Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Όχι στις απολύσεις. Όχι σε νέες ανθρωποθυσίες.

Παρέμβαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας με Δελτίο Τύπου για τις απολύσεις

Στην χώρα που η ανεργία θα ξεπεράσει επίσημα το 28% (!), οι μαθητευόμενοι μάγοι Κυβέρνησης και Τρόικα, υλοποιούν νέες απολύσεις στο Δημόσιο, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες στο περιθώριο.

Υποταγμένοι και εκβιαζόμενοι, υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τα «συμφωνηθέντα» του Φεβρουαρίου του 2012, ανίκανοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή χιλιάδων Ελλήνων, οδηγούν με διαδικασίες εξπρές, σε νέες ανθρωποθυσίες.

Χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό, χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση, διαλύουν το δημόσιο, μεγιστοποιούν τα προβλήματα δυσλειτουργίας του, χτυπούν αλύπητα σε πρώτη φάση, την Εκπαίδευση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι «επίορκοι και οι κοπανατζήδες» ήταν τελικά εργαζόμενοι που μέσω ΑΣΕΠ, βρήκαν δουλειά. Τι υποκρισία!

Στο πολυνομοσχέδιο καλούνται οι βουλευτές να ψηφίσουν την δυνατότητα ενός Υπουργού να καταργεί θέσεις και να απολύει ανθρώπους. Ο ορισμός της δημοκρατικής διαδικασίας! 

Είπαμε πολλές φορές ότι αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Η κάθε επίσκεψη της Τρόικα θα απαιτεί και νέο αίμα προκειμένου η χώρα να λάβει τα τριάκοντα αργύρια και να παραμείνει στη μηχανική υποστήριξη για λίγο ακόμα καιρό.

Αυτή όμως η πολιτική είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη. Διαλύει την κοινωνία. Ισοπεδώνει θεσμούς. Εκτελεί εν ψυχρώ ανθρώπους. Και τελικά οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα.

Οι «σωτήρες» δεν είναι τίποτα άλλο από εκτελεστές των επιταγών των δανειστών, πολιτικές μαριονέτες, που απλά βάζουν υπογραφές σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί από άλλους.

Αυτές οι αποφάσεις δυστυχώς θα φέρουν και τις υπογραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι επιλογές είναι η ατζέντα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που καμία σχέση δεν έχει με το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και τις αρχές του.

Εδώ πια δεν υπάρχουν προσχήματα και εκβιαστικά διλήμματα.

Προοδευτικός δεν μπορεί να είναι αυτός που υπογράφει την καταδίκη συμπολιτών του.

Δεν μπορεί να είναι αυτός που διαλύει ότι απέμεινε στη χώρα.

Δεν είναι αυτός που κοιτά απλά το προσωπικό του συμφέρον και αδιαφορεί για την διάλυση της κοινωνίας.

ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτός που αποδέχεται ανθρωποθυσίες…

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.