Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Πάγκαλος: Πράξη αυτοκτονίας του Βενιζέλου

Εξαιρετικός ο σχολιασμός της επικαιρότητας
από τον Πετρουλάκη στην Καθημερινή
 Βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Θόδωρος Πάγκαλος για το δίλημμα που έθεσε με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, αν τα ποσοστά της Ελιάς δεν είναι επαρκώς υψηλά.

«Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε» τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm.

«Ο κ. Βενιζέλος φημολογείται γενικώς και γίνεται αποδεκτός, λόγω φαντάζομαι της ρητορικής του ικανότητας και της ταχύτητας να γράφει κάποια πράγματα, ως ένας έξυπνος άνθρωπος. Λοιπόν, έρχεται τώρα – και δεν είναι η πρώτη φορά, διότι όλοι θυμόμαστε το Ζάππειο, όπου όρμησε ενώ δεν τον περίμενε κανείς και είπε "εγώ είμαι εδώ και σας καλώ να αλλάξουμε ηγεσία για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές" και όμως ο Παπανδρέου αντιστάθηκε, ορθώς κατά τη γνώμη μου, και κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές και ο Βενιζέλος δεν πήρε τίποτα και αποδοκιμάστηκε εντελώς – και τι σημαίνει αυτό που είπε; Μέχρι στιγμής, είναι το σημαντικότερο επιχείρημα που ακούστηκε, κατά τη γνώμη μου, για να ψηφίσει κανείς ΝΔ. Αυτό το 40% που δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα, όπως λέει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, θέλει σταθερότητα και να μην πέσει η κυβέρνηση και αμφιταλαντεύονται να ψηφίσουν το κόμμα Σαμαρά ή το κόμμα Βενιζέλου, τώρα τούς έδωσε το επιχείρημα να ψηφίσουν Σαμαρά» υποστήριξε ο Πάγκαλος.

«Και εγώ ταλαντεύομαι. Γιατί να ψηφίσω Βενιζέλο που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν μας το έχει πει – ούτε καν το ποσοστό, αν θέλει 4,5 ή 6% ή 10% και 12% και 15%; Διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 45% και βρέθηκε στο 4% και αυτό έγινε επί αρχηγίας Βενιζέλου» πρόσθεσε.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και είναι πράξεις αυτοκτονίας» συμπλήρωσε, «διότι φαίνεται ότι δεν πάνε καλά οι δημοσκοπήσεις. Είναι ένας άθλιος και αφελής εκβιασμός, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. Εκβιάζεις τον Σαμαρά να πει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Βενιζέλο, για να μην πέσει η κυβέρνηση; Εκβιάζει τους ψηφοφόρους; Θύμωσε; Κι εγώ είμαι έξαλλος, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι πήγαμε πολύ μπροστά τη χώρα σ' αυτά τα χρόνια που προσπαθήσαμε, κι ας είχαμε κάποιες αδυναμίες ή ατασθαλίες και διάφορα λαμόγια. Όλα αυτά υπήρχαν, διότι είμαστε αντιπροσωπευτικοί της κοινωνίας, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε άξιοι τέτοιας αποδοκιμασίας και τέτοιας απαξίωσης και είμαι αγανακτισμένος γι' αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω εγώ στον άλλον και θα του πω ότι επειδή είμαι θυμωμένος θα σε τιμωρήσω αν δεν με ψηφίσεις και θα καταστήσω εαυτόν αόρατο και θα φύγω. Ας πούμε ότι παίρνει ο κ. Βενιζέλος 5% και δεν του φτάνει και φεύγει από την κυβέρνηση. Θα πάει πού; Και θα πάρει λιγότερο μετά σε εκλογές; Είναι πράξη αυτοκτονίας, είναι γελοίο αυτό!».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Και αυτό που έκανε χθες… το νομοσχέδιο κάνει δύο πράγματα: χωρίζει τις λαϊκές σε παραγωγούς και εμπόρους και ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Δεν βλέπω σε τι κακό μπορεί να οδηγήσει αυτό είτε τους παραγωγούς είτε τους καταναλωτές. Θα μπορούσαν οι παραγωγοί να πουλάνε και κάτι άλλο και να έχουν μια ταμπέλα, αλλά να ξέρει κανείς αν αγοράζει από έμπορο ή παραγωγό. Και εξωφρενικό είναι το άλλο, ότι θα πρέπει να κληρώνονται κάθε χρόνο οι θέσεις και να έχει κάποιος την τύχη να αλλάζει θέση και να έχει μια καλή και όχι να την έχουν μόνο αυτοί που την έχουν κατακτήσει είτε με μέσο πολιτικό είτε λαδώνοντας και να είναι μονίμως ευνοημένοι. Δεν το βρίσκω κακό και άδικο και όμως το ΠΑΣΟΚ αυτό το καταψήφισε και το νομοσχέδιο δεν περνάει. Ευνοεί μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που καταχρώνται το θεσμό των λαϊκών αγορών και φτύνει εκατομμύρια καταναλωτές το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του και αποδεικνύεται ότι είναι ένα κόμμα της αρπαχτής, της κομπίνας, της πελατείας και της λοβιτούρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.