά).

Παντελής Οικονόμου στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο Παντελής Οικονόμου άσκησε κριτική, χαρακτηρίζοντας ως διάλυση: 
- Να εξαγγέλλουμε Συντακτικό Συνέδριο και στελέχη μας να απαντούν με νέα κόμματα κάθε τρεις και λίγο.  
- Να απευθύνουμε, πάλι κάθε τρεις και λίγο, εκκλήσεις συνεργασίας και οι αποδέκτες να απαξιούν να μας απαντήσουν, περιμένοντας να αγοράσουν κοψοχρονιά κομμάτια μας στην εκκαθάριση.
- Να επιβαρύνουμε την τραγική οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ με αρνητικό δημόσιο θόρυβο. 
- Να κάνουμε εξαγωγή εγχώριων αντιθέσεων στην σοσιαλιστική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες στα εθνικά μας συμφέροντα.  

ΟΜΙΛΙΑ KΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ


Σύντροφοι και συντρόφισσες,

 Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ, στο χειρότερο σημείο από την ίδρυσή μας.

Σήμερα και λίγο καιρό μετά το Συνέδριο, όλοι πιστεύω ότι έχουμε μια κοινή αγωνία που πάμε.

Όλοι πιστεύουμε, ότι πρέπει να καταδείξουμε ότι είναι βιώσιμη ανάγκη να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια κατεύθυνση κεντροαριστερή.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η φαντασία της εξουσίας των ΜΜΕ

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι έχει να γίνει αν ο Παπανδρέου πει ότι σκέφτεται να επιστρέψει.
Κάναμε το λάθος να παρακολουθήσουμε σήμερα το νέο τηλεοπτικό κανάλι STAR 2 , δηλαδή το ΣΚΑΙ. Εκτός από τον Τράγκα και τον Αυτιά το κανάλι έχει και τον μεγάλο δημοσιογράφο Ευαγγελάτο που σήμερα λίγο πολύ μαζί με τους καλεσμένους του στο πάνελ είπαν :
Ότι είναι απαράδεκτο να υπερασπίζεται ο Παπανδρέου το ,,λεφτά υπάρχουν,, … Ο Ευαγγελάτος βέβαια δικαιολογείται ότι δεν το κατάλαβε…

Κι ο μπάτλερ δεν απάντησε...


Πάρις Κουκουλόπουλος στη "Κοινωνία Ώρα MEGA":
Το μνημόνιο ήταν η μόνη σωστή επιλογή. Αποδείχθηκε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε την μόνη και σωστή επιλογή!
Δεν κρατήθηκε ο Οικονομέας και

τον ρώτησε:
Τότε γιατί εκεί στο ΠΑΣΟΚ τα΄χετε βάλει με τον Παπανδρέου, αφού ήταν η μόνη λύση το μνημόνιο?

H "γκάφα" του Βενιζέλου με τους Σοσιαλιστές….

Η αδυναμία του Βενιζελου να "μιλά" ήταν η αιτία της γκάφας του στη Λειψία.
Όπως είναι γνωστό, στα όσα συζητούνται σε τέτοιου είδους δείπνα των ηγετών είναι off the record. Αυτό σημαίνει ότι μόνο κατόπιν κοινής συμφωνίας γίνεται μια ανακοίνωση.
 
Γενικά οι δηλώσεις των ηγετών είτε μπροστά στις κάμερες κατά την προσέλευση ή την έξοδο είτε στις ανακοινώσεις των γραφείων τους είναι σύντομες και χωρίς να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο θέμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι παρών με τις ιδέες του και τις πολιτικές του

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ από το ΑΠΕ:

Πριν από ένα μήνα, ακριβώς, συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Ήταν 23 Απριλίου 2010, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, ημέρα της γιορτής του, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανήγγειλε, από το Καστελόριζο, την απόφασή του, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης της.
Νωρίτερα είχε συζητήσει με συνεργάτες του, το πρόβλημα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τους συνεργάτες του, πήρε την απόφασή του. Αργότερα, όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν ξανά τα λεγόμενα εναλλακτικά σενάρια, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι οι ηγέτες είναι για να παίρνουν αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνοντας και το κόστος.
Ο ίδιος το ανέλαβε, αλλά και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Έγινε, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, με τη βοήθεια πολλών παραγόντων που δεν τον ξεχνούν ούτε σήμερα, το "απεχθέστερο" πρόσωπο στην Ελλάδα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν παίζεται ο Τσίπρας!!!! Τι Κάμπελ...Τι Κλάιν...Ναόμι νάναι...


