Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αρση της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν που κατηγορείται για ρατσισμό

Καθώς στις σοβαρές δημοκρατίες ο νόμος λειτουργεί, η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας (το γνωστό Εθνικό Μέτωπο),  αντιμετωπίζει  κατηγορίες για ρατσιστική ρητορεία και προπαγάνδα υπέρ των φυλετικών και θρησκευτικών διακρίσεων, μετά την άρση της βουλευτικής της ασυλίας που ψηφισε η ειδική επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ραγκούσης: Ούτε με… σφαίρες στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη

Σκληρή απάντηση στον Φώτη Κουβέλη κόβοντας κάθε περιθώριο συνεργασίας του με τη ΔΗΜΑΡ δίνει η πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο thepaper.gr.
«Δε θα μπορούσα ποτέ να συνεργαστώ με ένα κόμμα που παρουσιάζει την εξής απαράδεκτη, έως φαιδρή, εικόνα: Οι υπουργοί του κόμματος να υπογράφουν το νόμο-μνημόνιο 3, οι βουλευτές να μην το υπερψηφίζουν και ο ίδιος ο κ. Κουβέλης να μένει στην τρικομματική συμμαχία για να το υλοποιήσει» λέει ο κ. Ραγκούσης

Ψήνονται για εκλογές;


Κάποιοι στην ΝΔ άρχισαν να συζητούν  δειλά- δειλά το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές. Ο Σαμαράς δείχνει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, διοχετεύοντας και διαρροές στο φιλικό του Τύπο, προβάλοντας ως ζητούμενα είναι από δω και στο εξής τη σταθερότητα και την πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά στην ουσία θέλει να προλάβει τις εξελίξεις όσο κρατά το προβάδισμα το κόμμα του.

Η Κωνσταντινούπολη φλέγεται

 
Αντιμέτωπη με γενικευμένη εξέγερση βρίσκεται η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς  για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι ταραχές στη Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις.
Το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις, όταν ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αποκλεισμένη, από τις δυνάμεις ασφαλείας, πλατεία στο Ταξίμ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Παρασκευή έχουν συλληφθεί 81 άτομα, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Παπανδρέου: "Όταν έγινα πρωθυπουργός παρέλαβα μεγάλα ελλείμματα. Έπρεπε να αυξήσω τους φόρους"


Όπως ήδη δημοσιεύσαμε ο Γιώργος Παπανδρέου με το νομπελίστα Καθηγητή Οικονομικών, Paul Krugman αντιμετώπισε σε debate με τον πρώην υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Newt Gingrich και τον Arthur B. Lafter, σύμβουλο οικονομικών του Προέδρου Ronald Reagan.
Η συζήτηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του καθιερωμένου εδώ και χρόνια θεσμού Μunk debate και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από εθνικό δίκτυο του Καναδά.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Προς κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλο ... Το τέλος έφτασε !!



Ανάλυση της λέξης Υπονόμευση. 
Υπονόμευση είναι να λες αλλά στα όργανα και στα στελέχη και αλλά στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις κλειστές, μυστικές συναντήσεις. Υπονόμευση είναι να αφήνεις τους άλλους να δίνουν τη μάχη για τη νίκη και ο ίδιος να επενδύεις στην ήττα. Υπονόμευση είναι να μην εκφράζεις τη γνώμη σου για κάτι που θεωρείς λάθος, επειδή πιστεύεις ότι το λάθος αυτό μπορεί να σε συμφέρει ...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ του... Βενιζέλου...!!! ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ του... ΣΥΡΙΖΑ...!!! ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ της...ΔΗΜΑΡ...!!!

Του Χάρη Κοντόπουλου

Εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, μέσα και έξω από την Ελλάδα..
Που στρατευτήκαμε, διαχρονικά, στα μεγάλα οράματα της 3ης Σεπτέμβρη 1974. Στα οράματα του ιστορικού μας ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου.
Ξεκινάμε, σήμερα, μια πανεθνική προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσουμε τις διαχρονικές μας αξίες και τις κατακτήσεις του λαού μας. Να ξεκαθαρίσουμε τον χώρο του ΠΑΣΟΚ από άτομα που με τις συμπεριφορές τους και τις πρακτικές τους, όξυναν την σχέση μας με την κοινωνία και τον λαό μας.

