Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΠΑΣΟΚ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ;;​;;;;


Για χάρη του ΠΑΣΟΚ δεν εφαρμόζεται το καταστατικό των Ορκωτών Λογιστών

Το ένα στοιχείο μετά το άλλο έρχονται στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη του crimenet.gr για τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από την εταιρία ΣΟΛ. Μια υπόθεση στην οποία καταπατάται το καταστατικό του Σώματος των Ορκωτών Ελεγκτών και Λογιστών και ουσιαστικά η ΣΟΛ θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί από τον έλεγχο εδώ και δύο μήνες όταν εκλέχθηκε ο κ. Π. Αλαμάνος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Θεμελιώδης αρχή κάθε ελέγχου από ορκωτούς είναι «η μη συμμετοχή με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στη λήψη αποφάσεων, που αναφέρεται στη δραστηριότητα του ελεγχομένου».
Παράλληλα υπογραμμίζεται στο καταστατικό ότι «οι νόμιμοι έλεγχοι και τα ελεγκτικά γραφεία έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν την ανεξαρτησία τους έναντι των ελεγχομένων από αυτούς και φέρουν το βάρος της απόδειξης στις ενέργειες τους κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, κατά τρόπο ανεξάρτητο.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως πρόεδρος του ΣΟΕΛ(Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών) είναι εδώ και χρόνια ο Χάρης Αλαμάνος, στέλεχος και μέτοχος της ΣΟΛ ΑΕ και πατέρας του Παναγιώτη Αλαμάνου, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
πηγη crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.