Άλλο η μαύρη γαζέλα Ναόμι κι άλλο η συγγραφέας Ναόμι... Άλλο Κούδας κι άλλο Βούδας...Όταν βγαίνεις σε μπροστά σε κόσμο και σε καταγραφουν οι κάμερες πρόεδρε Αλέξη, τουλάχιστον προσέχεις τα ονόματα....ιδίως ανθρώπων που έχεις συναντήσει...
Τι συνέβη; Ο Τσίπρας μπέρδεψε τις.... Ναόμι και αυτό του γύρισε σε επικοινωνιακό φιάσκο μαζί με την προηγηθείσα περί γκούλαγκ αναφορά του Ζίζεκ!

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Επικοινωνιακός κόλαφος για τη προοδευτική συμμαχία στη Λειψία δείτε τι έγραψε ο γερμανικός τύπος

Γιατί τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης γύρισαν την πλάτη στη προοδευτική συμμαχία και υπήρξε επικοινωνιακός κόλαφος με τα σχόλια του γερμανόφωνου τύπου για το εγχείρημα του SPD; Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες που διοργάνωσαν το ιδρυτικό συνέδριο στη Λειψία , πως ειναι δυνατόν στις διαδικασίες της ιδρυτικής διακήρυξης να ήταν παρόντες απο τις 27 ευρωπαϊκές χώρες μονο επτά αρχηγοί κρατών, πρόεδροι ή πρωθυπουργοί ενώ την επόμενη ημέρα, γιορτή για τα γενέθλια του γερμανικού κόμματος να ήταν εκεί πολλοί ξένοι ηγέτες απο τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;;;

του  ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
Οι πληροφορίες περνάνε σαν σφαίρες από τα δημοσιογραφικά γραφεία για την εν γένει κατάσταση στο χώρο του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ. Το βέβαιο είναι πλέον ότι οδηγείται σε συρρίκνωση και πολλοί είναι εκείνοι που δεν το λογαριάζουν στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Επόμενο ήταν να οδηγηθεί εκεί το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας και μεγαλούργησε στις δυο πρώτες τετραετίες της Αλλαγής. Και το λέω με παρρησία, διότι οι εχθροί του έχουν φτάσει πλέον να το απαξιώνουν εντελώς, καθώς επίσης και τον ίδιο τον Ανδρέα. Νωπή άλλωστε είναι η παρουσίαση του βιβλίου του Παρασκευά Αυγερινού όπου περνάει από γενεές δεκατέσσερις τους πάντες και φτάνει στο σημείο να λέει ότι ο Ανδρέας ήταν καταθλιπτικός  και πως ένα βράδυ τον κάλεσε η Μαργαρίτα κι αυτός τον πήγε στον ψυχίατρο και μετά ο καθηγητής Στεφανής πήγαινε κάθε μέρα [sic] στο Καστρί για τη φαρμακευτική αγωγή.

Το σενάριο της συμφοράς για την δημοκρατική παράταξη

Όπως είχαμε προαναγγείλει σε παλαιότερη ανάρτηση μας θα αναφερθούμε εκτενώς σε σενάρια τα οποία διακινούνται σε συναντήσεις και πολιτικές συζητήσεις είτε στελεχών που κινούνται στο ευρύτερο πλαίσιο της δημοκρατικής παράταξης, είτε δημοσιογράφων και λοιπών πολιτειακών παραγόντων. Πρόκειται για προβλέψεις και διαπιστώσεις γύρω από τη στρατηγική και τον σχεδιασμό της ξεθωριασμένης ηγεσίας του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ και που εάν ισχύουν, επιβεβαιώνουν πλήρως τη λαϊκή ρήση: «Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»

Ο Βενιζέλος για το SPD και τη Σοσιαλιστική Διεθνή

Β. Βενιζέλος: Σήμερα γιορτάζουμε τα 150 χρόνια από την ίδρυση του SPD και αυτό είναι ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό πολιτικό γεγονός ενόψει των γερμανικών εκλογών και με βάση το ρόλο που παίζει ούτως ή άλλως η Γερμανία.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να ξεπεράσει την περιδίνηση, τη συνεχή ανακύκλωση της κρίσης.

