Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αρση της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν που κατηγορείται για ρατσισμό

Καθώς στις σοβαρές δημοκρατίες ο νόμος λειτουργεί, η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας (το γνωστό Εθνικό Μέτωπο),  αντιμετωπίζει  κατηγορίες για ρατσιστική ρητορεία και προπαγάνδα υπέρ των φυλετικών και θρησκευτικών διακρίσεων, μετά την άρση της βουλευτικής της ασυλίας που ψηφισε η ειδική επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.


Η ψηφοφορία στην επιτροπή ήταν μυστική και σύμφωνα με το BBC έγινε πριν από λίγες ημέρες. Η άρση της ασυλίας της Λεπέν που είναι ευρωβουλευτής συγκέντρωσε την συντριπτική πλειοψηφία και αναμένεται πλέον η επικύρωση από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Μαρίν Λεπέν σε προεκλογική της συγκέντρωση το 2010 στη Λυών είχε συνδέσει την εικόνα της προσευχής των Μουσουλμάνων στους δρόμους της Γαλλίας με αυτήν της κατοχής των Ναζί και είχε τονίσει πως δείχνει ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν κάνει τη δίκη τους κατοχή στη χώρα, όπως οι Γερμανοί κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα, μετά τις συνεχείς επιθέσεις και ενστάσεις των ακροδεξιών για τη δημόσια προσευχή των Μουσουλμάνων το 2011 η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί απαγόρευσε στους ισλαμιστές να προσεύχονται στους δρόμους. Σημειώνουμε ότι στη Γαλλία το 10% του πληθυσμού της, περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Επίσης, στις αρχές του χρόνου, η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που απαγόρευσε την χρήση της ισλαμικής μαντίλας από τις γυναίκες, δημοσίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.