Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η ΕΡΤ κυβέρνησης Παπανδρέου απαντά στον Π.Καψή των Σαμαρά-Βενιζέλου ...

Ένα προς ένα απαντιούνται τα "ψέματα" του Π.Καψή για την ΕΡΤ από τους εργαζόμενους. Ενδιαφέρον στοιχείο πως καταγράφονται οι κινήσεις εξορθολογισμού της εταιρείας την πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν απολύθηκαν 1.100 συμβαιούχοι και επιλέχθηκε η συρρίκνωση ελληνικών προγραμμάτων, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να καταστεί κερδοφορος κατά 60 εκατ. ευρώ.

ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι προκαλούν το Π.Καψή

Δεν φοβάμαι τίποτα ...Δεν ελπίζω τίποτα ....ΕΙΜΑΙ!! ΠΑΣΟΚ

του ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΔΡΟΧΑΛΟΥ

Είναι αστεία η οποιαδήποτε σύγκριση του ΓΑΠ με τον Βενιζέλο. Στο παρελθόν στο παρόν στον αιώνα τον άπαντα..
Η σύγκριση είναι αστεία όχι οπαδικά αλλά για πολύ σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους:

-πολιτικούς
-ηθικούς, μα το πιο σημαντικό
- πολιτικά ηθικούς


Πόρισμα Ρακιντζή: Στη λίστα των επίορκων βρίσκονται αργόμισθοι, πλαστογράφοι και παιδεραστές εκπαιδευτικοί

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέοναδρος Ρακιντζής στο πόρισμα του υποστηρίζει πως η λίστα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων είναι γεμάτη από πλαστά πιστοποιητικά, υποθέσεις παιδεραστίας εκπαιδευτικών ακόμη και υπάλληλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα ή εισπράττουν παράτυπα επιπλέον αμοιβές.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Διλήμματα και Τριλήμματα

της Μαριλενας Κοππά

Τι είναι το πολιτικό δίλημμα: η επιλογή μεταξύ δύο αμοιβαία αποκλειόμενων πολιτικών επιλογών.Ένα επίκαιρο παράδειγμα διλήμματος:α) Απόλυση 15 χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο, χωρίς προσωπική αξιολόγηση και, κυρίως, χωρίς αξιολόγηση της αναγκαιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν. Διότι, με την κατάργηση μιας θέσης, αξιολογούμε όχι μόνο τον υπάλληλο, αλλά και τη θέση. Υπό αυτό το πρίσμα, επιλέγουμε εάν μας χρειάζονται καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων ή αγροφύλακες.
Β) Πολιτική σταθερότητα και αποδοχή της ευρωπαϊκής μας πορείας, που θα τεκμαίρεται από την ανάλογη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

H Ελλάδα πριν τον Ανδρέα

Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη

Αλήθεια, ποιος θυμάται την Ελ­λάδα πριν τον Ανδρέα; Την Ελλάδα των φακελωμέ­νων, την Ελλάδα των πολιτών δεύτερης και τρίτης κατηγορίας που δεν είχαν ούτε καν το συνταγματικό δικαίω­μα να ονειρευτούν μια καλύτερη ζωή; Την Ελλάδα των στρατιωτικών, της αστυνομοκρατίας, των «κοινωνικών φρονημά­των»;

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Γλέζος σε Τσίπρα: Δεν διαλυόμαστε

Και βέβαια δεν είναι εύκολο να είσαι "γκρεμιστής" επειδή είναι πολύ δύσκολο να είσαι "κτίστης" Αλέξη. Η πρώτη έντονη και κατηγορηματική αντίδραση για τη διαλυση των συνιστωσών προήλθε από το Μαν. Γλέζο.
Ο Μανώλης Γλέζος έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι οι συνιστώσες δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθούν.
«Τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Εσύ κανε ότι θέλεις, θέλεις να διαλυθείς, να διασπαστείς, κανε ότι θέλεις. Πως αποφασίζεις εσύ για μας; Εμάς πως το ζητάς αυτό; Με ποιο δικαίωμα;» είπε χαρακτηριστικά

ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΙ ΟΡΙΑ !...

Όι «New York Times» σε προχθεσινό άρθρο τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, σημειώνουν μια πολύ εύστοχη περιγραφή στο τι έκανε, με την πρόσφατη συμφωνία με την τρόϊκα ο Σαμαράς, προκειμένου να δοθεί, πετσοκομμένη, η νέα δόση.

Ο αδίστακτος, λοιπόν, κωλοτούμπας – πρωθυπουργός, «…συμφώνησε να μειώσει, πάλι, τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, όχι μέσω νέων περικοπών των αποδοχών, ούτε μέσω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, αλλά απολύοντας τους κατόχους θέσεων εργασίας !...».