Τώρα, στο πλαίσιο της επετείου έχουμε και τη δεύτερη συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας της Progressive Alliance.

Υποδειγματική απάντηση από την Έλλη Στάη στις ύβρεις της Χρυσής Αυγής προς το πρόσωπο της

Παραθέτω τη σχετική δήλωση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης κ. Έλλης Στάη:

Η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας– πολύ περισσότερο, δε, φόβου– ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να
σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού.

Ο Βενιζέλος αγνόησε την αλήθεια, και επέλεξε τον μοναχικό και αδιέξοδο δρόμο της ρήξης

Είναι προφανές ότι η Δημοκρατική Παράταξη περνάει τη χειρότερη φάση στην Ιστορία της και το μέλλον φαίνεται πολύ ζοφερό. Οι αιτίες πολλές και ποικίλες, κυρίως όμως οι διχαστικές τακτικές που ακολουθούνται από τον Πρόεδρο του Κινήματος Βαγγέλη Βενιζέλο και τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους.
   Η σημερινή ηγεσία του Κινήματος δεν....
κατανόησε εξ αρχής ότι το όνομα Παπανδρέου είναι συνυφασμένο με την ίδια την παράταξη. Αρέσει ή όχι, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Αυτή την αλήθεια δεν έπρεπε να την αγνοήσει αλλά να την ενσωματώσει στη στρατηγική ενδυνάμωσης, ενίσχυσης και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ. Δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να είναι λίαν προσεκτική στις κινήσεις της απέναντι στην Δημοκρατική Αγωνιστική Παράδοση που εκφράζεται στο πρόσωπο του Γ.Παπανδρεου, όχι ως κληρονόμου, αλλά ως φορέα της, ιδιότητα που κέρδισε στην συνείδηση του απλού λαού με το ήθος, την ευγένεια και τις ιδέες του.

Νέα καρφιά της Μ. Κοππά για κυβέρνηση και για ΠΑΣΟΚ

Στη ραδιοφωνική της συνέντευξη η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά μιλάει και τις τη σύνοδο κορυφής και την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ήταν μηδαμινή, αλλά αναφέρεται και στα του κόμματος της , πιστεύοντας όπως λέει οτι υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η σοσιαλιστική διεθνή στην οποία ειναι επικεφαλής ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα μεσα απο το γερμανικό SPD, στο οποίο πλέον συμμετέχει στη νέα Ευρωπαικη οργάνωση το πασοκ. Σχολιάζει επίσης τα δημοσιεύματα για το ταμείο του κόμματος και αφήνει αιχμές εναντίον της ηγεσίας.
Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Κοππά στο ραδιοφωνο της Αθηνας έχει ως εξής :

Γκάφα για την Προοδευτική Συμμαχία

Μεγάλα γλέντια! Καλή αρχή!
Το SPD και ο αρχηγός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διαφήμιζαν την προσχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ στον νέο οργανισμό τους, ο οποίος φιλοδοξούν να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ρεπορτάζ NewsVoice.gr: «O Παπανδρέου κατηγορεί τον Gabriel για διάσπαση της Aριστεράς»

Τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει το SPD, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της δύναμης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ενόψει των εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Πόσο μάλλον με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν αποθαρρυντικές για το SPD. Ωστόσο ο γερμανικός τύπος ασκεί κριτική σήμερα στο SPD, με αφορμή την ανοικτή επιστολή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που υπογράφει ο Πρόεδρος της,Γιώργος Παπανδρέου.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να αλλάξει μία χώρα αφοσιωμένη στον πελατειασμό #ΓΑΠ

Η ομιλία-χαιρετισμός Παπανδρέου στο ICT Forum, τον Νοέμβριο του 2009, αποτελεί, κατά την άποψή μου, τη σημαντικότερη πολιτική παρέμβαση της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα. Ο Παπανδρέου είχε παρουσιάσει σχέδιο 4 αξόνων στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Ψηφιακών Επικοινωνιών, το οποίο αποτελεί το κλειδί του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας, της ισότητας, της αξιοκρατίας και της ανάπτυξης για τη χώρα μας. Θυμίζω τους τέσσερις σημαντικούς άξονες:

