Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Γλέζος σε Τσίπρα: Δεν διαλυόμαστε

Και βέβαια δεν είναι εύκολο να είσαι "γκρεμιστής" επειδή είναι πολύ δύσκολο να είσαι "κτίστης" Αλέξη. Η πρώτη έντονη και κατηγορηματική αντίδραση για τη διαλυση των συνιστωσών προήλθε από το Μαν. Γλέζο.
Ο Μανώλης Γλέζος έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι οι συνιστώσες δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθούν.
«Τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Εσύ κανε ότι θέλεις, θέλεις να διαλυθείς, να διασπαστείς, κανε ότι θέλεις. Πως αποφασίζεις εσύ για μας; Εμάς πως το ζητάς αυτό; Με ποιο δικαίωμα;» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλεξη Τσίπρα που ήταν παρών και στο τέλος τον χειροκρότησε μάλλον αμήχανα.
 
Ο Γλέζος απουσίασε από την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Συνασπισμός μόνος του πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 3% σε αυτό που είναι, ακριβώς λόγω των συνιστωσών.
 
«Ακούμε εδώ πως από το κόμμα των συνιστωσών τώρα γίνει κόμμα των μελών. Αν κάποιοι εδώ ζητάνε να γίνουμε κόμμα το μελών εμείς το ζητάμε 1.000 φορές. Αλλά αν δεν κατοχυρωθεί, δεν θεσμοθετηθεί αυτό το κόμμα των μελών δεν εχει καμία σημασία. Δεν νομίζω ότι θέλει κανείς εδώ να γίνει χειροκροτητής.
Το πρόβλημα είναι πως θα υπάρξει άσκηση των εξουσιών από το λαό και πως θα το κατοχυρώσουμε αυτό. Τα όργανα που εκλέγονται δεν πρέπει να είναι μόνο πρόσωπα. Πρέπει να είναι τριμελή. Δεν εκλέγουμε προέδρους. Δεν είμαστε σε ένα κόμμα μονοπρόσωπο, σε ένα κόμμα αρχηγικό, αυτό πρέπει να κατοχυρωθεί.
Να υπάρχει εναλλαγή στα όργανα εκ περιτροπής.
Δεν είμαστε χειροκροτητές, είμαστε εγγυητές.
Δεν είναι αντιφατική να είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να μετέχεις σε μια πολιτική δύναμη που τον δημιούργησαν.
Μας ζητάνε εμάς που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ίδρυσε κανείς άλλος εμείς τον ιδρύσαμε . Φτάσαμε από το 3 στο 20
Μόνος του ο συνασπισμός ήταν μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή.
Τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Εσύ κανε ότι θέλεις, θέλεις να διαλυθείς, να διασπαστείς, κανε ότι θέλεις. Πως αποφασίζεις εσύ για μας; Εμάς πως το ζητάς αυτό; Με ποιο δικαίωμα;
Είμαστε εμείς εδώ που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, εμείς δεν διαφωνούμε...
Ευελπιστώ ότι δεν θα καταστρέφουμε την ελπίδα που έχει ο λαός.»

Ο δρόμος για την εξουσία δεν είναι στρωμένος με μαρμελάδα Αλέξη. ... Όποιος έχει όραμα να ενώσει την Αριστερά πρέπει να αποδείξει τη στόφα του ηγέτη, όχι με επικοινωνιακά παιχνιδάκια και διανοουμενίστικα τσιτάτα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.