Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τεταμένη ατμόσφαιρα στη Βουλή για τα μορφώματα και τις κάλπες

Μια άγρια κόντρα ξέσπασε στην Βουλή με πρωταγωνιστές την Ευη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, τον Μιχάλη Αρβανίτη από την Χρυσή Αυγή και την Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Χριστοφιλοπούλου αποκάλεσε την Χρυσή Αυγή, μόρφωμα.

O βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Αρβανίτης εξεμάνη: "Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κα Χριστοφιλοπούλου να χαρακτηρίζει μόρφωμα τη Χρυσή Αυγη. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα. Δεν μπορεί να είναι επικριτής μας ποια; Αυτή που ανήκει στο κόμμα που υπηρετεί το 4ο Ράιχ; Το μόρφωμα του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ; Είναι ντροπή να μιλά έτσι. Είμαστε εκλεγμένοι βουλευτές."

"Σε αυτή την αίθουσα έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας", απάντησε η Χριστοφιλοπούλου, ενώ την ίδια ώρα της φώναζε ο Αρβανίτης: "μην υβρίζετε!"

"Εσείς υβρίζετε", του απάντησε η Χριστοφιλοπούλου. "Λέτε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου «παχύδερμα». Η λέξη μόρφωμα δεν είναι υβριστική. Η σβάστικα και σημαία της Απριλιανής χούντας που σηκώνετε είναι ύβρεις κατά της Δημοκρατίας".

"Εμείς έχουμε υψωμένες τις ελληνικές σημαίες! Μας συκοφαντούν. Είναι συκοφάντες. Δεν χρησιμοποιούμε απαρχαιωμένα εμβλήματα. Αντίθετα εμείς πολεμάμε το 4ο Ράιχ του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ. Ποια σβάστικα; Μας έχουν κλέψει όλα τα εμβλήματα μας. Η Τουρική σημαία είναι από βυζαντινό νόμισμα, η Αλβανική από…., και ο Μαίανδρος; Είναι γεμάτη η Βουλή (και δείχνει την οροφή) με Μαιάνδρους. Μήπως είναι και αυτά ναζιστικά σύμβολα;" απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Τότε, πήρε τον λόγο και η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ:

"Όλοι ξέρουμε για αγκυλωτό σταυρό. Ακούγονται βαριές εκφράσεις εδώ μέσα. Όταν λένε "στα τσακίδια, είστε προδότες κλπ., θα έχουν απαντήσεις. Όμως να το τελειώνουμε αυτό εδώ μέσα", είπε.

Εκείνη την στιγμή ο Αρβανίτης στράφηκε προς το προεδρείο και ζήτησε να ανακληθούν οι δυο βουλευτίνες στην τάξη κατηγορώντας τις ότι έχουν παρεκτραπεί...

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την Προανακριτική, αφού το τοπίο παραμένει θολό για το πόσες κάλπες θα στηθούν. Κάθε συνταγματολόγος και μια άποψη και για το μόνο ξεκάθαρο είναι το άρθρο 55, ότι η ψηφοφορία πρέπει να είναι μυστική.

Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις και τις "αποκαλύψεις" Διώτηγια το αντίγραφο και την καταστροφή του πρωτότυπου, πολλοί βουλευτές, ακόμα και της συγκυβέρνησης βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης.

Πολλοί θεωρούν ότι παίζεται παιχνίδι στις πλάτες τους με ορισμένους να θολώνουν εσκεμμένα τα νερά, είτε να λένε την αλήθεια σε δόσεις. Αφού, δεν είναι δυνατόν να έπαθε ξαφνικά κρίση ειλικρίνειας ο Διώτης ή να του επανήλθε η μνήμη και να θυμήθηκε μόλις χθες ότι πήρε στα χέρια του το usb το αντέγραψε και στην συνέχεια κατέστρεψε το αρχικό.

Παράλληλα, σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί το πόσες κάλπες τελικά θα στηθούν. Αυτό προκαλεί και την αντιπαράθεση. Σήμερα ήταν να αποφασίσει  η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά τελικά το μετέθεσε στην Ολομέλεια.

Η ΔΗΜΑΡ μάλιστα, συζήτησε πρόταση να στηθεί μια κάλπη με 4 ψηφοδέλτια, αλλά αυτό θεωρείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πραξικοπηματική κίνηση.
Ήδη σήμερα με ανάρτηση στο twitter ο γνωστός Καμμένος "προειδοποιεί": "Είναι απίστευτη η προσπάθεια Σαμαρά να προστατέψει απο την παραπομπή ΓΑΠ, Βενιζέλο, Παπαδήμο με παραβίαση του κανονισμού της Βουλής. ΜΑΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ"

Όπως λένε, οποιαδήποτε άλλη κίνηση εκτός από το να στηθούν 4 κάλπες (δηλαδή μια για κάθε κατηγορούμενο) θα είναι εκτός των ορίων. Άλλωστε, όπως θυμίζουν στο παρελθόν γινόταν ακριβώς αυτό.
Ήδη, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για 4 κάλπες.
Σίγουρα, η αυριανή μέρα θα είναι μεγάλη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.