3000 ψήφισαν στο Munk debate για την φορολογία των πλουσίων υπερ της οποίας τάχθηκαν οι νικητες Παπανδρέου - Κrugman

O Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον νομπελίστα Paul Krugman επικράτησαν με μεγάλη διαφορά στο debate που πραγματοποιήθηκε χθες στο Τορόντο του Καναδά, με θέμα την φορολογία των πλουσίων. 
Απέναντι από τους Παπανδρέου - Krugman και τη θέση τους για αύξηση της φορολογίας των πλουσίων, ήταν ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Newt Gingrich και ο Arthur B. Lafter, σύμβουλος οικονομικών του Προέδρου Ronald Reagan.

Βαλαωρίτης για Σαμαρά: Η απάντησή του ήταν μια άμυνα για τις θέσεις του κόμματός του

"Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να κάνω διάλογο με έναν πολιτικό"...

«Δεν μπορώ να κάνω διάλογο με πολιτικούς, η απάντηση του κυρίου Σαμαρά ήταν μια άμυνα. Μίλησε χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των πολιτικών, εγώ μιλώ μια άλλη γλώσσα...» είπε ο Νάνος Βαλαωρίτης, σε συνέντευξή του στο Newpost.gr, σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργού στην επιστολή που ο ποιητής τού είχε στείλει και δημοσιεύσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί  ραγδαίας ανόδου της Χρυσής Αυγής, ρατσισμού και επιτακτικής ανάγκης για στηλίτευση ξενοφοβικών φαινομένων.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Παπανδρέου κέρδισε στο debate!


Τα προγνωστικά έδιναν 58% στους Παπανδρέου- Κρουγκμαν, οι οποίοι τελικά επικράτησαν με το εντυπωσιακό  70%


Ο Παπανδρέου τόνισε ότι "Έχουμε δημιουργήσει μια "υπέρτερη τάξη", που είναι πέρα ​​από τον δημοκρατικό έλεγχο των λαών μας"-

http://munkdebates.com/debates/taxing-the-rich

Ο Παπανδρεου στο Debate για την Φορολογία των πλουσίων



Παρακολουθείστε ζωντανά το debate από το Τορόντο του Καναδά ανάμεσα στους

Γιώργο Παπανδρέου  και Paul Krugman εναντίον των Newt Gingrich και Arthur B. Laffer



http://www.munkdebates.com/livestream

Δήλωση Παπανδρέου για Γλυνό

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Γιώργου Γλυνού:
«Ένας σπουδαίος άνθρωπος, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, έφυγε από κοντά μας.  
Με ευαισθησίες κοινωνικές, πολιτικές, φιλοσοφικές, τόσο αληθινός όσο και αγωνιστής. Με πλούσια αντιδικτατορική δράση. 
Με προσφορά ανεκτίμητη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο κοινό μας μέλλον, χωρίς αυταπάτες, με όραμα και πάντα παρών εκεί που δίνονται οι πραγματικές μάχες. 

το νέο εθνικιστικό κόμμα της Γερμανίας ζητά να φύγει από το ευρώ η Eλλάδα γιατι έχει χρεοκοπήσει

Ο επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Μπερντ Λούκε εκτιμά τις ζημίες της Γερμανίας από την ελληνική διάσωση γυρω στα 25 με 30 δισ. ευρώ και προβλέπει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές.
Υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει η Γερμανία την Ευρωζώνη, αλλά οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Η παραιτηση Αρσένη....

του Ανδρέα Ανδρεάδη

O Kρίτων Αρσένης υπηρετεί με συνέπεια στο Ευρωκοινοβούλιο τις αρχές του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη , την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων κ.α., όπως αυτές διατυπώθηκαν πριν τις Ευρωεκλογές του 2009.
Για τη συνέπειά του αυτή και για δράση του τιμήθηκε δύο φορές από τους συναδέλφους του στην Ευρωβουλή ως ο καλύτερος Ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα:
Το 2010 βραβεύτηκε ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 736 ευρωβουλευτών. Τον Ιούνιο του 2011 πήρε τον τίτλο του "Πρέσβη Δίκαιης Πολιτικής", από την οργάνωση Evert Vermeer Foundation, για τους αγώνες του για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχιας και τη δίκαιη αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων. To Νοέμβριο του 2011, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής στον τομέα της προστασίας των δασών.

