Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Γιώργος Πεταλωτής: Πλειοψηφικό πόλο προόδου έχει ανάγκη ο τόπος, όχι τρίτο

Την δική του απάντηση στα σενάρια που θεωρούν δεδομένη την προσχώρηση του στη Δημοκρατική Αριστερά δίνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, μέσα από την Παραπολιτική.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

Πίστευα και θα πιστεύω στην σύγκλιση  των προοδευτικών - μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, αντίθετα με την μεθοδευμένη πολυδιάσπασή τους.
Στην κρίσιμη για το μέλλον της χώρας περίοδο που ζούμε, εξακολουθώ να πιστεύω στην συνένωσή τους, όχι ως ένα «τρίτο πόλο», αλλά ως τον πρώτο πόλο προόδου που έχει ανάγκη ο τόπος. Έναν πολιτικό χώρο ορθολογικών επιλογών,  ρεαλιστικής αντίληψης και ουσιαστικών, δυναμικών μεταρρυθμίσεων.
Το ΠΑΣΟΚ ως η κατεξοχήν -ιστορικά- έκφραση των πλέον δυναμικών και πρωτοπόρων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας,  εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξαντλήσει  την προοπτική του στην, έστω και αναγκαία, αλλά μόνον προσωρινή  συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Οφείλει να απευθύνει στρατηγική πρόσκληση σε κόμματα, "προσωπικότητες",  αλλά και στον μεγάλο αριθμό πολιτών που σήμερα νιώθουν εγκλωβισμένοι  σε ένα τεχνητό δίπολο, το οποίο στην ουσία δεν υφίσταται , αφού δεν προσφέρει καμιά λύση στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο της ανάγκης  σύγκλισης του προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού χώρου,  οφείλουμε να συζητήσουμε την προοπτική ευρύτερων πολιτικών συνεργασιών και κοινών δράσεων, σε πολλά επίπεδα

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.