Ρομπάι: Eκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο

Στα θέματα της φοροδιαφυγής και της ενεργειακής πολιτικής επικέντρωσαν την προσοχή τους οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, όπως δήλωσαν μετά το τέλος των εργασιών της σημερινής συνόδου κορυφής οι πρόεδροι της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, το οποίο καμία χώρα μέλος της ΕΕ δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει», δήλωσε ο Ρομπάι, τονίζοντας ότι «η καταπολέμησή της είναι ζήτημα δικαιοσύνης και αξιοπιστίας». Ο Ρομπάι, τόνισε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από τα δημόσια έσοδα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών -μελών της ΕΕ, αλλά και με τρίτες χώρες.

Συνεχίζοντας, ο Ρομπάι τόνισε ότι στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρεται ρητά ότι η βούληση της ΕΕ να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες (Ελβετία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Ανδόρα και Σαν Μαρίνο). «Ελπίζουμε να επιτευχθεί συμφωνία όσο το δυνατό γρηγορότερα», ανέφερε ο Ρομπάι.

Από την πλευρά του ο Ζοζέ Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε στη χάραξη ευρωπαϊκής πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας την αναφορά στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, περί «αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, τόσο ο Χ. Ρομπάι, όσο και ο Ζ. Μπαρόζο, αφού υπογράμμισαν ότι πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση της ΕΕ από τις εισαγωγές ενέργειας, τόνισαν την ανάγκη να συνδεθούν όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ με τα ευρωπαϊκά δίκτυα. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ένα χρηματικό ποσό της τάξεως του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ για τη δημιουργία μεγάλων έργων ενεργειακής υποδομής. Όπως τόνισε ο Χ. Ρομπάι, αν δεν ληφθούν μέτρα, σύντομα η Ευρώπη θα είναι η μόνη ήπειρος που θα είναι πλήρως εξαρτημένη στα θέματα ενέργειας. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πραγματική ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.


Ο Διώτης δείχνει Παπακωνσταντίνου και απειλεί με μηνύσεις και αγωγές τα ΜΜΕ

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης  με ανακοίνωσή του βάλει κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι του απέκρυψε την επίσημη διαδικασία, μέσω της οποίας διαβιβάστηκε από τις Γαλλικές Αρχές η αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ» .
 
Η ανακοίνωση του Διώτη έχει ως αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εκ νέου αποστολή από τη Γαλλία του εγγράφου που συνόδευε το CD με τα στοιχεία καταθετών της ελβετικής τράπεζας HSBC, το Σεπτέμβριο του 2010.
Ο κ. Διώτης προαναγγέλλει, επίσης, προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων τον χαρακτήρισαν «ψεύτη» και «προστάτη φοροφυγάδων».

Ο μπάρμπας από τη ...Μεσσηνία

Η γενέθλια γη του Σαμαρά νίκησε κατά τα φαινόμενα την Κορώνη...

Αν γεννήθηκες στη Μεσσηνία, από όπου κατάγεται ο Πρωθυπουργός, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου, σύμφωνα και με την εφημερίδα «Τα Νέα» η οποία αναφέρεται στον διορισμό του Χρήστου Γιάνναρη στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, παρότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράβαση καθήκοντος (!).

Σύμφωνα πάντα με τα « Νέα», ο Γιάνναρης είναι άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό διορίστηκε στις 30 Απριλίου επικεφαλής της Επιτροπής και εμφανίζεται πλέον, ως κάτοχος του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας(!).
(σημ. Πόσο γρηγορα και άνετα παίρνουν αυτά τα διπλώματα στη ΝΔ....είναι θαύμα!)

Σύμφωνα με αναφορά, τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιάνναρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης για παράβαση καθήκοντος την περίοδο που διετέλεσε επικεφαλής του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος υπογράφει την είδηση προσθέτει ότι η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη, παρότι έχουν περάσει 4 μήνες και αναρωτιέται:

Καρχιμάκης: Τελικά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την κρίση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος;

Στο εξαιρετικά χρήσιμο και επίκαιρο κείμενο του Μιχ. Καρχιμάκη, έρχεται στην επιφάνεια το μείζων ζήτημα της πολιτικής και της εξουσίας. Ο τρόπος που λειτουργούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο και να μην τους ασκείται κανενός είδους έλεγχος, καθώς και η απόλυτη "υποταγή" της πολιτικής εξουσίας σε αυτό.
Είναι άλλωστε, κοινό μυστικό ότι το σύνθημα για την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου δόθηκε μετά την προώθηση του νομοσχεδίου για τις κοινές μετοχές και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το "δημοψήφισμα" αποτέλεσε ένα απλό πρόσχημα.....

