Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Γκάφα για την Προοδευτική Συμμαχία

Μεγάλα γλέντια! Καλή αρχή!
Το SPD και ο αρχηγός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διαφήμιζαν την προσχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ στον νέο οργανισμό τους, ο οποίος φιλοδοξούν να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στον ιστότοπο των Γερμανών Σοσιαλιστών προαναγγελόταν  ότι το κόμμα του Μπαράκ Ομπάμα θα εκπροσωπούσε ο Χάουαρντ Ντιν, πρώην κυβερνήτης του Βερμόντ και διεκδικητής του δημοκρατικού χρίσματος για την προεδρία το 2004.
Ο ίδιος ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην παρουσία του Ντιν εκφράζοντας τη χαρά του για τη συμμετοχή του, υπογραμμίζοντας ότι εκπροσωπεί ένα κόμμα που δεν είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Τι συνέβη όμως στην πραγματικότητα; Ο Χάουαρντ Ντιν παραβρέθηκε στη Λειψία αλλά για σεμινάριο άσχετο με το SPD με τίτλο «Κοινή προοδευτική οπτική για μια ευημερούσα προοδευτική Ευρώπη». Στις δε εκδηλώσεις των Σοσιαλδημοκρατών μετείχε ως ιδιώτης και όχι ως εκπρόσωπος των Δημοκρατών.
Έτσι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Κόμματος, Ρεμπέκα Τσέλιν, διευκρίνισε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα δεν εκπροσωπείται» στην πρεμιέρα της Προοδευτικής Συμμαχίας.
Αρχή είναι ...θα μάθετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.