Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρθρογραφεί για να προωθήσει τις απόψεις του και τις θέσεις της χώρας.

Η Αριάνα Χάφινγκτον ετοιμάζει το νέο της διαδικτυακό εγχείρημα όπου θα αρθογραφούν επιχειρηματίες και πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου. 

Η νέα ειδησεογραφική ιστοσελίδα με τίτλο World Post σε αντίθεση με τη διεθνή ιστοσελίδα Huffington Post που την έκανε διάσημη, δεν θα γράφουν δωρεάν άρθρα διάφοροι μπλόγκερς, αλλά θα αρθρογραφούν και θα σχολιάζουν πολιτικοί κι επιχειρηματίες. Μάλιστα, για την έναρξη θα φιλοξενήσει συνέντευξη του προέδρου της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Στους ειδικούς συνεργάτες του site ανήκουν οι Τόνι Μπλερ,
Μπιλ Γκέιτς αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανακοινώθηκε το site θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις – βίντεο πρώην ηγετών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τόνι Μπλερ με θέμα την ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

Η ιστοσελίδα θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας εντός του μήνα, ενώ συνιδιοκτήτης θα είναι ο μεγαλοεπενδυτής Νίκολας Μπεργκρούεν, που είναι γνωστός και ως “άστεγος δισεκατομμυριούχος”, επειδή προτιμά να ζει σε ξενοδοχεία και να μην έχει ιδιοκτησία.

Οι δυο συνιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι το νέο εγχείρημα δεν απευθύνεται μόνο στις ελίτ. Όπως έχει δηλώσει η Χάφινγκτον, δίνοντας το στίγμα της, “μπορείς να έχεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που ηγούνται κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων κλπ, κλπ, να γράφουν δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία, έναν φοιτητή από τη Βραζιλία. Η καρδιά της HuffPo εδράζεται στην έλλειψη ιεραρχίας”.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνωρίζεται ως ηγέτης διεθνούς κύρους αποτελεί τιμή τόσο για τη χώρα όσο και για το ΠΑΣΟΚ αλλά όπως φαίνεται κάποιοι προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητα και τις αδυναμίες τους επιχειρούν με κάθε τρόπο να τον υποτιμήσουν και να τον παρουσιάσουν ως έμμισθο αρθρογράφο

Όπως διευκρίνισαν, ήδη, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να αρθρογραφήσει σε αυτά, πράγμα που έχει ήδη κάνει, χωρίς όμως να έχει έμμισθη σχέση με κανένα μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Παπανδρέου δέχεται να αρθρογραφήσει σε ξένα μέσα, το κάνει μόνο για να προωθήσει τις απόψεις του και τις θέσεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.