ΠΑΣΟΚ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ;;​;;;;


Για χάρη του ΠΑΣΟΚ δεν εφαρμόζεται το καταστατικό των Ορκωτών Λογιστών

Το ένα στοιχείο μετά το άλλο έρχονται στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη του crimenet.gr για τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από την εταιρία ΣΟΛ. Μια υπόθεση στην οποία καταπατάται το καταστατικό του Σώματος των Ορκωτών Ελεγκτών και Λογιστών και ουσιαστικά η ΣΟΛ θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί από τον έλεγχο εδώ και δύο μήνες όταν εκλέχθηκε ο κ. Π. Αλαμάνος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

"ΠΡΟΙΚΑ" ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΝΔ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ;

Ψηφιακό «δώρο» στον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Πέρσι νεκρός, φέτος γαμπρός» δήλωσε πρόσφατα, αλλά ξέχασε να προσθέσει και τη λέξη «ψηφιακός». Το ΕΣΡ με την 241/20.05.2013 απόφασή του δίνει τη δυνατότητα στο ΑΡΤ TV -το παλιό Τηλεάστυ του προέδρου του ΛΑΟΣ να εκπέμψει και 
ψηφιακά στο νομό Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση σε όσα σημεία της Ελλάδας έχει κέντρα εκπομπής.

Η Δημοκρατία και ο ακτιβισμός


Η συλλογική αντίδραση των πολιτών μέσω της συλλογής υπογραφών για καίρια θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη ζωή τους είναι ένας τρόπος "άμεσης" δημοκρατίας, αφού εκφράζεται το λαϊκό αίσθημα

Αυτό όμως, δεν σημαίνει αντίστοιχα ότι ο καθένας και για οποιοδήποτε λόγο κρίνει ο ίδιος μπορεί μέσω αυτής της διαδικασίας να ακυρώσει, να απαγορεύσει να ακουστεί και μια άλλη άποψη με την οποία διαφωνεί.

Στην καθημερινότητα μας δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν πράγματι δηλώνουμε υποστηρικτές του "φασισμού", όσο αν οι ίδιες μας οι πράξεις και η στάση ζωής ουσιαστικά διέπονται από φασιστικές πρακτικές.

Προς παπαγαλάκια ...και κάθε ενδιαφερόμενο

Καθώς, η παραπληροφόρηση ότι δήθεν η διάσημη οργάνωση TEDGlobal θα έχει δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στο  συνέδριο της, μετά τις "αντιδράσεις" χτύπησε κόκκινο  .

Στην αντεπίθεση περνούν Παπανδρέου και Σοσιαλιστική Διεθνής

Με μία εξασέλιδη επιστολή απαντούν Γιώργος Παπανδρέου και ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λούις Αγιάλα, στις επιθέσεις και στην κριτική που δέχεται ο διεθνής οργανισμός ενόψει της δημιουργίας «ανταγωνιστικής οργάνωσης» από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες

Μεταξύ άλλων, οι δύο ισχυροί άνδρες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μιλούν για «παραποίηση της αλήθειας και εσκεμμένη προσπάθεια να τοποθετηθεί η ευθύνη ιστορικά σε άλλους», όσον αφορά στις κατηγορίες για τις συνθήκες που επέτρεψαν τη συμμετοχή των κομμάτων του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ στην οργάνωση.

Πάγκαλος: «Στη φυλακή ο Τσίπρας»

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή αναφορά που έκανε ο φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ στα γκουλάγκ, σε συζήτηση παρόντος και του αρχηγού του Συνασπισμού.

«Το γκουλάγκ είναι τόπος βασανισμού όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες από τη σταλινική τρομοκρατία ή πέθαναν από την πείνα και το κρύο. Αυτά δεν λέγονται ούτε για αστείο» δήλωσε ο Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».


