Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Προανακριτική: Le Théâtre de l'Absurde"

Όπως είχαμε προβλέψει με τα μέλη της προανακριτικής δεν θα επιτελούσαν έργο, αλλά φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ώστε η επιτροπη να θυμίζει ριγκ. Μέρα τη μέρα τα πράγματα χειροτερεύουν ώστε από τη μια όλα όσα προαναγγέλουν να μοιάζουν πυροτεχνήματα, να αποδεικνύεται "΄ανθρακες ο θησαυρός" και τελικά να γίνεται εντός της αίθουσας...του κουτρούλη ο γάμος.

Όπως δημοσιεύει σήμερα ο ιστότοπος iefimerida μόνο με διαδικασίες της επιτροπής της Βουλής, που προσπαθεί να ερευνήσει μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις των τελευταίων ετών, δεν μοιάζουν οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή, με το ζήτημα που δημιουργήθηκε στη διαδικασία ψήφισης για την παραπομπή των πολιτικών προσώπων, όταν υπήρχαν πολύωρες διαφωνίες για τον τρόπο ψηφοφορίας. Από τότε, σε κάθε συνεδρίαση, γίνεται γνωστό και ένα «επεισόδιο» μεταξύ μελών της Προανακριτικής, με το... δίδυμο «Χρήστος Μαρκογιαννάκης - Ζωή Κωνσταντοπούλου» να κλέβει πραγματικά την παράσταση.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, είχε προγραμματιστεί η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, αλλά ούτε και αυτή τελείωσε ομαλά.
Όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης,μετά τις πρώτες ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκτιμώντας πως δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο μαρτύρων και σε συνδυασμό με τις ερωτήσεις που έκαναν οι υπόλοιποι βουλευτές της προανακριτικής, διέκοψε τη συνεδρίαση.
Τότε, η κυρία Κωνσταντοπούλου τον αποκάλεσε «αρχιερέα της συγκάλυψης» και σημείωσε πως η παρουσία του κ. Μαρκογιαννάκη στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση είναι καταστροφική γιατί «δεν θέλει να αναδειχθούν οι αντιφάσεις των μαρτύρων». «Είστε έκθετος, η Ιστορία θα καταγράψει το ρόλο σας» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της επιτροπής να απαντά -βγαίνοντας από την αίθουσα: «Ουδέποτε στη ζωή μου έχω ακούσει τόσες ύβρεις μαζεμένες».
Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως ο κ. Μαρκογιαννάκης επιθυμεί τη συγκάλυψη της υπόθεσης και πως προέβη στη διακοπή για να εξυπηρετηθεί ο κ. Βενιζέλος που θα καταθέσει την Πέμπτη στην επιτροπή, κάτι που όπως ανέφερε «οι δύο άνδρες είχαν προσυνεννοηθεί».
Ακούστηκαν... παντού Ρήγας – Κωνσταντοπούλου
Ωστόσο το μεγάλο... επεισόδιο, συνέβη μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.
Την ώρα που έβγαινε ο κ. Ρήγας από την αίθουσα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε: «Τελικά θα τη διακόψετε τη συνεδρίαση;» με την απάντηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να είναι τουλάχιστον... απρόβλεπτη: «Άντε βρε νούμερο που θα μας πεις εσύ πότε θα διακόψουμε τη συνεδρίαση, είσαι νούμερο, είσαι νούμερο».
Μάλιστα, ήταν τέτοια η ένταση του καυγά, που οι λιγοστοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της Βουλής, βγήκαν στους διαδρόμους για να δουν τι πραγματικά συνέβαινε.
Αργότερα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή έκαναν δήλωση με την οποία καταγγέλλουν τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ως «θλιβερό αχθοφόρο του σχεδίου συγκάλυψης που καταστρώνουν οι μηχανισμοί ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να αποκρυβεί η αλήθεια».
Μ' ένα στόμα, μια φωνή απάντησαν Μπίκας - Διώτης
Σε... ταύτιση απόψεων οδήγησε η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ.
Τα μέλη της προανακριτικής κάλεσαν τους δύο άνδρες σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστούν τα κρίσιμα ερωτήματα που προέκυψαν από τις προηγούμενες καταθέσεις τους: Πρώτον, αν ο κ. Μπίκας είχε ενημερώσει για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και δεύτερον, σε ποιο βαθμό ήταν η δική του εμπλοκή στη διαχείρισή της.
Αντ' αυτού, υπήρξε πρωτοφανής σύμπνοια των μαρτύρων -σχεδόν ταύτιση των θέσεών τους- έχοντας αμβλύνει τις όποιες διαφοροποιήσεις είχαν μέχρι τώρα στις καταθέσεις τους, ενώ επιβεβαίωσαν τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή.
Ο κ. Μπίκας ανέφερε ότι πήρε τηλέφωνο τον κ. Διώτη προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου την οποία και κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Η μόνη διαφωνία, έγκειται στην αρχική κατάθεση του Κωνσταντίνου Μπίκα για την έλευση της λίστας Λαγκάρντ, με τον κ. Διώτη να λέει ότι εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες, ενώ για τις συζητήσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ ανέφερε πως έμειναν σε διαδικαστικά θέματα σχετικά με τη λίστα και δεν αναφέρθηκαν σε ονόματα.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.