Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Ο Πάγκαλος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ : δεν μπορεί να ειναι βορά των παλιόσκυλων

 
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος  αναφέρθηκε στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο Μεγκα Σ/Κ,  επισημαίνοντας πως δεν είναι το μόνο κόμμα με πρόβλημα. Η άποψη που εξέφρασε ήταν ότι πρέπει να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και να υπάρχει αυστηρά ιδιωτική οικονομική στήριξη από φυσικά πρόσωπα.
«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι βορά των “παλιόσκυλων” που γυρνάνε και κατασπαράσσουν τα “πτώματα” στους δρόμους», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι “έγλυφαν” το ΠΑΣΟΚ έχουν βγει τώρα στα κανάλια και στις εφημερίδες και το “ξεσκίζουν”».
Όταν ρωτήθηκε για να διευκρινίσει ποιους χαρακτηρίζει ως “παλιόσκυλα” ο Πάγκαλος απάντησε πως “είναι διάφοροι” και επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μόνο κόμμα με πρόβλημα και τόνισε ότι «για να αντιμετωπιστεί αυτή η ασθένεια πρέπει να πάρει απόφαση η Βουλή που να λέει ότι τα οικονομικά των όλων των κομμάτων είναι ανοιχτά στη δικαιοσύνη».
Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι αρνείται το νόμο και πρόσθεσε «είναι εξοργιστικό να μην αποκαλύπτει τα οικονομικά του», προκαλώντας την αντίδραση του Περισσού, που απάντησε μέσω του εκπρόσωπου Τύπου του, Γιάννη Γκιόκα, ότι το ΚΚΕ κάθε χρόνο δημοσιεύει τους ισολογισμούς του, τα στοιχεία της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και τις ενισχύσεις μελών και φίλων του κόμματος, διευκρινίζοντας πως αυτό που δεν θα δώσουν είναι οι λίστες με ονόματα φίλων που καταβάλουν συνδρομή, οι οποίοι μπορεί να μην είναι καν ψηφοφόροι.
Σχετικά τώρα με την χρηματοδότηση των κομμάτων, ο Πάγκαλος χαρακτήρισε το αμερικανικό αντίστοιχο σύστημα ως το καλύτερο και ζήτησε «να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να υπάρχει αυστηρά ιδιωτική χρηματοδότηση από φυσικά πρόσωπα, αλλά με κάποιο όριο».
Με τον δικό του τρόπο ο πρώην αντιπρόεδρος σχολίασε τη μεταφορά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους στη Χαριλάου Τρικούπη: «Μια χαρά είναι στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι και κοντά στα Εξάρχεια που εμένα πάντα μου άρεσαν. Όποτε με αφήνουν οι επαναστάτες της αριστεράς περνάω από κει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.