Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιός δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα;

Μια αψιμαχία λεκτική κατέληξε σε δολοφονία ενός από τα γνωστά μέλη στο αντιφασιστικό κίνημα του Killah P, κατα κόσμον Παύλου Φύσσα, από ένα -επίσης γνωστό στη περιοχή- μέλος της Χρυσής Αυγής 
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, έγινε μάλιστα, μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία στεκόταν άπραγη, ενώ μόνο μία γυναίκα αστυνομικός προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει. Αυτή η ολιγωρία των οργάνων της τάξης, με τη δικαιολογία ότι ενδεχόμενη εμπλοκή τους ίσως "επιδείνωνε" την κατάσταση, έρχεται λίγες μέρες μετά το επεισόδιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, όταν παρουσία της εισαγγελέως Πειραιώς, επιχείρησε να εισέλθει, αλλά αποχώρησε μόλις εμφανίστηκε εκεί βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος τους έβρισε, ενώ υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, εισαγγελέας και δυνάμεις απλά κοιτούσαν σιωπηλοί, για να αποχωρήσουν λίγο αργότερα..
Όμως, σήμερα πρέπει να μας απασχολήσει, πέρα από την οργή για τον άδικο θάνατο του νεαρού μουσικού και κάτι ακόμα... Τι συνέβαλε στη δολοφονία αυτή; Μια σειρά από "ατυχή" γεγονότα στα οποία δεν δώσαμε την απαιτούμενη προσοχή.
Η αναβίωση του εμφυλιοπολεμικού κλίματος από την Χρυσή Αυγή. Η περιθωριοποίηση της πολιτικής. Η διάλυση των θεσμών και η υιοθέτηση νέων ηθών με ακραίες συμπεριφορές.
Οι εθνικόφρονες και τα μιάσματα έγιναν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, έγιναν αγανακτισμένοι απένατι σε δωσίλογους και προδότες. Οι ακροδεξιές πολιτικές έγιναν lifestyle.
Όταν ανοίγει ο ασκός του Αιόλου....οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες (;)
Η ευθύνη της ελληνικής κοινωνίας που αντέδρασε στο "μαζί τα φάγαμε", θα γίνει κατανοητή στο "μαζί τον σκοτώσαμε";  
Ας υψώσουμε, ακόμα και στο και πέντε, ένα τείχος για να προασπίσουμε τις αρχές και τις ελευθερίες μας ...την  Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.