«Και αν το είπε γι’ αστείο ακόμα αυτός που το είπε, πρόκειται περί κτήνους και ηλιθίου. Και αυτοί που τον κάλεσαν είναι επίσης κτήνη και ηλίθιοι και πρέπει να αποδοκιμαστούν από το λαό και να υπάρχει ένας νόμος που να βάζει στη φυλακή τον κ. Τσίπρα. Τον κάλεσε και τον χειροκρότησε. Δεν είναι χιούμορ», συνέχισε ο πρώην αντιπρόεδρος για να διερωτηθεί αμέσως μετά:

Ντροπή στον «ανθέλληνα» Σταύρο Θεοδωράκη!- Μας κατέστρεψε τον μύθο για τα ελληνικά πετρέλαια!


Κάποιοι κομπλεξικοί τύποι μας το παίζουν πολύ υπεράνω και νομίζουν ότι όλοι εμείς οι λοιποί Έλληνες μασάμε κουτόχορτο και τις μεγάλες αλήθειες στις οποίες πιστεύουμε, πάνε να μας τις βγάλουν θεωρίες συνωμοσίας και παραμύθια της Χαλιμάς- για να υπηρετήσουν δεν ξέρω κι εγώ ποιά ύποπτα συμφέροντα!
Μια συμμορία "ανθελλήνων" μάζεψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του «Πρωταγωνιστές». Σε μια εκπομπή των «Πρωταγωνιστών» για τις θεωρίες συνωμοσίας, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος, ο επιστήμων Γιώργος Γραμματικάκης, μια ειδική επί των πετρελαίων και ένας πιλότος συνωμότησαν όλοι μαζί για να μας πείσουν ότι τα ελληνικά πετρέλαια δεν είναι τόσο πολλά, ώστε να μας ζήσουν, ότι δεν μας επισκέπτονται εξωγήινοι κι ότι δεν... μας ψεκάζουν! Τι μας είπε αυτή η εκπομπή σχετικά με τα ελληνικά πετρέλαια;

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

O Λοβέρδος θα κατέβει αυτόνομα με την "Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα" στις ευρωεκλογές


Και επειδή όλοι μια αγωνία για τον πρώην υπουργό Υγείας την έχουμε, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε  την προσχώρηση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, στη «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα»

Ο  Λοβέρδος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση, λέγοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από το «διευθυντήριο» των τριών πολιτικών αρχηγών και κατήγγειλε «εξωθεσμικές λειτουργίες», ενώ για τον Πρωθυπουργό σημείωσε πως έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής σε ότι αφορά την πρόσδεση της Ελλάδας στον κορμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά πέραν αυτού τίποτε άλλο.

Ο κοινωνιολόγος Ούλριχ Μπεκ μιλάει για τις γερμανικές στρατηγικές της κρίσης

 
Του Θαναση Βασιλειου
 
Να ξαναδούμε την κοινωνία προτρέπει ο καθηγητής Ούλριχ Μπεκ  στο βιβλίο του " Από τον Μακιαβέλλι στη Μερκιαβέλλι – Η γερμανική Ευρώπη" 
Η δημόσια συζήτηση καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τη σκοπιά της οικονομίας – πράγμα παράλογο, λέει ο Ούλριχ Μπεκ, αν σκεφτούμε πως οι ίδιοι οι οικονομολόγοι αιφνιδιάστηκαν από την κρίση. Ο «πρύτανης» της γερμανικής κοινωνιολογίας στο τελευταίο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στη Γερμανία, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, παρεμβαίνει στην κρίση πραγματοποιώντας μια ανάγνωση με το βλέμμα στραμμένο στο «πνεύμα», στη σύγχυση και την αναποφασιστικότητα ως τακτική επιτήρησης και τιμωρίας «έως ότου το ευρώ μάς χωρίσει».

Το Ted, ο Γιώργος Παπανδρέου, το Εδιμβούργο και οι «αληθινοί δημοκράτες»


Ο αναγνώστης του blog Βασίλης Ε. μου έστειλε την παρακάτω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστολή και σας την παραθέτω:

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρόσφατα ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που προσκλήθηκε από το παγκοσμίου κύρους TED -μια διεθνής οργάνωση που φιλοξενεί και παρουσιάζει σειρά διαλέξεων ανά τον κόσμο για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν - προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει τον Ιούνιο, στο Εδιμβούργο.