Mια ακόμα σχετικά πρόσφατη και παγκόσμια γνωστή δράση και διάκρισή του είναι ότι συμμετείχε το Νοέμβρη του 2012 στην συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Ντόχα του Κατάρ, προεδρεύοντας της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα παλικάρια της φακής υπογράφουν για κακούργημα Παπακωνσταντίνου

Περισσότεροι από 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής (που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ") για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακούργηματος. Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη...

Όταν το μέλλον βλέπει μόνο πλάτες ...

Οι δημοκρατικοί ορίζοντες είναι ένα blog που δημιουργήθηκε από νέους οι οποίοι επιθυμούν να εκφραστούν σε αυτήν την νεα εποχή και προσπαθούν με τον λόγο τους αποδειξουν ότι οι νέοι σήμερα μπορούν να έχουν μια συγκροτημένη ρηξικέλευθη κοινωνικοπολιτική άποψη.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλούς αγώνες.
Αφού υπάρχουν ακόμη νέοι ανθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, το μέλλον δεν βλέπει μόνο πλάτες...

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Καρχιμάκης ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΑΝΤΙΦΆΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ .


Την αντίφαση από την μιά να μιλούν για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και από την αλλη να γίνονται αδικαιολόγητες απολύσεις στιλητεύει ο Μιχ. Καρχιμακης.

"Δεν μπορει την ώρα που μιλάμε για προγράμματα καταπολέμησης  της ανεργίας  και,για ενίσχυση της απασχόλησης.

Απεβίωσε ο Γ. Γλυνός, πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός που είχε διατελεσει επί χρόνια σύμβουλος πρωθυπουργών , όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, τόσο για το μνημόνιο όσο και για το ελληνικό «κούρεμα».
Ο Γιώργος Γλυνός υπήρξε ο θεμελιωτής της Task Force στην Ελλάδα και είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο το φθινόπωρο του 2001 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό «κούρεμα».

Νέο κόμμα με αρχηγό τον Σημίτη πάνε να στήσουν τα μπάζα του παλιού πολιτικού συστήματος

Το Lykavitos.gr αποκαλύπτει διεργασίες για νέο κόμμα υπό τον Σημίτη
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κόλπο που πάνε να στήσουν κάποιοι ξοφλημένοι νταβατζήδες χρησιμοποιώντας ως όχημα τα μπάζα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Η ένοχη σιωπή...

του Παντελή Καψή

«Θα ήταν κρίμα αν το μήνυμα της κρίσης είναι τελικά πως το κόμμα που ουσιαστικά κράτησε τη χώρα στο Ευρώ διαλύθηκε, ενώ αντιθέτως το κόμμα που στάθηκε απέναντι και πολέμησε τη λύση κατάφερε να κυριαρχήσει και να δρέψει τους καρπούς της ανάκαμψης, παρότι αναγκάστηκε τελικά να ακολουθήσει και αυτό την πολιτική του Μνημονίου». Θυμήθηκα τη φράση αυτή κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα για την Aνγκελα Μέρκελ από μια Γαλλίδα δημοσιογράφο.

Αρσένης στον Αlpha Δεν είμαι εγω που αλλαξα είναι το ΠΑΣΟΚ που έχασε την ταυτότητα του

Αρσένης: Δεν σταματησα να δουλευω σύμφωνα με το πρόγραμμα μας- τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας...
Δεν είμαι εγω που αλλαξα είναι το ΠΑΣΟΚ που έχασε την ταυτότητα του

Eπιστολή του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη στον πρωθυπουργό για τη Χρυσή Αυγή

Ο κορυφαίος Ελληνας ποιητής απευθύνει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μια επιστολή η οποία αναρτήθηκε και στη σελίδα του στο facebook που τον καλεί να σπεύσει, έστω και τώρα να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τη ξενοφονία που κυριαρχούν στους δρόμους της χώρας και την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζω από καιρό ότι είσασταν στενός φίλος και συγγενής του επίσης στενού μου φίλου και συναδέλφου Οδυσσέα Ελύτη.Γιαυτόν το λόγο παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή και το κάνω με πόνο στην καρδιά για την κατάσταση στη χώρα μας που σήμερα εσείς την κυβερνάτε.

