Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

SUDDEUTSCHE ZEITUNG Ο Βενιζέλος λαϊκίζει, έριξε με διακριτικό πραξικόπημα τον Παπανδρέου

Δεν άφησε τον Βαγγέλη Βενιζέλο να χαρεί τη χτεσινη γιορτή η Suddeutsche Zeitung, η οποία με άρθρο της τον χαρακτηρίζει λαϊκιστή, υποστηρίζοντας ότι ανέτρεψε με «διακριτικό πραξικόπημα τον Γιώργο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2011».

«Ο έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών» επισημαίνει η εφημεριδα.

To δημοσίευμα κάνει αναδρομή στην εκλογική αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

«Ο Βενιζέλος θέλει να το αποτρέψει αυτό και επειδή στον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών…Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.