Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Πού βαδίζει το ΠΑΣΟΚ;

Μεγάλη είναι η έκπληξη για την Ιπποκράτους, η οποία προσδοκούσε μετά το Συνέδριο να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τη βάση και να αρχίσει να γεύεται δημοσκοπική ανάκαμψη, τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοποήσεων.

Τι πραγματικά δείχνουν  οι δημοσκοπήσεις; Σταθερότητα...Το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται πλέον σε μονοψήφια ποσοστά που κινούνται γύρω στο 6%, στο μισό δηλαδή της εκλογικής δύναμης του περασμένου Ιουνίου.

Ακούγεται ότι στο ΠΑΣΟΚ είχαν αναθαρρήσει μετά την "εντυπωσιακή" συμμετοχή περίπου 115.000 "μελών" του κόμματος στις κάλπες για την ανάδειξη σύνεδρων. Και έτσι προφανώς πίστεψαν ότι έπειτα από μία κορυφαία διαδικασία όπως είναι το Συνέδριο ενός κόμματος θα έπαιρνε πάνω του το κόμμα και σε ποσοστά στις μετρήσεις.

Παράλληλα. στις μεταξύ τους συζητήσεις στελέχη του κόμματος εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον σε περίπτωση εκλογών αφού ακόμη κι αν το Συνέδριο "που σηματοδότησε την ανανέωση σε πρόσωπα" δεν μπορεί να δώσει ώθηση, ποια θα είναι η προοπτική να ξαναεμπιστευτεί ο λαός το ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύουν ότι αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την Κύπρο το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει και πάλι να προβάλλει δειλά δειλά την κοινωνική του ατζέντα: Προτάσεις για την ανεργία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού.

Επίσης, όπως κατέληξαν στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όλοι οι μετέχοντες στο νέο όργανο, στην πλειονότητά τους νέα πρόσωπα, θα πρέπει να αναλάβουν τομείς και να "αλωνίσουν" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μία προσπάθεια να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, η αμφισβήτηση για το μοντέλο που θέλει ο Βενιζέλος εξακολουθεί να υπάρχει αφού ο ίδιος επέλεξε να ανακοινώσει πρώτα στην Βουλή την γραμμή του ΠΑΣΟΚ για την Κύπρο και μετά να την κοινοποιήσει και στα όργανα (Πολιτικό Συμβούλιο) που περιορίστηκαν στην επικύρωσή της, κάτι που απέχει μακράν από το "συμμετοχικό" τροπο λειτουργίας που ορίζει το νέο καταστατικό.
 
Βέβαια, οι όποιες ελπίδες είχαν στηριχθεί στον αριθμό των συμμετεχόντων στις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων ήταν φρούδες γιατι ήταν βασισμένες σε παντελώς εικονικά στοιχεία και αυτό τουλάχιστον, η ηγεσία θα έπρεπε να το γνωρίζει. Το γνωμικό ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, πρέπει να προβληματίσει την "ανανεωμένη" ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.