Παραιτήθηκε ο Αρσένης απο το ΠΑΣΟΚ



Επιστολή παραίτησης από μέλος του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης και της πλήρους πολιτικής απόκλισης έστειλε ο ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο.

το πλήρες κείμενο της επιστολής του Κρίτωνα Αρσένη προς τον Βενιζέλο:
"Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ραγκούσης: “Ντροπή να ηγείται του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Άγριος καυγάς στην Προανακριτική ανάμεσα στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ραγκούση και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ρήγα.

Οι φωνές των δύο ανδρών ακούγονταν σε όλο το μέγαρο της Βουλής, με τον Γιάννη Ραγκούση να καταλογίζει ευθύνες στον Βενιζέλο λέγοντας πως “ως υπουργός Οικονομικών δεν ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά φρόντισε να βάλει χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ”.

Η Μαριλένα μένει ΠΑΣΟΚ


Η Μαριλένα Κοππά ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας τέλος σε σενάρια και φήμες.

«Έχω εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ και παραμένω στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η ευρωβουλευτής, απαντωντας στη φημολογία που την θέλει να σκέφτεται να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Αριστερά.

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ καταθέτουν μόνοι το αντιρατσιστικό !!!

Επαναφέρεται η αντίθεση "Αριστερά – Δεξιά"

Μόνοι τους καταθέτουν  το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο "Ρουπακιώτη" -και μάλιστα άμεσα- το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Μετά τη χτεσινοβραδυνή διαφωνία τους με τη ΝΔ, οι Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινή πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση την οποία εξακολουθούν να στηρίζουν.
Υπολογίζουν προφανώς στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πάλι είναι απίθανο να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, με δεδομένη της αντίθεση ΝΔ, ΧΑ,  Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ.

Ποιες αλήθειες δεν είπε ο Βενιζέλος στην Στάη


Αν έστω κι ένας από το επιτελείο του Βενιζέλου είναι ευχαριστημένος από την πολυδιαφημισμένη χθεσινή συνέντευξη ... να αλλάξει πλευρό ...

Όπως ήδη γράφτηκε και ειπώθηκε παρά τις αβανταδόρικες προσπάθειες της Στάη να τον κρατήσει στο παιχνίδι, ο Βενιζέλος παρέμεινε βυθισμένος στον κόσμο του. Ιδιαίτερα για το "τι του προσφέρει η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ", επιεικώς εξόργισαν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος.

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ στην ΚΠΕ ποιος διάλογος έγινε για να πάμε στην Προοδευτική Συμμαχία;

 

Ακρως ενδιαφέρουσα η εισήγηση της Ασπας Παπαηλιού στην ΚΠΕ
 
"Το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ και η παράταξη βρίσκονται αντιμέτωποι ευθέως με τον κίνδυνο της διάλυσης.
Η πολιτική έκφραση του κόμματος βρίσκεται σε διάσταση  με την συνείδηση των μελών της παράταξης , αλλά και με τα συμφέροντα των κοινωνικών τάξεων που εκπροσωπούμε. Η κοινωνία δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ, επειδή θεωρεί πως αυτό που υπάρχει δεν είναι ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει λοιπόν να ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ.
Και αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε ουρά ή συμπλήρωμα της ΝΔ, ούτε της ΔΗΜΑΡ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαστε ΠΑΣΟΚ  σημαίνει ότι χτίζουμε ένα αυτόνομο και διακριτό ρόλο, που σημαίνει ότι θα αγωνιστούμε να διαμορφώσουμε ένα προοδευτικό πολιτικό και κυβερνητικό πρόγραμμα και να πείσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία των πολιτών να το ακολουθήσει.

