Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Τέρατα και σημεία


Συμβαίνουν τέρατα και σημεία.
Η χώρα στενάζει κάτω από το βάρος μιας πρωτόγνωρης ύφεσης.
Η υπερφορολόγηση του λαού ευθέως και εκ του πλαγίου και οι περικοπές που συνεχίστηκαν δριμύτερες από τη στιγμή που έγινε Πρωθυπουργός, ο μέχρι προ τινος αρχηγός της αντιμνημονιακής αντίστασης κ. Σαμαράς, έχουν επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με το επίπεδο ζωής των πολιτών.
 
Από την άλλη μεριά η γραφειοκρατία καλά κρατεί, η πολυνομία συνεχίζει να βασιλεύει και να ταλαιπωρεί το κοσμάκη, οι τράπεζες έχουν καβούρια στα ταμεία τους και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, ερήμην του λαού.
Η ανάπτυξη έχει καταντήσει όνειρο θερινής νυκτός, τα Ζάππεια ισοδύναμα ούτε τα είδαμε, ούτε τα απαντήσαμε πουθενά.

Το τρίτο Μνημόνιο ψηφίστηκε χωρίς να λυθεί μύτη, η αξιοκρατία μέσω ΑΣΕΠ μετατρέπεται αθόρυβα σε ημετεροκρατία, με τους δικούς τους ανθρώπους να καταλαμβάνουν θέσεις και αξιώματα ανεξαρτήτως προσόντων και βιογραφικού.
Τα Πρωθυπουργικά ταξίδια με κάθε λογής παρατρεχάμενους κανονικά και με τον νόμο, χωρίς ερωτηματικά και υπονοούμενα για τα έξοδα.
Οι υπουργοί μια χαρά στα μεγαλεία του αξιώματος τους με τις πολυέξοδες μετακινήσεις τους όπου χρειαστεί.

Είμαστε μια ωραία παρέα, όλα λοιπόν όμορφα και καλά.
Είναι συνεπώς αναπόφευκτο να ρωτήσει κανείς. Τι άλλαξε τώρα, ποια είναι η νέα πραγματικότητα που βιώνουν οι έλληνες; Τι διαφορετικό τέλος πάντων συμβαίνει επί Πρωθυπουργίας Σαμαρά, ώστε να μην διαμαρτύρεται κανείς; Οι φυλλάδες τον υμνούν, τα απύλωτα στόματα που έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Παπανδρέου και τους κηπουρούς του έχουν βγάλει τη μούγκα. Οι τηλεπαραθυράτοι ενημερωτές-σχολιαστές, παρακολουθούνε μόνο μήπως και στραβοπατήσει ο Παπανδρέου για να του τα ρίξουνε, καθιστάμενοι ολοσχερώς γελοίοι και απαράδεκτοι. Ουδείς αγανακτισμένος βγαίνει να διαμαρτυρηθεί στις πλατείες και να μουντζώσει τη Βουλή. Εδώ και κει καμιά ντουφεκιά, καμιά δηλωσούλα, για τα προσχήματα και αυτό είναι όλο.