Πρόκειται για μια τιμητική


από κάθε άποψη πρόσκληση, όχι μόνο για τον εκάστοτε προσκεκλημένο αλλά και για την χώρα προέλευσής του καθώς οι σειρές διαλέξεων του TED, θεωρούνται παγκοσμίως ιδιαίτερα σημαντικές κι ενδεχομένως καθοριστικές για την παραγωγή των ιδεών ανά τον κόσμο . Για τον λόγο αυτό, μαγνητοσκοπούνται και διατίθενται ελεύθερα από το www.ted.com, υποτιτλισμένες σε περισσότερες από συνολικά 70 διαφορετικές γλώσσες από εθελοντές μεταφραστές.

Και οι ελεγχόμενοι έγιναν ελεγκτές….


Σάλος με την αποκάλυψη ότι πατέρας μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιοκτήτης μιας εκ των 6 ελεγκτικών εταιρειών που ξεσκονίζουν τα ταμεία του κόμματος

Μείζον θέμα προκύπτει από την αποκάλυψη ότι ο πατέρας νεαρού μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιοκτήτης μιας εκ των έξι εταιρειών ορκωτών λογιστών που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» τα ταμεία του κόμματος και να βγάλουν πόρισμα. Ενώ ο υιός (το μέλος του Πολ. Συμβουλίου) είναι μέτοχος στην εταιρεία.
Πρόκειται για τον κ. Χάρη Αλαμάνο, πρόεδρο της ΣΟΛ Α.Ε. που ελέγχει τα ταμεία της Ιπποκράτους, ο οποίος τυγχάνει να είναι πατέρας του κ. Παναγιώτη Αλαμάνου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της ομάδας των «βενιζελικών» και συγκεκριμένα του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Αλαμάνος – σύμφωνα με το βιογραφικό του – είναι partner (συνεταίρος) της εταιρείας ΣΟΛ Α.Ε. από το 2009.

Κατήφορος…

Ολοκληρωτική κατάρρευση ακόμη κι αυτών των …πενιχρών για τα δεδομένα και την ιστορία του, ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζουν τα στοιχεία μιας σειράς από πρόσφατες δημοσκοπήσεις, διαφόρων εταιριών. Δεν μπαίνουμε σε λογική ανάλυσης και παρουσίασης αριθμών, είναι άλλωστε πολύ εύκολο για όποιον θέλει να τους βρει στο διαδίκτυο κι ελάχιστη σημασία έχουν οι μαθηματικές λεπτομέρειες αφού αυτό που μετράει περισσότερο είναι η πολιτική ουσία. Αξίζει βέβαια προσοχής από μαθητικής πλευράς, η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ πλέον από την 5η μέχρι και την 7η θέση στην κατάταξη των κομμάτων.

Τέρατα και σημεία


Συμβαίνουν τέρατα και σημεία.
Η χώρα στενάζει κάτω από το βάρος μιας πρωτόγνωρης ύφεσης.
Η υπερφορολόγηση του λαού ευθέως και εκ του πλαγίου και οι περικοπές που συνεχίστηκαν δριμύτερες από τη στιγμή που έγινε Πρωθυπουργός, ο μέχρι προ τινος αρχηγός της αντιμνημονιακής αντίστασης κ. Σαμαράς, έχουν επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Αρσενης: Η κυβέρνηση φορολογεί τα νοικοκυριά στο βωμό της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ


Σε λομπάρισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών ενάντια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση της κλιματικής μας πολιτικής επιδόθηκε η ελληνική κυβέρνηση. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση πάλεψε έτσι ενάντια στο συμφέρον των ελληνικών νοικοκυριών και των δημόσιων εσόδων για χάρη της υπερκερδοφορίας της υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ.
Μετά τη σημερινή καταψήφιση της πρότασης της Επιτροπής και τη συνεπαγόμενη κατάρρευση του χρηματιστηρίου ρύπων, η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα αυξήσει το τέλος ΑΠΕ στα τιμολόγια της ΔΕΗ φορολογώντας τα νοικοκυριά.