Χρησιμοποιώντας το γιο του «δράκουλα» στο κρίσιμο υπουργείο, ο, μέχρι χθες, παραμυθάς των Ζαππείων Ι και ΙΙ, ξεπερνάει κάθε όριο και κάθε γραμμή, αρχίζοντας ένα νέο όργιο ξεπαστρέματος του ελληνικού λαού.

Κακλαμάνης εναντίον Στουρνάρα: Η χώρα παλεύει με ανίκανους!!!!

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης είναι γνωστό ότι δεν μασά τα λόγια του. Άστραψε και βρόντηξε , λοιπόν, κατηγορώντας τον Γιάννη Στουρνάρα για τις αυξομειώσεις των αντικειμενικών αξιών και δήλωσε πως «η χώρα παλεύει με ανίκανους».

Ραγκούσης: Η ηγεσία της ΝΔ κερδοσκοπούσε πολιτικά εμπαίζοντας τους συμβασιούχους, ενώ εμείς έντιμα και καθαρά λέγαμε από τότε μόνον την αλήθεια.


Οταν σε μια χώρα θεωρείται απόλυση η μη ανανέωση σύμβασης - η οποία μάλιστα συνήφθη εκτός κάθε διαδικασίας διαφάνειας και αξιοκρατίας- τότε αυτή η χώρα είναι η "νέα" Ελλάδα του κ. Σαμαρά.

Η πολιτική ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης διαφημίζει ως μεγάλη μεταρρύθμιση του πολυνομοσχεδίου την "απόλυση" συμβασιούχων τους οποίους στήριζε λυσσαλέα ακόμα και σε καταλήψεις, ως αξιωματική αντιπολίτευση!
Όχι πριν 20 χρόνια, όχι πριν 5 χρόνια, αλλά τον Μάρτιο του 2011.

Από τον Δεκέμβριο του 2009- πολύ πριν το μνημόνιο και την τρόϊκα- και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της ΝΔ και του ενιαίου Συνασπισμού, είχαμε νομοθετήσει με τον 3812 την υπαγωγή όλων των συμβάσεων στο ΑΣΕΠ καθώς και την κατάργηση της "προσαύξησης της μοριοδότησης" που είχε εφευρεθεί για να οδηγεί σε βέβαιη μονιμοποίηση χιλιάδες συμβασιούχους στο δημόσιο και στους δήμους. Ετσι καταστήσαμε την αξιοκρατία κανόνα, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στο δικαίωμα για εργασία για όλους τους νέους και τις νέες.
Η ηγεσία της ΝΔ κερδοσκοπούσε πολιτικά εμπαίζοντας τους συμβασιούχους, εμποδίζοντας με κάθε τρόπο την εφαρμογή του νόμου, ενώ εμείς έντιμα και καθαρά λέγαμε από τότε μόνον την αλήθεια.

Το σημαντικότερο: ο κ.Σαμαράς μαζί με την αναξιόπιστη και φαύλη ηγετική του ομάδα όλα αυτά τα έπραξε μέσα στην καρδιά της κρίσης, της χρεοκοπίας και του μνημονίου.

Πρόκειται αναμφίβολα για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης.
Να τον χαίρονται όσοι τον στηρίζουν και τον υποστηρίζουν.



Στην Ελλάδα του 2013


Στην Ελλάδα του 2013, το πρόταγμα είναι η εφαρμογή του συντάγματος [βλ. Σακκάς] και η άρση του μαύρου στη δημόσια τηλεόραση. Στη μέση, ένα μεταπολιτευτικό σύστημα συμφερόντων, ενωμένο πια, κρατιέται με νύχια και με δόντια για μία εξουσία που δε θα ήθελε κανείς λογικός. Στο πλάι, διμερείς δανεισμοί από το Αμπού Ντάμπι και ψεκασμοί κατά Φούχτελ και Ράιχενμπαχ. Ο νεοναζισμός πουλάει μπλουζάκια με όπλα στη «φάλαγγα» και ο Αντετοκούνμπο πίνει καφέ με τον Σαμαρά στην καλύβα του μπαρμπα-Θωμά...

Όχι στις απολύσεις. Όχι σε νέες ανθρωποθυσίες.

Παρέμβαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας με Δελτίο Τύπου για τις απολύσεις

Στην χώρα που η ανεργία θα ξεπεράσει επίσημα το 28% (!), οι μαθητευόμενοι μάγοι Κυβέρνησης και Τρόικα, υλοποιούν νέες απολύσεις στο Δημόσιο, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες στο περιθώριο.

