Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Παπανδρέου στο CNN: «Η διαρκής λιτότητα δεν είναι λύση για την Ελλάδα»

«Η διαρκής λιτότητα δεν είναι λύση για την Ελλάδα. H μεγαλύτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις είναι» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN και στη γνωστή δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ. 

«Είναι κάτι που τόνιζα από την αρχή», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδοκιμάζοντας παράλληλα, τις ευρωπαϊκές ηγεσίες που εμμένουν στις πολιτικές λιτότητας. 

Παρέθεσε μάλιστα δήλωση του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, την οποία είχε κάνει μετά την επανένωση της χώρας του, σύμφωνα με την οποία «οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολο να προχωρήσουν και να αποδώσουν τα αναμενόμενα, αν παράλληλα εφαρμόζεται σκληρή λιτότητα».

«Στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός, «κάναμε το χρέος μας, αλλά η Ευρώπη απέτυχε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών της». 

Ο  Παπανδρέου υποστήριξε ότι «είναι λάθος να γίνεται "ελληνοποίηση" όλων των προβλημάτων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Την απάντηση αυτή έδωσε σε ερώτηση σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, όπως είπε, μόνο με διεθνή συνεργασία. 

«Ενώ λαμβάνονται μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση, για παράδειγμα, του τραπεζικού απορρήτου, την ίδια στιγμή βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους» σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ευρώπη, τόνισε ότι χρειάζεται «μια ισχυρή ηγεσία για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα».

Δείτε τη συνέντευξη
http://cnn.com/video/?/video/international/2013/02/21/exp-papandreou-greece-amanpour.cnn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.