Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Επικοινωνιακός κόλαφος για τη προοδευτική συμμαχία στη Λειψία δείτε τι έγραψε ο γερμανικός τύπος

Γιατί τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης γύρισαν την πλάτη στη προοδευτική συμμαχία και υπήρξε επικοινωνιακός κόλαφος με τα σχόλια του γερμανόφωνου τύπου για το εγχείρημα του SPD; Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες που διοργάνωσαν το ιδρυτικό συνέδριο στη Λειψία , πως ειναι δυνατόν στις διαδικασίες της ιδρυτικής διακήρυξης να ήταν παρόντες απο τις 27 ευρωπαϊκές χώρες μονο επτά αρχηγοί κρατών, πρόεδροι ή πρωθυπουργοί ενώ την επόμενη ημέρα, γιορτή για τα γενέθλια του γερμανικού κόμματος να ήταν εκεί πολλοί ξένοι ηγέτες απο τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα.
Παράλληλα με 124 άρθρα απασχόλησε τον γερμανικό τύπο η επιστολή Παπανδρέου και η ίδρυση της Προοδευτικής Συμμαχίας. Σε γενικές γραμμές ο γερμανόφωνος τύπος αντιμετώπισε με επιφύλαξη και πολλές κριτικές παρατηρήσεις την ίδρυση του νέου δικτύου, ίσως επειδή η πανηγυρική τελετή έναρξης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει οι διοργανωτές.
Μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι από τον γερμανόφωνο τύπο:
Die Zeit: To SPD έπρεπε να μείνει στο παλιό του δίκτυο (.) Το SPD αφήνει τη Σοσιαλιστική Διεθνή για να φτιάξει ένα δικό του δίκτυο. Είναι λάθος, λέει ο ερευνητής Stephan Klecha.
Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk): Ο πρώην Πρόεδρος του SPD, Franz Muntefering, σε σχετική ερώτηση για το θέμα δήλωσε στη Γερμανική Ραδιοφωνία: «Δεν έχω καθόλου εμπλακεί στο θέμα αυτό, αλλά έχω συναναστραφεί πολλές φορές με τον Παπανδρέου και τον έχω στο μυαλό μου με μεγάλο σεβασμό».
Der Standard Αυστρίας: H διαμάχη για την αριστερή συμμαχία επισκιάζει το πάρτυ του SPD.
Sueddeutsche Zeitung: To SPD απομακρύνεται από τον σοσιαλισμό και ιδρύει όμιλο με το αδιάφορο όνομα που δεν λέει τίποτα – Προοδευτική Συμμαχία. Τι επιδιώκει το SPD με αυτό το κακέκτυπο;
Τagesspiegel: Nέα κατεύθυνση στο SPD – Προοδευτικό και όχι σοσιαλιστικό.
Neues Deutschland: H κριτική απέναντι στη Σοσιαλιστική Διεθνή είναι αδικαιολόγητη. Αποτελεί ένα φόρουμ διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.
Ο εκπρόσωπος της Αριστερής Πτέρυγας του SPD (DL21) και αναπληρωτής Πρόεδρος της Νεολαίας του SPD δήλωσε ότι: «χαιρόμαστε που το SPD παραμένει στη Διεθνή, γιατί οποιαδήποτε κίνηση στην αντίθετη κατεύθυνση θα ήταν μοιραία και αντιπαραγωγική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.