Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Η παραιτηση Αρσένη....

του Ανδρέα Ανδρεάδη

O Kρίτων Αρσένης υπηρετεί με συνέπεια στο Ευρωκοινοβούλιο τις αρχές του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη , την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων κ.α., όπως αυτές διατυπώθηκαν πριν τις Ευρωεκλογές του 2009.
Για τη συνέπειά του αυτή και για δράση του τιμήθηκε δύο φορές από τους συναδέλφους του στην Ευρωβουλή ως ο καλύτερος Ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα:
Το 2010 βραβεύτηκε ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 736 ευρωβουλευτών. Τον Ιούνιο του 2011 πήρε τον τίτλο του "Πρέσβη Δίκαιης Πολιτικής", από την οργάνωση Evert Vermeer Foundation, για τους αγώνες του για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχιας και τη δίκαιη αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων. To Νοέμβριο του 2011, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής στον τομέα της προστασίας των δασών.

Mια ακόμα σχετικά πρόσφατη και παγκόσμια γνωστή δράση και διάκρισή του είναι ότι συμμετείχε το Νοέμβρη του 2012 στην συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Ντόχα του Κατάρ, προεδρεύοντας της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Εκτός όμως από τις διακρίσεις που έχει λάβει, είναι γνωστό ότι είναι ένας πολύ παραγωγικός Ευρωβουλευτής, αφού μαζί με τους συναδέλφους του της Σοσιαλιστικής ομάδας προωθεί σειρά σημαντικών προτάσεων για την προστασία των δασών, του νερού, των μελισσών, τη μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα κ.α.
Με λίγα λόγια είναι καλός στη δουλειά του, τιμά τη χώρα μας με τη δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άξιος λοιπόν ο μισθός του, να εξακολουθήσει να τον εισπράττει μέχρι τη λήξη της θητείας του, στα μέσα του 2014.
Χθες όμως ο κ. Αρσένης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιείται. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Ιπποκράτους, ( αλλά και τοπικών στις Σέρρες, στελεχών του ΠΑΣΟΚ ) η οποία του ζητά να παραδώσει και την έδρα του στην Ευρωβουλή, να παραιτηθεί δηλ. και από Ευρωβουλευτής .
Γιατί όμως να το κάνει αφού υπηρετεί με συνέπεια, τις αρχές την ιδεολογία και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όπως αυτές κατατέθηκαν προς τους Έλληνες πολίτες στις Ευρωεκλογές του 2009;
Δεν είναι ο Κρίτων Αρσένης αυτός που απεμπόλησε τις αρχές του ΠΑΣΟΚ και επομένως δεν χρειάζεται κατά την άποψή μου να παραιτηθεί.
Αν κάποιος πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της παραίτησης είναι η σημερινή ηγεσία , αφού με τα πολλά λάθη, αντιφάσεις και αυταρχικές της συμπεριφορές έχει οδηγήσει ικανότατα όπως ο Κ. Αρσένης καθώς και κορυφαία και επίσης ικανότατα
, όπως ο πρώην Υπουργός Γ. Ραγκούσης-ο πιο παραγωγικός της Κυβέρνησης ΓΑΠ , έξω από το κόμμα, και το κόμμα σε έναν ασταμάτητο δημοσκοπικό κατήφορο, που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά της τάξης 6-4%.
Να αναδειχθεί μια νέα ηγεσία που θα πρεσβεύει ξανά τις αρχές και τις αξίες, που μετά το Νοέμβρη του 2011 δεν είναι πια ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα γενικότερα.
Να διεκδικήσουμε ξανά την Ελλάδα της
Δι@υγειας- αξιοκρατίας της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανοιχτών οριζόντων της περιφερειακής και πράσινης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.