Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Καρχιμάκης: Μας "χώνεψε" η ΝΔ

Ο επικεφαλής της κίνησης των 75 και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εκφράζοντας τη διαφωνία των 75 με τον Ευ. Βενιζέλο για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν μπορείς να συνεργάζεσαι με κάποιον, ο οποίος μας φλόμωσε στα Ζάππεια, μας φλόμωσε στα ισοδύναμα μέτρα και όταν ήρθε έκανε τα χειρότερα. Για πιο λόγο να πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση αφού δεν άλλαξε τίποτα και αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, έκανε ακόμα χειρότερα;» σχολίασε αρχικά ο Καρχιμάκης και συνέχισε:
«Το ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει ποιους υπηρετεί και με ποιους συγκρούεται. Θα μπορούσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσει με μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, όπου το Εθνικό συμφέρων και η κρισιμότητα των στιγμών, επέβαλλε να υπάρχουν περισσότερες δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια να φύγουμε από την κρίση».

«Υπό την μορφή την οποία πολιτεύεται ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να «χωνέψει», έναν χώρο όπως το ΠΑΣΟΚ. Όταν συγκυβερνάς, συνανακοινώνεις. Δεν είναι εντολή του πρωθυπουργού. Υπήρχε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν είχε γίνει δεκτή και βγαίνει ο κ. Σαμαράς, εν είδη πρωτοχρονιάτικου δώρου προκειμένου να κάνει μποναμά στους συνταξιούχους που έχουν 80% αναπηρία», πρόσθεσε
Tελος υποατηριξε: 
«Δεν είμαι υπέρ του 25 εύρου. Δεν μπορεί η περίθαλψη να είναι επί πληρωμή. Υπάρχουν τα ταμεία, να υπάρξει άλλος τρόπος. Αυτοί που έχουν λεφτά, δεν τους ενδιαφέρει, δεν διαμαρτύρονται».

«Ας βάλουμε άλλες πολιτικές και οικονομικές προτεραιότητες. Οικονομική προτεραιότητα είναι να συγκρουστούμε με αυτούς που κατέχουν και διοχετεύουν τον πλούτο αλλού. Αυτά ζητάμε σαν κίνηση των 75. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε μια αντίθετη γνώμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ακόμα.

«Η ιστορία δεν ξεκίνησε και άνοιξε το 2009. Υπήρχε προηγούμενο. Το 2003 είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα. Παραλάβαμε μια χειροβομβίδα την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε. Γι αυτό μπήκαμε στα μνημόνια. Αν δεν παίρναμε το δάνειο θα επιβιώναμε;», υποστήριξε ακόμα, μεταξύ άλλων.

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Μιχάλη, γράφεις (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) ότι το 2003 η χώρα είχε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. Το ερώτημα όμως είναι : Πόσοι Έλληνες Πολίτες ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ? Σε διαβεβαιώνω ότι οι Έλληνες που το γνωρίζουν ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ !!! Από ποιούς όμως περιμένουμε να ενημερώσουν τους Έλληνες Πολίτες ? Μήπως ο Σαμαράς ? Η ΝΔ? Τα ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ? Αυτοί που θα έπρεπε, όχι απλώς να ενημερώνουν αλλά ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Και όχι μονάχα για το Πρωτογενές Πλεόνασμα του 2003, αλλά και για το Πρωτογενές ‘Έλλειμμα του 2009, την διόγκωση του Δημόσιου Χρέους και του Ελλείμματος του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών, τα Greek Statistics και όσα ΤΡΑΓΙΚΑ συνέβησαν κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ από το 2004 έως το 2009, που μας έφεραν ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ, καθώς και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ της κυβέρνησης Παπανδρέου για την ΣΩΤΗΡΙΑ και τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της χώρας !!! Είναι βέβαιο ότι, εάν ο κόσμος ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, σε Δημοκοπικό Μαρασμό ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝΕ το ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ Η ΝΔ!!! Ακούσαμε όμως τον Βενιζέλο και την ομάδα του να ΣΤΗΡΙΖΕΙ εντός και εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ, αντικρούοντας τις ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ και τις ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ των Πολιτικών Αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ και των ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ? Μη κουραστείτε να ψάχνετε. Δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ!!! Ο Βενιζέλος έχει επιλέξει να γίνει ΒΑΣΤΑΖΟΣ του Σαμαρά και της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ορθοποδήσει, μόνο όταν ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.