Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Η χθεσινή επίθεση Βενιζέλου στον Παπακωνσταντίνου


Σε απόσπασμα της χθεσινής ομιλίας του ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι "δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου ούτε του Παπακωνσταντίνου ούτε κανενός άλλου".

Φυσικά και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υπερασπίζεται την διαφάνεια και να στηλιτεύει κάθε πράξη που δεν συμβαδίζει με το ήθος και την πολιτική του Κινήματος.
"Όλα στο φως" όπως έλεγε πάν
τα και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Όμως, η ταυτοποίηση Τσοχατζόπουλου- Παπακωνσταντίνου δεν είναι κάπως τραβηγμένη από τα μαλλιά;

Ο Τσοχατζόπουλος- τον οποίο παλαιότερα με θέρμη υπερασπίστηκε ο ίδιος ο Βενιζέλος- έχει σοβαρές ενδείξεις παράνομου πλουτισμού και διεξάγεται ήδη μια δικαστική διαδικασία για τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ο Παπακωνσταντίνου σαφώς, δεν φαίνεται να έχει πλουτίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, και ερευνάται σε προανακριτική επιτροπή αν παρενέβη στη λίστα Λαγκάρντ σε όφελος συγγενικών του προσώπων. Ήδη μάλιστα, έχει καταπέσει η κατηγορία για την προσπάθεια συγκάλυψης των συγγενών του αφού αποδείχθηκε ότι τα χρήματα τους ήταν νόμιμα, φορολογημένα και δεν υπήρχε λόγος για αλλοίωση της λίστας από τον ίδιο.
Το μόνο που τώρα μένει μετέωρο είναι ο τυπικός τρόπος που χειρίστηκε το θέμα....γιατί επί της ουσίας κανείς δεν προχώρησε να αξιοποιήσει αυτό το διαβόητο έγγραφο, ούτε τότε, ούτε τώρα.

Μήπως ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός σε αυτά τα θέματα που γνωρίζει καλά πόσο ευαίσθητα είναι για την κοινή γνώμη; 
Γιατί επιμένει να επαναφέρει ζητήματα που έχει πιστοποιηθεί με όλους τους τρόπους ότι πληγώνουν την παράταξη; ότι εξυπηρετούν την προπαγάνδα εκείνων που ταυτοποιούν το Κίνημα με τη διαφθορά;

Και τέλος, "το κανενός άλλου, υπονοεί κάτι ή ....

Όποιος είναι ένοχος με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να πληρώσει τόσο γιατί είναι υπόλογος στον λαό όσο και γιατί κλόνισε την τιμή και την αξιοπιστία της παράταξης.
Όποιες άλλες αναφορές, συσχετισμοί και μικροπολιτικά κολπάκια εσωκομματικής αντιπαράθεσης είναι εκ του πονηρού και συμβάλουν στην περαιτέρω απαξίωση του Κινήματος

ΥΓ Ακόμη δεν κατάλαβε ότι όσο προσπαθεί να <<χτυπήσει >> τον Παπανδρέου και μέσω των συνεργατών του τόσο θα πέφτουν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ;

1 σχόλιο:

  1. Ο Παπακωνσταντίνου φοβόταν δύο πράγματα από το ΣΔΟΕ 1)διαρροή (έγινε στον Βαξεβάνη και μάλιστα παραχαραγμένη, αντί του ονόματος του Κοντομηνά δημοσίευσε το όνομα Interamerican από την οποία έχει αποχωρήσει πριν το 2000) και 2)ανικανότητα από το ΣΔΟΕ να βρεί την αλήθεια, να καταλογίσει ευθύνες (6 μήνες δεν μπορούν να βγάλουν πόρισμα για ένα από τους λογαριασμούς των αδελφών Παπακωνσταντίνου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.