Δήλωση Γ. Ραγκούση για την παρουσία του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ


Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πολιτικό σκάνδαλο της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ηγείται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Ε.Βενιζέλος. Ηταν ο μόνος τρόπος που διέθετα για να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου για όσα αδιανόητα αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν στις πρώην πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Ό,τι είχα να καταθέσω για την υπόθεση που διερευνάται ποινικά το κατέθεσα ενώπιον της εισαγγελέως κ. Ράϊκου που εκπροσωπούσε την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.
Σήμερα και ενόψει της παρουσίας μου στην επιτροπή της Βουλής, υπάρχουν δύο πολύ καθαρές απόψεις που επιθυμώ δημοσίως να διατυπώσω.

Ποιός Βαγγέλης....


Βαγγέλης Βενιζέλος... ποιός;

Ο φίλος του Λιντζέρη, της Αποστολάκη, της Καϊλή, του Λοβέρδου, του Λιάνη ή όπως αυτοαποκαλείται... το θύμα, ή όπως τον αποκαλούν οι ινσάιντερς "ο Ζήκος του Σαμαρά"...

Έχει χάσει ακόμα και την μοναδική του ικανότητα να εκμεταλλεύεται τις "πάσες" που του κάνουν με αποτέλεσμα η χθεσινή αβάντα της Έλλης να του γυρίσει μπούμερανγκ!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

Αν στο blog μου ανακοινώσω μια ψηφοφορία με «δημοκρατικό» αίτημα να μην κάνει ομιλία στο TEDglobal o κος αλέξης τσίπρας, άντε να το μάθουν εγώ, εσύ και η τρελή μας αδελφή. Και βέβαια και οι τρεις μας θα αναρωτηθούν ποιος κάλεσε και για ποιο λόγο τον κο τσίπρα στο TEDglobal, (τι να τους πει; Και σε τι γλώσσα;), αλλά ένα φανταστικό σενάριο έτσι και αλλιώς σχεδιάζουμε, οπότε πάμε παρακάτω. Αν τώρα ένα αντίστοιχα επίσης μικρό blog που δεν το ξέρει επίσης ούτε η δική του μάνα, π.χ. το realdemocracynowedinburghgr.wordpress.com που το επισκέπτονται μόνο εγώ και εσύ ίσως (και για εμένα δεν είμαι σίγουρος...) θέσει ψηφοφορία για τον γαπ με το ίδιο «δημοκρατικό» αίτημα «Απαιτούμε από τους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal, να αφαιρέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την λίστα των ομιλητών», άντε να υπέγραφε και ο κος στάθης δρογώσης. Άντε και ο βενιζέλος!! Μέχρι εκεί.

Ο Σόιμπλε προτείνει!... Οι συνιδρυτές;

Ο Σόιμπλε προτείνει την απ' ευθείας βοήθεια προς τις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου,

οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αντιδρούν θετικά, επαναλαμβάνοντας, ότι η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πολιτικές λιτότητας,

οι Die Linke βλέπουν από μέρους της Αγκελα Μέρκελ και του Σόιμπλε «τα πρώτα δείγματα αναγνώρισης ότι η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί με την συνέχιση της λιτότητας μέχρι θανάτου»,

Το δίλημμα του Βενιζέλου

Είναι γνωστό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πίεζε και μάλιστα ασφυκτικά τον Αντώνη Σαμαρά για ανασχηματισμό διεκδικώντας μάλιστα για τον ίδιο το ρόλο του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών.
Το τελευταίο διάστημα άρχισε να το ξανασκέφτεται γιατί...
γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά τον ανασχηματισμό θ’ αρχίσουν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ και θα δρομολογηθούν διαδικασίες οι οποίες σίγουρα θα οδηγήσουν σε αλλαγή ηγεσίας.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Βενιζέλος: Νομίζετε ότι μου προσφέρει τίποτα, να είμαι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ...