Υποταγμένοι και εκβιαζόμενοι, υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τα «συμφωνηθέντα» του Φεβρουαρίου του 2012, ανίκανοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή χιλιάδων Ελλήνων, οδηγούν με διαδικασίες εξπρές, σε νέες ανθρωποθυσίες.

Χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό, χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση, διαλύουν το δημόσιο, μεγιστοποιούν τα προβλήματα δυσλειτουργίας του, χτυπούν αλύπητα σε πρώτη φάση, την Εκπαίδευση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Και συγγραφείς ζητούν την αποφυλάκιση του Σακκά

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, συσσυγγραφείς του βιβλίου «Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική» (εκδόσεις διάπυρον, 2010), διαφωνούμε σε απόλυτο βαθμό με την ιδεολογία του Κώστα Σακκά – στις επιστολές του δηλώνει πως πιστεύει στην ένοπλη βία την οποία, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, θεωρούμε φασιστική.

Συνέντευξη Μ. Καρχιμάκη στον 9.84 fm : Tο πολιτικό σύστημα πρέπει να συγκρουσθεί με αυτά που νομίζει ο κόσμος ότι φοβάται

Ο πρώην γραμματέας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:


* Για την κινητικότητα στο δημόσιο:
«Όταν μιλάμε για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, όταν μιλάμε για την εργασία, δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μιλάμε για απολύσεις. Το θεωρώ κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό παράδοξο. Υπάρχει μια πολιτική αφετηρία, η οποία λέει ότι δεν σε εμπιστεύεται ο κόσμος, όταν βγαίνεις και μιλάς για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, υπεράσπιση της εργασίας κ.λπ. και την ίδια ώρα μιλάς για απολύσεις. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το καλαμπούρι που τροφοδοτείται στη σύγκρουση ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο εργαζόμενος είναι εργαζόμενος, όπου και αν δουλεύει...».

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Παπανδρέου: τελικά, όλοι μαζί, επιχειρούν να αποκρύψουν ό,τι δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους ή ό,τι τους βαραίνει.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προ καιρού, "μάθαμε" με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συμμετείχε ως Πρωθυπουργός, προκάλεσε αμηχανία στους Ευρωπαίους ηγέτες, γιατί λέει, μίλησε με ευθύτητα για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα των εγχώριων σχολιαστών; Ο Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα για να οδηγηθούμε στο μνημόνιο!

Σήμερα, "μαθαίνουμε" ότι, παραπλανήσαμε τους εταίρους μας δίνοντας τους στοιχεία για την ελληνική οικονομία που παρουσίαζαν την κατάσταση καλύτερη από ό,τι ήταν, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη στο πρώτο μνημόνιο.

Ποιο είναι το συμπέρασμα των εγχώριων σχολιαστών; Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ευθύνονται που οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο!

Όμως, οι κυβερνώντες μέχρι το 2009, όπως και μέρος των ΜΜΕ, προκειμένου να πλήξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνησή του "πείραξε" τα στοιχεία για να εμφανίσει μεγαλύτερο το έλλειμμα.

έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ οι ποιο «διεφθαρμένοι» θεσμοί

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ θεωρούνται οι ποιο «διεφθαρμένοι» θεσμοί. Ένας στους δύο παραδέχεται ότι έχει δωροδοκήσει δημόσιους λειτουργούς.

Άννυ Ποδηματά : Η Ελλάδα έχει αλλάξει 4 πρωθυπουργούς τα τελευταία 3 χρόνια και βρίσκεται στην έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης

Η Ελλάδα έχει αλλάξει 4 πρωθυπουργούς τα τελευταία 3 χρόνια και βρίσκεται στην έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης. Καμία Κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να έδωσε στην Τρόικα στοιχεία για καλύτερη κατάσταση στην πραγματική οικονομία


Αυτό απάντησε η Αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά στον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi ο οποίος, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, είπε μεταξύ άλλων ότι οι Ελληνικές αρχές διαβεβαίωναν ότι η ελληνική οικονομία ήταν ισχυρότερη από ό,τι πραγματικά ήταν.


Σε παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έθεσε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, το ζήτημα της αναδρομικής εφαρμογής της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), την παροχή διευκολύνσεων προς την Τράπεζα Κύπρου, ενώ σχολίασε και την απάντηση που είχε δώσει νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ για την καθυστέρηση στο χρόνο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ.

Μιλάνε όλοι..... Μιλάει και ο...Παπαθανασίου.