Ο Καρατζαφέρης βάζει όρους για επιστροφή στη Ν.Δ

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία με αυτήν την πολιτική, χωρίς ωστόσο να κλείσει οριστικά την πόρτα για μια πιθανή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία σε πιο ήπιους όμως τόνους. Ωστόσο δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά εναντίον των παλιών βουλευτών του κόμματός του Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, για τους οποίους δήλωσε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο νεοφιλελεύθεροι. Είναι κακό να μη σέβονται την ιστορία τους. Πιστεύω ότι υπερβάλλουν λίγο στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να πείσουν ότι είναι κομμάτι της ΝΔ».

θα ασχοληθούμε τις πατημασιές της αρκούδας η με την ΙΔΙΑ την αρκούδα;


Του Χαρη Τσιοκα
 
Την στιγμή που ο πρόεδρος της τρικομματικης κυβέρνησης διαβεβαίωνε ότι σε 2-3 χρόνια δεν θα χρειασθεί άλλο μνημόνιο, η Κομισιόν εκτιμούσε ότι στην ΙΔΙΑ περίοδο θα χρειασθούν συμπληρωματικά μέτρα που μπορεί να ξεπερνούν τα 8 ,5 δις!
  Και όλα αυτά ενώ είναι γνωστό, πως η ρήτρα του επαχθέστερου για τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις μνημονίου έχει προβλέψει αντισταθμιστικά ,ισοδύναμης απόδοσης, μέτρα ,όταν τα προηγούμενα δεν αποδίδουν!

Και τότε κ. Αυγερινέ, εσύ τι έκανες;


Βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την αναφορά του Παρασκευά Αυγερινού, στο πρόσφατο βιβλίο του, που προκαλεί ήδη πολλές αντιδράσεις, ότι « Η αλλαγή τελείωσε το 1981».

Στο γνωστό κλίμα, της απαξίωσης οποιουδήποτε έργου του ΠΑΣΟΚ, στη γνωστή λογική της ατελείωτης πίκρας αλλά και μίσους για τον ιδρυτή του κόμματος, που υπηρέτησε, ο κ. Αυγερινός παραμένει συνεπής στην εχθρότητα που τον οδήγησε από παλιά στην αντιπαλότητα με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το πράγμα!


Εχει πάει ποτέ ελεγκτική εταιρία να ελέγξει επιχείρηση στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας είναι μέλος εργαζόμενος της ίδιας της ελεγκτικής εταιρίας;

Ο ελέγχων και ελεγχόμενος;
Δεν είναι δυνατόν να ισχύει αυτό το πράγμα...

Σχισμα απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ;


Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διεκδικήσει την εξουσία θα "βάλει νερό στο κρασί" του και θα θελήσει να "απομονώσει" τις φωνές αντίδρασης από τις συνιστώσες του, οι οποίες φυσικά είναι αντίθετες με κάθε υπαναχώρηση από την "επαναστατική" γραμμή.
Έτσι, τον χορό άνοιξε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ιδέες και θέσεις που πλήττουν τη συνοχή και τον πλουραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ανακοίνωση μάλιστα, υπογράφουν και τέσσερις ακόμη από ισάριθμες συνιστώσες, και ασκούν αυστηρή κριτική για την απόφαση επιβολής ενιαίας λίστας στην εκλογή των οργάνων του κόμματος αλλά και για την εξαγγελία της διάλυση των Συνιστωσών.

ο Κακλαμάνης για την προανακριτική (βίντεο)



Όπως είχαμε δημοσιεύσει και παλαιότερα ο Απόστολος Κακλαμάνης τα είπε έξω από τα δόντια σχετικά με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την λίστα Λαγκάρντ και το ρόλο των μελών της.

Δείτε το βίντεο και κρίνετε αν αυτή τελικά η επιτροπή έχει λόγο ύπαρξης....

Η Χρυσή Αυγή και ο Μister Tsipra

Ας συμφωνήσουμε όλοι σε μια βάση. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα μόρφωμα που δηλητηριάζει την κοινωνία και προάγει το μίσος, τον φανατισμό και το ρατσισμό.

Είναι ένα καθαρά ναζιστικά προσανατολισμένο κόμμα, που στηρίζει την επιρροή του σε εθνικιστικές εξάρσεις.
Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει με σοβαρό και συντεταγμένο τρόπο από την Πολιτεία.


Όχι όμως, όπως προχτές.