Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Το τραπεζικό...success story του Πήγασου

Του Δεσπότη Παναγιώτη
Διαβάστε αυτό
εδώ από το capital.gr:

«Η εκδοτική εταιρεία Πήγασος κατόρθωσε  το ακατόρθωτο. Σε εποχή κρίσης, την ώρα που δυσκολεύονται ακόμη και κερδοφόρες εταιρείες να βρουν χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, η εκδοτική εταιρεία του κ. Μπόμπολα  έπεισε την Alpha Bank να της εκδώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ! Κι έπειτα αναρωτιούνται για ποιον λόγο είναι ο κόσμος στα κάγκελα και ποιος είναι εκείνος που έχει ανοίξει τις πόρτες του θηριοτροφείου...


Δεν ξέρουμε βασικά πράγματα για αυτό το ομολογιακό δάνειο…Θα σας πούμε τώρα τι ξέρουμε: Η εταιρεία Πήγασος έχει αρνητικό EBITDA. Στο εξάμηνο εμφάνισε  ζημιές 14,779 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 10,8 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2012. Οι υποχρεώσεις στο εξάμηνο ανέρχονται σε 213 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι τον ίδιο καιρό ήταν 209 εκατ. ευρώ.
…Θα υποστηρίξει κάποιος ότι τα λεφτά είναι των τραπεζών και ότι οι τράπεζες κρίνουν σε ποιον θα δώσουν δάνειο και σε ποιον δεν θα δώσουν. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που έστεκε πριν από μερικά χρόνια, όταν η Alpha Bank και οι άλλες τράπεζες λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνο με τα κεφάλαια των μετόχων τους. Σήμερα οι τράπεζες  έχουν ακόμη ανοικτές τις πόρτες τους επειδή τα χρήματα του ΤΧΣ τα έχει εγγυηθεί ο ελληνικός λαός. 
Μπορούμε να υποδείξουμε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις που έχουν σίγουρα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από τις εταιρείες του κ. Μπόμπολα και διψούν για χρηματοδότηση. Εταιρείες που μπορούν να βρουν κι αυτές καλές εγγυήσεις, τις οποίες, όμως, οι τράπεζες δεν αποδέχονται! 
…Λεπτομέρεια: Επίτροπος στην Alpha Bank είναι ο κ. Κουτσός, ο οποίος και αναφέρεται στο ΤΧΣ. Αναπληρωτής διευθυντής στο ΤΧΣ είναι ο υιός του. Ο πατέρας, δηλαδή, αναφέρεται στον γιό του! Γιάννη Στουρνάρα, το ακούς; Ποιος είπε ότι έχουμε τελειώσει με την οικογενειοκρατία;» 

Θυμηθείτε αυτό
εδώ:

«…Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ψυχάρης είχε ζητήσει ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για την κάλυψη δαπανών του ΔΟΛ. 

Ο επικεφαλής της Τράπεζας, Bασίλης Ράπανος, είχε ζητήσει τη γνώμη του πρωθυπουργού για την παροχή – ή μη του δανείου- για να λάβει την απάντηση του κ. Παπανδρέου: «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει». Tελικά η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει το δάνειο, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οδήγησε την περίοδο εκείνη σε σωρεία δημοσιευμάτων εις βάρος του».

Και θυμηθείτε και αυτό (
εδώ όλη η ομιλία):

«..Το έχω ξαναπεί, φίλες και φίλοι: προσωπικές διαφορές δεν έχω και δεν έχουμε με κανέναν. Αλλά και δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν. Γιατί ο πολιτικός που θα σκύψει έστω και μια φορά το κεφάλι, παύει να είναι πολιτικός και γίνεται μαριονέτα. Και εγώ μαριονέτα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε και θα γίνω βεβαίως, ό,τι και να μου κοστίσει. Και μου κόστισε.

Δώσαμε μάχες, χάσαμε αρκετές, αλλά το παλέψαμε. Ποιος διασφάλισε ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών θα γίνει με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές; Και επί ποίας Κυβέρνησης σταμάτησαν επιτέλους οι παρεμβάσεις για χαριστικά τραπεζικά «θαλασσοδάνεια» σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης;
Ποιος είπε ξεκάθαρα ότι κάθε μεγαλοεκδότης, κάθε καναλάρχης πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως κάθε Έλληνας επιχειρηματίας, που πασχίζει να πάρει δάνειο από μια Τράπεζα; Επί δικών μας ημερών έγιναν αυτά»

ΠΗΓΗ www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.