του Χάρη Κοντόπουλου

Βγήκαν στα...κεραμίδια οι καραμανλικοί...
Ανάμεσα τους και ο τελευταίος υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, που έδωσε και τη χαριστική βολή στους έλληνες το 2009...
Με δάνεια πάνω από 40 δις ευρώ σε ένα...εξάμηνο, με αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο της τελευταίας στιγμής και -το χειρότερο-με πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα που έστελνε στις αρχές της Ε.Ε.......
Αυτός ο κύριος, επιχειρηματίας ειδών υγιεινής της οδού Βύσσης, αλλά με ισχυρές οικονομικές πλάτες (ανηψιός του Πάρη Κυριακόπουλου), βίλαρχος της Εκάλης, προωθήθηκε αρχικά στο ΕΒΕΑ, όπου δημιούργησε κομματικό μηχανισμό με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο.., μπήκε στο περιβάλλον του Κωστάκη του μπριζολοεξολοθρευτή, με βραδιές μπάρμπεκιου και καλού κρασιού στην βίλα του, στα ορεινά της Εκάλης και έγινε-με την...αξία του-υπουργός Οικονομίας...

Δημόσιο: Δεν μεταρρυθμίζουν τίποτα – Μας κοροϊδεύουν όλους. Μας δουλεύουν κανονικά.

Από ό,τι καταλάβαμε όλη η ιστορία της ΕΡΤ, που παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και ξεφτίλισε την Ελλάδα και τη λειτουργία της Δημοκρατίας της, έγινε για να μειωθούν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση κατά 600-1000.

Κάντε συγκρίσεις:
Ξέρετε πόσο μειώθηκε το προσωπικό της ΕΡΤ από τα τέλη του 2009 επί Γερουλάνου και μετά, χωρίς να διαταρχθεί η ομαλή λειτουργία της ραδιοτηλεόρασης; Κατά 1600 άτομα.
Και ξέρετε πόσο μειώθηκαν οι αιρετοί μισθοδοτούμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι; Μείον 10.000!

Τώρα κάποιοι βάζουν τη χώρα σε κίνδυνο, τη διασύρουν, για να το παίξουν μεταρρυθμιστές κάνοντας τσαμπουκά σε μερικές εκατοντάδες άτομα.
Γιατί;
Δεν μεταρρυθμίζουν. Κοροϊδεύουν.
Μας δουλεύουν όλους.  

Αν #Λοβέρδος

Παραθέτουμε απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου, με θέμα την ΕΡΤ:

[...] Σωστά θύμισε ο υπουργός κ. Δ. Σταμάτης, πως το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ, χτύπησαν και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι πολύ καλά τί έπραξαν ορισμένοι του ΠΑΣΟΚ , όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο νόμου Παπανδρέου για την ΕΡΤ!!! Και εν τέλει διαπιστώνεται, πως αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, από ό,τι είναι σήμερα για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατική Παράταξη, που σήμερα παρακμάζει και είναι στο χέρι μας να την επανασυγκροτήσουμε [...]

Εpikairo: Το μόνο ενδιαφέρον που μπορεί να έχει μία ομιλία του Λοβέρδου είναι η απροβλέψιμότητα του περιεχομένου της. Εκεί που φτύνει, γλείφει και το αντίστροφο...

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Θεοδώρα Τζάκρη: Η κυβέρνηση δε θα αντέξει πολύ




Στην τηλεοπτική εκπομπή ActionDay η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ δε θα αντέξει πολύ.

Συγκεκριμένα η βουλευτής δήλωσε: «Με τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και η διάθεση που υπάρχει από το εξωτερικό. Αλλά και κάτω απ’αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πρόκειται να εξαντλήσει τετραετία. Αν δε προκύψουν κάποια οφέλη για τους Έλληνες πολίτες άμεσα, τότε η κυβέρνηση δε θα αντέξει».


Παπακωνσταντίνου: Δεν μετανιώνω ..δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις...

Μια συνέντευξη στην Corriere della Sera του πρώην υπουργού οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου  με τίτλο "Περικοπές; Έχουμε κάνει πάρα πολύ γρήγορα" αποκαλύπτει ότι δεν έχει μετανιώσει για τις επιλογές του, αφού διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει επειδή "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε ο από μηχανής θεός, ούτε χρήματα από την Κίνα, την Ρωσία, την Ινδία...Τα μόνα χρήματα τα" παράγει" το κράτος είτε τα δανείζεται από τις αγορές είτε τους εταίρους. Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν" .

