Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Το Θρίλερ της προαναγγελθείσης παραπομπής...

Με καθυστέρηση  ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής διέκοψε την συνεδρίαση της, μετά τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την διάρθρωση των ψηφοδελτίων.

 

Στο μεταξύ θέμα αναβολής της ψηφοφορίας στη Βουλή έθεσε με παρέμβασή της η Αλέκα Παπαρήγα ζητώντας χρόνο ώστε οι βουλευτές να μελετήσουν τα νέα στοιχεία, με αφορμή την συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».


 


«Όλοι γνώριζαν σήμερα ότι η Βουλή θα πάρει απόφαση και ότι θα ψηφιστούν οι προτάσεις και θα γίνει η ψηφοφορία. Αυτό έγινε γνωστό παντού και από τις ειδήσεις. Δεν μπορεί η Βουλή να καθοδηγείται επειδή κάποιοι εκλεκτοί δικαστές έστειλαν αυτά τα στοιχεία. Τι θα γινόταν αν στέλνονταν αύριο;», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Και πρόσθεσε: «Έδωσα την εντολή να γίνει φωτοτυπία τα συμπληρωματικά στοιχεία. Ολοκληρώνουμε τη συζήτηση σήμερα και το Σώμα μπορεί να αποφασίσει».
  
Τελικά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραπέμπει μόνο τον Παπακωνσταντίνου με 265 ψήφους.
Οι Παπανδρέου- Βενιζέλος- Παπαδήμος δέν παραπέμπονται

Ενταση προκλήθηκε την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων επειδή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και η συνάδελφός της από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντινοπούλου, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, από την αρχή της διαδικασίας στήθηκαν μπροστά από τις κάλπες ενώ η εφορευτική επιτροπή προσπαθούσε να καταμετρήσει τις ψήφους.
Μάλιστα, οι βουλευτές που αποτελούσαν την εφορευτική επιτροπή άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να κάνει... δύο βήματα προς τα πίσω, χωρίς, όμως, να πάρει το βλέμμα της από τις κάλπες. Οχι, όμως και η κυρία Χριστοφιλοπούλου η οποία συνέχισε να στέκεται μπροστά από τις κάλπες και να παρακολουθεί στενά τη διαδικασία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.