Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Για τον Ανδρέα...

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην Ιπποκράτους και στην Κουμουνδούρου με αφορμή την αναφορά του Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα . Ακολούθησε σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ με αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος αλλά και του προέδρου της "επιτροπής Σοφών" του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Κωνσταντόπουλου.
Ο Τσίπρας επιτιθέμενος στον Μάκη Βορίδη για την τοποθέτηση που έκανε στο συνέδριο της ΝΔ και προκάλεσε σάλο, αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ...

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση, καθώς εκδόθηκε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση ότι ο Τσίπρας "δεν έχει δικαίωμα να υμνεί" τον Ανδρέα Παπανδρέου από τη στιγμή που περιοδεύει παρέα μα τον Νίκο Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, όπως σημείωνει το ΠΑΣΟΚ, «είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνωμοσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του ιδρυτή του Κινήματος»

Η αληθεια είναι ότι ο Τσίπρας προσπάθησε -όπως πάντα- να προσελκύσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν υπερβολική, σε αντίθεση με την χλιαρότητα με την οποία απαντήθηκε η πρόκληση του Βορίδη, αλλά εκεί "διακυβευόταν η  σταθερότητα της κυβέρνησης"....
Είναι καλό να εξυμνεί ο αντίπαλος τον ιδρυτή σου... βρίσκεις ευκαιρία να προσθέσεις κι εσύ στο θετικό ισοζύγιο. 
Ο Αλέξης δε θα γίνει Ανδρέας γιατί απλά δεν είναι παρά ένα παιδί κομματικού σωλήνα, που η κατάσταση έφερε στην επιφάνεια και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις συνιστώσες και τα συμφέροντα που τον στηριζουν. 
Ο Αλέξης δεν θα γίνει Ανδρέας γιατι -παρότι είναι νέος και "τηλεοπτικός" - δεν προτάσει ιδέες, δεν δίνει όραμα, το όρμα που έδωσε στην ελληνική κοινωνία ο Ανδρέας.
Ναι καλό είναι να αναγνωρίζει την προσφορά του, έτσι δεν μπορεί να χτυπά λαικίστικα και την Παράταξη.
Γιατί ΚΑΘΕ χτυπημα στον Ανδρέα είναι και χτύπημα στην ΠΑΡΑΤΑΞΗ....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.