Τόσες υποσχέσεις, τόσες Ζάπειες διαφορετικές λύσεις υπήρχαν «με άλλο μίγμα πολιτικής», τόση «αγάπη, λατρεία, καλοσύνη, κατανόηση και ενδιαφέρον» από τον κ. Σαμαρά όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Που είναι όλα αυτά; Ξαναρωτάω λοιπόν:-Πως γίνεται να μην αντιδρά κανείς και να μην σχολιάζεται καν η κολωτούμπα που έκανε ο σημερινός Πρωθυπουργός με το πρόσχημα της σοβαρότητας και υπευθυνότητας και με μια ρουκέτα του στυλ,
«ουδείς αναμάρτητος»;-
Πως γίνεται να τον ακούει ο ταλαιπωρημένος Έλληνας να υπερασπίζεται σε διεθνή ακροατήρια την περιοριστική πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζεται πιο σκληρά επί των ημερών του και να καυχάται για την επιτυχία των θυσιών του λαού, όταν ό ίδιος αρνιόταν πεισματικά να ψηφίσει νομοσχέδια που τις επέβαλαν, εισπράττοντας όμως τώρα επαίνους;-Πως γίνεται να παραδέχεται στον προϋπολογισμό του 2013 ότι το έλλειμμα ήταν της τάξης του 15.6%, όσο ισχυριζόταν καθυβριζόμενο το ΠΑΣΟΚ επί διακυβερνήσεως Παπανδρέου και να μην λύνεται μύτη;
-Πώς εξηγείται η επιλεκτική υπέρ Σαμαρά αποδοχή της μοναδικής πολιτικής που έσωσε τη χώρα από την άτακτη χρεοκοπία, επιβληθείσα με τεράστιες προσπάθειες από τον πρώην Πρωθυπουργό, για την οποία ο ίδιος όμως ήταν προδότης, πράκτορας, Τσολάκογλου, εθνικός μειοδότης;
-Πως γίνεται ο κ Σαμαράς να μας έχει ζαλίσει, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, με πατριδοκάπηλες τοποθετήσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη που θα έφερνε μετά βαΐων και κλάδων με το που θα αναλάμβανε την εξουσία, να τα έχει κάνει όλα αυτά γαργάρα και όμως οι δημοσκοπήσεις να το βγάζουν καταλληλότερο Πρωθυπουργό;
Απάντηση βεβαίως δεν περιμένω. Έχω όμως το δικαίωμα ως ελεύθερος πολίτης αυτού του τόπου, να απευθυνθώ σε όλους αυτούς τους ξεφωνημένους ρουφιάνους και χυδαίους αρλουμπολόγους της δήθεν πληροφόρησης και δήθεν ενημέρωσης που τα έχουν κάνει πλακάκια με τη συμμορία των φοροφυγάδων του Οικονομικού και Πολιτικού κατεστημένου, διαστρέφοντας την αλήθεια και κινδυνολογώντας προκλητικά για να εξυπηρετούνται οι ύπουλες επιδιώξεις τους και να τους πω.
Παλικάρια, σας πήραμε χαμπάρι. Είναι τόσο οφθαλμοφανής η γκεμπελική μέθοδος που χρησιμοποιείτε για την επίτευξη των άνομων σχεδίων σας, που δεν χρειαζόμαστε και πολλά για να το αντιληφθούμε. Κραυγάζουν οι σκοπιμότητες σας, είναι καθρέφτης οι ιδιοτελείς επιδιώξεις σας να μην πειραχτούν τα κεκτημένα και τα αντιλαϊκά συμφέροντα σας.
Ένα πράγμα όμως να έχετε υπόψη. Η μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, είναι εδώ, λαβωμένη μεν, αλλά παρούσα με χιλιάδες αγωνιστές που περιμένουν και ελπίζουν. Όλοι αυτοί συσπειρωμένοι γύρω από τις αρχές και τις αξίες που τους εμφύσησε ο ΑΝΔΡΕΑΣ, κάποια στιγμή θα πάρουν την υπόθεση πάνω τους, θα ξαναφτιάξουν την παράταξη και θα δώσουν σκληρή απάντηση σε αυτή την παρακμή. Η σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα είναι δεδομένη. Οι εστίες που αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και βελτίωσης της ζωής των ελλήνων θα καθαριστούν. Μάθανε από τα λάθη, είναι εδώ παρόντες, έτοιμοι και πρόθυμοι, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Έχουν ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί σας. Να το θυμάστε.

Υ.Γ Όπως αναφέρει ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ σε παρέμβαση του ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, πρέπει να υπάρξουν συγκρούσεις με την δικαιοσύνη για τον ρόλο της στην ανάπτυξη της χώρας, λόγω καθυστερήσεων σε δίκες που την αφορούν, καθώς και απέναντι σε θύλακες του τραπεζικού συστήματος που συγκαλύπτουν την μεγάλη φοροδιαφυγή σε βάρος των πολλών που δοκιμάζονται .
Εδώ παίζεται παιχνίδι δισεκατομμυρίων ευρώ που καταλήγουν σε κωλοπετσωμένους αετονύχηδες και τα ΜΜΕ ασχολούνται υποκριτικά με μερικά εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται τα κόμματα για να λειτουργεί η Δημοκρατία. Στρέφουν με λίγα λόγια την προσοχή του κόσμου στο έλασσον για να μην αποκαλυφτεί το μείζον, για να κρύψουν τις πομπές των μεγάλων αφεντικών. Μαφιόζικες μέθοδοι και πρακτικές.

Σταυρος Στραβόλαιμος - messiniakesapopseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.