Είμαι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γιατί έπρεπε να καλυφθεί μια ανάγκη. Νομίζετε, κυρία Στάη, ότι μου προσφέρει τίποτα να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;".Μόλις συνήλθε από την έκπληξη της η Στάη, τον ρώτησε "γιατί αισθάνεστε θύμα;". Η απάντηση, ανάλογη με τις προηγούμενες: Δεν σας φαίνομαι επαρκής για τον ρόλο του θύματος; Σας... φαίνομαι για θύτης;

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΛΕΜΕΕΕ..


Τι αλλο θα δουν τα ματια μας; Τι διαβαζουμε απο το ΝΕWPOST ;

Έκανε το ΠΑΣΟΚ... κόμμα ζόμπι και κουνάει το δάκτυλο παριστάνοντας τον τιμητή


Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζουν το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ και ο ανοικονόμητος αρχηγός του;

Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι το κόμμα αυτό πνέει τα λοίσθια. Ο μεγάλος όγκος των παραδοσιακών ψηφοφόρων του το εγκατέλειψε ήδη στις εκλογές του 2012, βρίσκοντας ως υποκατάστατο τον νεοπαπανδρεϊσμό του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Πεταλωτής και οι συνταγές του παλιού καλού καιρού.....

Από τη σελίδα του στο facebook σχολίασε ο πρώην υπουργός:

"Συνδυάζοντάς το και με την ΕΡΕΥΝΑ του Παύλου Τσίμα για την υπόθεση Λαμπράκη, τότε που το παρακράτος της δεξιάς σε συνεργασία με το κράτος Καραμανλή απαγόρευαν στα "μιάσματα" του Κέντρου και της Αριστεράς να μιλάνε, ακόμη και να σκέφτονται διαφορετικά από όσα επέβαλε ο κατεστημένος τρόπος,

Ευρωπαϊκή νίκη για το ελληνικό μέλι κόντρα στην κυβέρνηση


 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρινόμενη στο διαρκές αίτημα των μελισσοκόμων και στη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) η οποία διαπιστώνει άμεσο κίνδυνο για τις μέλισσες από τη χρήση των νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων imidacloprid και clothianidin της εταιρίας BayerCrop Science και του thiamethoxam της εταιρίας Syngenta ενέκρινε την Παρασκευή τον Κανονισμό για τον περιορισμό των τριών αυτών νεονικοτινοειδών. Οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2013 και θα επανεξεταστούν το αργότερο, εντός δύο ετών.

Καρχιμάκης ΑΥΤΟI ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓH EΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ .

Mε νέο άρθρο του ο Μιχ. Καρχιμάκης ζητά από τον Σαμαρά και την κυβέρνηση να εξηγήσουν γιατί ενω το ΣΔΟΕ έχει στην διάθεση του ,μετα την ψήφιση του νομου για την άρση του απορρήτου των καταθέσεων, απο την κυβερνηση ΠΑΣΟΚ, 54.000 χιλ ονόματα φυσικών προσώπων για έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων αν το χρήμα που έφυγε εκτός Ελλάδος -συνολικού ποσού περίπου 20 δις ευρω -είναι νόμιμο και φορολογημενο ,

"Μπορει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ,να εξηγήσουν στον ελληνικο λαο και κυρίως σε αυτούς που υπήρξαν τα μόνιμα θύματα της κρίσης ,

ΓΙΑΤΊ ,

Ενω το ΣΔΟΕ ,έχει στην διάθεση του ,μετα την ψήφιση του νομου ,απο την κυβερνηση του πασοκ ,για την άρση του απορρήτου των ΤΡΑΠΕΖΙΚΏΝ καταθέσεων ,54.000 χιλ ονόματα φυσικών προσώπων για έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων (αν το χρήμα που έφυγε έξω είναι νόμιμο και φορολογημενο)συνολικού ποσού περίπου 20 δις ευρω ,Η ΤΡΆΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ αλλα και άλλες τράπεζες ,σύμφωνα πάντα με το ΣΔΟΕ ,δεν συνεργάζονται με τις ελεγκτικές αρχές προβάλλοντας ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΑ ΠΡΟΣΚΌΜΜΑΤΑ ;

ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»…

Πριν λίγες μέρες, όταν είχαν γίνει γνωστά αποσπάσματα από το βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου, το kathimerini.gr είχε τον απολύτως παραπλανητικό τίτλο «Παπανδρέου: διεφθαρμένη χώρα η Ελλάδα».
Τώρα η Καθημερινή επαναφέρει το θέμα του βιβλίου της Γαλλίδας , με τον τίτλο «βιβλίο που καίει Παπανδρέου – Καραμανλή «. Στο ίδιο κάδρο δηλαδή και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΑΝ...