Μία παράνομη κράτηση


Ας αρχίσουμε με το αυτονόητο. Η προσωρινή κράτηση αποτελεί παρέκκλιση από τη θεμελιώδη αρχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας που επιτάσσει να μη στερείται κανείς την ελευθερία του παρά μόνο έπειτα από ποινή που του έχει υποβληθεί από νόμιμα συγκροτημένο δικαστήριο. Από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία μας προβλέπεται ως έκτακτο μέτρο, γι’ αυτό τίθενται αφενός αυστηρές προϋποθέσεις για την επιβολή του, αφετέρου ανώτατα όρια διάρκειας της προσωρινής κράτησης. Μέχρι σήμερα είχαμε την παράνομη πρακτική να προφυλακίζονται κατηγορούμενοι χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου. Στην περίπτωση του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κ. Κώστα Σακκά, έχουμε παραβίαση των ορίων διάρκειας της προφυλάκισης.

τα τιτιβίσματα του Αντώναρου...

Μέσα στην παραζάλη μας προέκυψε ΚΑΙ ο αλήστου μνήμης ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ.
Και τι είπε; Θυμήθηκε το..."Τσοβόλα δώστα όλα..."
Ξεχνώντας βέβαια, τι έδωσε η δική του κυβέρνηση, που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού.
Δεν θα επαναλάβουμε τα διαγράμματα για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του πρώην υπουργού. Για το θέμα της σπατάλης των κυβερνήσεων Καραμανλή και της μη λήψης μέτρων έχουν γραφεί και στηλιτευθεί ακόμα και από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Θα αναπαράγουμε όμως ένα ενδιαφέρον άρθρο του δημοσιογραφου Νίκου Νικολάου από την Καθημερινη: Ετσι για να καταλαβαίνουμε πως φτιάχνονται οι αστικοι μύθοι....

 "Αφηγησεις: Η προκατάληψη και η αλήθεια για τον Δημήτρη Τσοβόλα

Ανταποκριτής της ΕΡΤ μηνύει τον Αντώνη Σαμαρά

O δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ, Αλέκος Μάρκελλος, θα καταθέσει μήνυση μέσω των δικηγόρων του σε Αθήνα και Βρυξέλλες, κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, όπως προανήγγειλε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.     

«Καταθέτω μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Εργάστηκα στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος από το 2001. Κάνοντας ισοζύγιο (όχι φαντασιακό αλλά πραγματικό) γνωρίζω πως στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είμαι στο συν: Η εργασία που προσέφερα ως επαγγελματίας ποιοτικά και ποσοτικά ξεπερνά αναλογικά τα ωφέλη που είχα. Σε απλή μετάφραση προσέφερα σε έναν δημόσιο οργανισμό, άρα στο "εθνικό καλό", περισσότερο από όσο με πλήρωσε. Αυτό έγινε συνειδητά, συνέπεια της προσωπικής μου φιλοσοφίας για τη ζωή, ως εφαρμογή αρχών και αξιών με τις οποίες μεγάλωσα και προσπαθώ να εφαρμόζω χωρίς εκπτώσεις σε αυτό το επίπεδο.

Για τον Ανδρέα...

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην Ιπποκράτους και στην Κουμουνδούρου με αφορμή την αναφορά του Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα . Ακολούθησε σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ με αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος αλλά και του προέδρου της "επιτροπής Σοφών" του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Κωνσταντόπουλου.
Ο Τσίπρας επιτιθέμενος στον Μάκη Βορίδη για την τοποθέτηση που έκανε στο συνέδριο της ΝΔ και προκάλεσε σάλο, αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ...

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μ. Καρχιμάκης: Όταν μιλάμε για ανεργία, δεν κάνουμε απολύσεις!

 
Δήλωση του Μ. Καρχιμάκη με αφορμή τις επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ
"Αντι να μένουμε απαθείς και να ανεχόμαστε ,να απολύονται άνθρωποι με ανάγκες ,που διορίστηκαν με αντικειμενικά κριτήρια και με την διαδικασία των μορίων ,βάση των προσόντων που προσδιορίσαν οι τότε προκηρύξεις απολύτως αξιοκρατικά με νομικό και κοινωνικο έλεγχο ,
Δηλαδή ,
Φύλακες σχολείων ,Δημοτικοί αστυνομικοί ,κ.λ.π
Καλο θα ήταν ,να διεκδικηθει ,....

η κοινωνική, οικονομική και θεσμική στοχεύση της ΝΔ ,προϋποθέτει την διάλυση των κοινωνικών οικονομικών και δημοκρατικών κατακτήσεων του ΑΝΔΡΕΑ!

