Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για την άρση της απαγόρευσης διενέργειας πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών είναι μια εσφαλμένη συζήτηση. Ενδεχόμενη απόφαση άρσης της αναστολής απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας θα αποτελεί κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά καταστροφική επιλογή.
Το ζήτημα που πρέπει επιτέλους να τεθεί σε σοβαρή βάση είναι η συνολική διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων καταναλωτών κι επιχειρηματιών υπό το φως της οικονομικής κρίσης που έχει μειώσει και εισοδήματα και αξίες. Η ρύθμιση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από ...
την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων, ούτως ώστε να είναι σε θέση οι δανειολήπτες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, διατηρώντας βεβαίως για τις μη βιώσιμες περιπτώσεις το καθεστώς εμπορικής ατομικής πτώχευσης.
Η λύση δεν μπορεί παρά να προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, και τροποποίηση του καθεστώτος που ισχύει για το σύστημα «Τειρεσίας» ώστε να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και πάλι.
Είναι λοιπόν καθαρό ότι είμαστε απολύτως αντίθετοι στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε, και θα το κάνουμε, να καταθέσουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.