Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Επιθετική η Ρωσία στους G20

"
Και τι είναι η Βρετανία; Ένα νησάκι! Ο Αμπράμοβιτς μόνο ασχολείται" !!!

Αναταραχή προκλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της G20 με αφορμή, φυσικά, τη Συρία.

Καθώς οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Μόσχας βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, λόγω και του ασύλου στον Σνόουντεν, το θέμα της Συρίας ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Στην Αγία Πετρούπολη το ψυχροπολεμικό κλίμα φάνηκε από την άφιξη Ομπάμα, με μια αμήχανη χειραψία και τον Αμερικανό πρόεδρο να εξοστρακίζεται τρεις θέσεις μακριά από τον Ρώσο ομόλογό του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο πόλεμος νεύρων από τον Αμερικανό πρόεδρο, που καθυστέρησε μισή ώρα να φτάσει στο γεύμα.
Οι Ρώσοι όμως, εξάπλωσαν το κλίμα έντασης και προς την Βρεταννική πλευρά..
Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν στραφηκε ενάντια στην άμεση σύμμαχό των ΗΠΑ, λέγοντας:. «Και τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι»   Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ο Κάμερον έμεινε με το... στόμα ανοιχτό, αλλά διατηρώντας το βρεταννικό του φλέγμα και ακολουθώντας τις προσταγές της βρεταννικής διπλωματίας, δεν απάντησε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάλι δε δίστασε να χαρακτηρίσει ψεύτη τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατηγορώντας τον πως είπε ψέμματα για την ανάμειξη της Αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. "Λένε ωραία ψέματα, φυσικά. Παρακολούθησα τις συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Ένας γερουσιαστής ρώτησε τον Κέρι αν η Αλ Κάιντα βρίσκεται στη Συρία και εκείνος λέει: Όχι, σας δηλώνω υπεύθυνα πως όχι", είπε ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις αυτές "τον ξάφνιασαν και τον δυσαρέστησαν".
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απέρριψε ως "παράλογη" τη δήλωση Πούτιν "Όπως γνωρίζετε όλοι, ο υπουργός είναι ένας παρασημοφορημένος βετεράνος πολέμου. Τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με κάτι περισσότερο από λέξεις", σχολίασε η Τζεν Ψάκι, αναφερόμενη στη θητεία του Κέρι στο Βιετνάμ.
"Για αυτό δεν χάνει τον ύπνο του για ένα τέτοιο παράλογο σχόλιο που βασίστηκε σε μια ανακριβή παράθεση" των λεγομένων του, πρόσθεσε.
Το βέβαιο είναι ότι η σπίθα της Συρίας έχει ανάψει πολύ μεγαλύτερα φωτιά από όση φαντάζονταν οι εμπνευστές αυτού του σεναρίου... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.