του Χαρη Τσιοκα
 
Οι δηλώσεις Βοριδη ,Λαζαριδη, Κεφαλογιαννη, Γεωργιάδη, και άλλων στελεχών της ΝΔ για τον Ανδρέα Παπανδρέου , την συμβολή του στη εξέλιξη της χώρας και της κοινωνίας δυστυχώς αποτέλεσαν θέμα προσώπων και όχι  πολιτικού  φορέα!
 Ενώ είναι εμφανές πλέον, ότι για την ΝΔ, η αντιμετώπιση της κρίσης περνά  μέσα από την αποδόμηση όλων των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων που δημιούργησαν  το ΠΑΣΟΚ των αλλαγών  και ο ιδρυτής του !
  Μάλιστα γραφτήκαν και δηλώσεις του τύπου ότι
   --"ο πρόεδρος της ΝΔ Σαμαράς πρέπει να «τραβήξει το αυτί των στελεχών του» "κτλ
         ‘Η
    ---"τι να κάνουμε?
    ---«άλλωστε το κακό έγινε από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση Παπαδημου» κτλ 
 Απίστευτες διατυπώσεις ,αφού και ο πλέον ανίδεος στις πολιτικές διεργασίες, γνωρίζει ότι τα κόμματα δεν είναι ουδέτερα, ούτε ένα άθροισμα τεχνοκρατών..Και όταν μια επιλογή τους γίνεται ατελέσφορη για το κοινωνικό μπλοκ που ιδρύθηκαν για να εκφράζουν ,τότε όπως έλεγε και ο Ανδρέας, η αυτοκριτική με το “mea culpa”πρέπει να γίνεται δύναμη για νέα πορεία…
  Τα κόμματα λοιπόν , εκφράζουν κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, πολύ περισσότερο επιλέγουν με ποιους επιδιώκουν να κυβερνούν προκειμένου να τις εφαρμόσουν!

Ευρωπαϊκή Χαμέρπεια και Ασέβεια

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Θυμάμαι το έργο Καζαμπλάνκα (Casablanca, 1942) κάθε φορά που  η υποκρισία και η δουλικότητα των Ευρωπαίων  έναντι των υπερατλαντικών τους εταίρων, πατρώνων δηλαδή, ξεπερνά  κάθε όριο  και καταλήγει σε κατάντια. Ανάμεσα στις πολλές εξαιρετικές στιγμές και σκηνές της κλασσικής πλέον σκηνοθεσίας του έργου, υπάρχει μια που ξεχωρίζει.

Είναι η σκηνή που ο διεφθαρμένος Γάλλος Aστυνομικός Διευθυντής Captain Renault (Claude Rains)  της πόλης του Μαρόκο Καζαμπλάνκα,  που ελέγχεται από τη δωσίλογη προς τους Γερμανούς γαλλική κυβέρνηση Vichy,  δίνει διαταγή να κλείσει το “Rick’s Café Américain”, ιδιοκτησίας του Αμερικανού τυχοδιώκτη Rick Blain (Humphrey Bogart). Στη διάρκεια του πολέμου στο “Rick’s Café” λάμβαναν χώρα όλων των μορφών δοσοληψίες από τις οποίες ο Αστυνομικός Διευθυντής λάμβανε το μερτικό του. Το κέντρο λειτουργούσε και ως καζίνο, με τιμήματα όλων των ειδών.
Όταν μετά από κάποιο αντι-γερμανικό επεισόδιο ο Γερμανός αξιωματούχος Major Strasser (Conrad Veidt) απαίτησε να κλείσει το “Rick’s Café”, ο Captain Renault έπρεπε να συμμορφωθει. Αλλά έπρεπε ταυτόχρονα να τηρήσει προσποιητικά την «αυτονομία» της κυβέρνησης Vichy έναντι των Γερμανών, και τη δική του «αξιοπρέπεια». Έδωσε λοιπόν την εντολή να κλείσει το μαγαζί αναφωνώντας, «είμαι σοκαρισμένος, σοκαρισμένος, μαθαίνοντας ότι εδώ μέσα  διεξάγεται κυβεία» («I’m shocked, shocked to find out that gambling is going on in here!”).

