Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Προβάδισμα για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. καταγράφει η δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής».
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 18-20 Ιουνίου, δείχνει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκονται οριακά εντός Βουλής.

Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ πέφτει σε ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, βρίσκεται στο 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της (24,8%), όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ (23,7%) με τη διαφορά υπέρ της ΝΔ να φτάνει το 1,1%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ποσοστό 4,1%, η Χρυσή Αυγή 8,1%, το ΚΚΕ 4,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,6%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το σηματικό είναι ότι η  ΝΔ στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% του  ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ΕΡΤ οι πολίτες τασσονται υπερ της μείωσης του προσωπικού της ΕΡΤ και του εξορθολογισμού της λειτουργίας της. Η έρευνα παρουσιάζει τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% να συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και να εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, οι πολίτες συμφωνούν με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, με ποσοστό 54,4%. Ενώ, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο ελαφρά αντιμνημονιακή πολιτική έχει δυσαρεστήσει δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.