...πατώντας στην δικαιολογημένη  οργή  του λαού για την λιτότητα ΑΥΤΟ:

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο ανεμιστήρας λάσπης ενάντια στον Παπανδρεου δουλεύει ασταμάτητα


Νέος στόχος τώρα η Σοφία Παπανδρέου
Σαν να μην έχουν τίποτα να ασχοληθούν, να μην υπάρχουν θέματα στην επικαιρότητα. Σαν να μην ήταν αρκετή η λάσπη ενάντια στον Γιώργο Παπανδρέου.
Ανά διαστήματα την κάνουλα την κατευθύνουν προς την υπόλοιπη οικογένεια, στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, άλλοτε στον Νίκο Παπανδρέου ή τον Ανδρέα.
Τελευταία, την τιμητική της είχε η αδερφή του πρώην Πρωθυπουργού, η Σοφία Παπανδρέου.

Οι κουμπουροφόροι της Βουλής


Εξήντα βουλευτές με άδεια οπλοφορίας! Κοινοβούλιο είναι αυτό ή American bar;
 
Τους εξήντα φτάνουν συνολικά οι βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, που κατέχουν άδεια οπλοφορίας, την οποία έχουν λάβει ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται και για τους υπόλοιπους πολίτες, με τη διαφορά ότι το αίτημά τους είναι μάλλον απίθανο να απορριφθεί.

Στήριγμα της κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας...


Του Αγγελου Σταγκου από την Καθημερινή

Αν η σημερινή κυβέρνηση κρινόταν χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί, εννοώντας τα κόμματα που έχει απέναντί της ως αντιπολίτευση, ο βαθμός που θα έπαιρνε θα ήταν μάλλον μέτριος. Εχει πολλά από τα γνωρίσματα που .....χαρακτήριζαν προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, από την έλλειψη αποτελεσματικότητας και μάνατζμεντ, ώς τη συντήρηση των πελατειακών σχέσεων και της αναξιοκρατίας στις επιλογές προσώπων. Αν όμως η σημερινή κυβέρνηση κριθεί με γνώμονα τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, η υπεροχή της δεν αμφισβητείται.

Διάλυση πελατειακών σχέσεων και 4-2-1 πάνε μαζί κ. Κουβέλη;

Παραθέτω μια από τις προτάσεις που περιείχε η χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο:

Αλλαγή του πολιτικού συστήματος - διάλυση όλων των ειδών πελατειακών σχέσεων, πλήρης εξυγίανση του πολιτικού συστήματος
και της πολιτικής ζωής του τόπου, με πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς,

Γιώργος Πεταλωτής «Πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση για τους χειρισμούς για την «Έκθεση Θράκη 2013»


«Ενημέρωση μετ’ εμποδίων που δημιουργούν και σύγχυση για τις δυσχέρειες πραγματοποίησης» της έκθεσης Θράκη 2013 καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωση ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής με σχετική ανακοίνωση με την οποία ζητά πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση για τους χειρισμούς. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Η χθεσινή επίθεση Βενιζέλου στον Παπακωνσταντίνου


Σε απόσπασμα της χθεσινής ομιλίας του ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι "δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου ούτε του Παπακωνσταντίνου ούτε κανενός άλλου".

Φυσικά και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υπερασπίζεται την διαφάνεια και να στηλιτεύει κάθε πράξη που δεν συμβαδίζει με το ήθος και την πολιτική του Κινήματος.
"Όλα στο φως" όπως έλεγε πάν
τα και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Όμως, η ταυτοποίηση Τσοχατζόπουλου- Παπακωνσταντίνου δεν είναι κάπως τραβηγμένη από τα μαλλιά;