Σοκαρισμένοι είναι  τις μέρες αυτές και όλοι οι ταγοί της Ευρώπης  με την ιδιότητά τους ως αρχηγοί και αξιωματούχοι εθνικών κρατών, είτε ως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σοκαρισμένη είναι η  Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας Μέρκελ, σοκαρισμένος είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιούλζτ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυρία Κάθυ Άστον, «Υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, ο γνωστός μας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόσο, ο Γάλλος Πρόεδρος Ολαντ – ο κατάλογος αυξάνεται γεωμετρικά κάθε μέρα.
Είναι όλοι τους σοκαρισμένοι. Διότι οπως και ο διεφθαρμένος Αστυνομικός Διευθυντής της Καζαμπλάνκα, ανακάλυψαν και αυτοί ότι, άκουσον άκουσον, οι μυστικές υπηρεσίες των φίλων και εταίρων τους Αμερικανών, τους παρακολουθούν, τους καταγράφουν και τους φακελώνουν στο διηνεκές – άτομα, εταιρείες κράτη. Και αντίθετα με τον Captain Renault, που προφανώς δεν έπαιρνε τον εαυτό του στα σοβαρά, έχουν όλοι συλλογικά εξαγριωθεί! Είναι απαράδεκτο και ανήθικο διακηρύττουν, να συμβαίνει κάτι τέτοιο μεταξύ εταίρων! Οι Αμερικανοί θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, πρέπει να απολογηθούν και πρέπει πάρ’ αυτά να τερματίσουν τις κατασκοπευτικές  τους δραστηριότητες , αλλιώς …αλλιώς τι;

Σχίζουν τα ιμάτιά τους και τα καλοκαθισμένα οπίσθιά τους οι Ευρωπαίοι ως εάν δεν γνώριζαν πως λειτουργούσε  ο υπερατλαντικός τους εταίρος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και μετά. Υποκρίνονται σήμερα ότι είναι παθητικά θύματα της αμερικανικής αλαζονείας και εξουσίας, ότι τυγχάνουν εκμετάλλευσης και έλλειψης σεβασμού.
Οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Ευρωπαίοι της ΕΕ ψεύδονται ασύστολα. Όχι μόνο γνωρίζουν αλλά συνεργάζονται ευσυνείδητα, πρόθυμα και με περισσή δουλικότητα για να εξυπηρετήσουν την Ουάσιγκτον. Αυτό το έπρατταν και το πράττουν σε επίπεδο διμερών κρατικών συμφωνιών που λαμβάνουν τη μορφή συνεργασιών των αντίστοιχων μυστικών υπηρεσιών τους , πολλές εκ των οποίων ακόμα και σήμερα «συντηρούνται» σε επίπεδο τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από τη Ουάσιγκτον. Και το πράττουν και σε θεσμικό επίπεδο ως Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τίποτα το μεμπτό δεν θα υπήρχε σε τέτοιες μορφές συνεργασίας εάν αυτές λειτουργούσαν στη βάση της αρχής της αμοιβαιότητας και έδειχναν σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Συμβαίνει ωστόσο ακριβώς το αντίθετο. Η Ουάσιγκτον αποφασίζει και διατάζει, ενώ ένα μεγάλο προσποιητικό και υποκριτικό φύλλο συκής  καλύπτει την πραγματικότητα και το σύνδρομο του αυλικού που διαχρονικά χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ευρώπης – Αμερικής.

Τα παραδείγματα της Ευρωπαϊκής χαμέρπειας, αν αρχίσουμε από το 1945 και μετά, είναι κυριολεκτικά χιλιάδες. Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά.
Δείτε τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων έναντι στο φυγά Edward Snowden, τον Αμερικανό που αποκάλυψε το αμερικανικό σύστημα παρακολούθησης και κατά του οποίου ωρύονται συλλογικά οι Ευρωπαίοι, για να πεισθείτε.
Στις 2 Ιουλίου κυκλοφόρησε μια φήμη ότι ο φυγάς – ικέτης Snowden έφυγε από τη Μόσχα, όπου είχε βρει προσωρινά καταφύγιο στο αεροδρόμιο, «κρυμμένος» στο προεδρικό αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Ο τελευταίος, που επισκέπτετο τη ρωσική πρωτεύουσα για ένα ενεργειακό συνέδριο, εξέφρασε τη συμπάθειά του για το φυγά – ικέτη και ότι θα μπορούσε να του προσφέρει άσυλο στη Βολιβία. Και όταν ο Μοράλες αναχώρησε, έκλεισαν οι ουρανοί της Ευρώπης για το προεδρικό του αεροπλάνο. Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία του απαγόρευσαν τη διέλευση και τον ανεφοδιασμό. Λόγω έλλειψης καυσίμων το αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί επειγόντως στην Αυστρία. Και όλα έγιναν λόγω υποψίας ότι ο Μοράλες μετέφερε τον φυγά – ικέτη, Snowden. Που δεν ήταν έτσι. Αλλά έπεσε διαταγή από την Ουάσιγκτον και  οι ευρωπαϊκοί ουρανοί έκλεισαν για ένα προεδρικό αεροπλάνο.

