Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ψήνονται για εκλογές;


Κάποιοι στην ΝΔ άρχισαν να συζητούν  δειλά- δειλά το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές. Ο Σαμαράς δείχνει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, διοχετεύοντας και διαρροές στο φιλικό του Τύπο, προβάλοντας ως ζητούμενα είναι από δω και στο εξής τη σταθερότητα και την πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά στην ουσία θέλει να προλάβει τις εξελίξεις όσο κρατά το προβάδισμα το κόμμα του.

Οι γερμανικές εκλογές αποτελούν κομβικό σημείο αλλά ο Σαμαράς, όπως και πολλοί άλλοι, φοβούνται τις κινήσεις εντός και στα πέριξ του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βενιζέλος δεν εμφανίζεται ικανός να ελέγξει το χώρο, ότι θα δρομολογήσουν γρηγορότερα την ανάγκη αναβάπτισης στην λαϊκή εντολή.


Οι υποστηρικτές του Σαμαρά θεωρούν ως τα πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού το προβάδισμα της ΝΔ  στις δημοσκοπήσεις, παράλληλα με το γεγονός ότι ο Σαμαράς εμφανίζεται ως πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.

Στα σενάρια που κυκλοφορούν πιθανολογούνται δύο ημερομηνίες για την ενδεχόμενη διεξαγωγή εκλογών: η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου.
Φυσικά μια τέτοια ελέλιξη δεν ευνοεί τα κόμματα της συγκυβερνησης και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.