Ένα χρόνο πριν, το 2012, η ΕΕ επεξεργάζετο μια απόφαση για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της που θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό την πραγμάτωση αυτής ακριβώς της παρακολούθησης για την οποία οι Ευρωπαίοι σήμερα φωνασκούν υποκριτικά.  Ωστόσο κατόπιν έντονων πιέσεων από την Ουάσιγκτον και με το πρόσχημα του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας,  η ΕΕ ακύρωσε τις δικλείδες ασφαλείας της απόφασης  υπέρ των αμερικανών, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Λίγα χρόνια πριν, ολόκληρη η ΕΕ έπεσε μπρούμυτα και παρέδωσε όλα τα προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων επισκεπτών στις ΗΠΑ, μετά που οι Αμερικανοί απείλησαν  ότι δεν θα επέτρεπαν σε όσους δεν συμμορφώνονταν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ. Μάλιστα οι Αμερικανοί εγκατέστησαν οι ίδιοι προσωπικά συστήματα ασφαλείας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Και όσοι έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ γνωρίζουν όχι μόνο την ταλαιπωρία αλλά και την ταπείνωση που υφίστανται επί μονίμου βάσεως. Μόνο μια χώρα στον κόσμο απαίτησε και επέβαλε αμοιβαιότητα στους Αμερικανούς που την επισκέπτονται. Η Βραζιλία.
Προσωπικά πιστεύω ότι η απόλυτη ταπείνωση της Ευρώπης συντελέσθηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου όταν οι Αμερικανοί άρχισαν οργανωμένα να υλοποιούν το σύστημα «απαγωγών» υπόπτων, γνωστό ως “Rendition”, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Τότε σύσσωμη η Ευρώπη και ειδικά η ΕΕ, δέχθηκε να ακυρωθεί όλος ο νομικός  της πολιτισμός και επέτρεψε, ενεργώς συνεργαζόμενη, να γίνονται απαγωγές «υπόπτων» σε όλη της την επικράτεια προσποιούμενη δημοσίως ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Μόνο η δικαστική εξουσία της Ιταλίας, όχι το Ιταλικό κράτος, αντιστάθηκε σε αυτήν την κατάντια και καταδίκασε,  έστω και απόντες αμερικανούς πράκτορες σε πολυετή φυλάκιση. Καταδίκασε επίσης τον Αρχηγό των Ιταλικών Μυστικών Υπηρεσιών, που συνεργάστηκε με τους Αμερικανούς,  σε δέκα χρόνια φυλακή.  Κατά τα άλλα το γεγονός αυτός είναι ως εάν δεν συνέβη ποτέ στην ΕΕ.

Δεν είμαι ηθικοπλάστης για να κατακρίνω τις πράξεις των Ηνωμένων Πολιτειών.  Οι ΗΠΑ λειτουργούν ως αυτοκρατορική δύναμη (imperial power) και ως αυτοκρατορική δύναμη έχουν στρατηγικές και όχι ηθικές επιταγές. Τους ξιπασμένους Ευρωπαίους ταγούς και τους φαρισαϊσμούς τους μέμφομαι. Και να το θυμάστε. Τον φυγά – ικέτη Snowden, που ουσιαστικά μάχεται κατά μιας εκλεπτυσμένης μορφής «ήπιου ολοκληρωτισμού», αυτοί θα δρομολογήσουν την έκδοσή του. Ο Αιλιανός (Ποικίλη Ιστορία 5.17) μνημονεύει ότι οι Αθηναίοι είχαν θανατώσει άνθρωπο γιατί είχε σκοτώσει ένα σπουργίτι που είχε τη φωλιά του στο ναό. Σήμερα για την παράδοση ενός ικέτη στους διώκτες του, του Edward Snowden, τα κράτη συνωστίζονται στην ουρά, αρχίζοντας από την Ευρώπη και με πρωταγωνιστές τους δουλοπρεπείς ταγούς της.

ΠΗΓΗ http://mignatiou.com/

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ !...

του Θαναση Τσεκούρα

Ο Μ. Βορίδης είναι ένας από τους «ανατέλλοντες αστέρες» του πολιτικού μας συστήματος. Είτε χάρη στη συγκροτημένη πολιτική σκέψη του, είτε γιατί ο «πήχης» των απαιτήσεων από το πολιτικό προσωπικό έχει πέσει χαμηλά, κάπου κοντά στον βυθό της θάλασσας.

Προκάλεσε, λοιπόν, αίσθηση το «μνημόσυνό» του για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μία απλοϊκή εξήγηση είναι ότι παλινδρόμησε στην εποχή που τραβούσε «τσεκούρι» σε ό,τι του θύμιζε την ευρύτερη Αριστερά και τις «παραφυάδες» της.