Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Πίσω ολοταχώς!!!!


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μετά την  απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη να «καρατομήσει» δεκάδες στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου.

Συγκεκριμένα από χτες ο αρμόδιος υφυπουργός για τα έσοδα (!) προχωρά στον «αποκεφαλισμό» 165 στελεχών των ελεγκτικών υπηρεσιών, με τους αποχωρήσαντες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για επιχείρηση ξεκαθαρίσματος με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενοι νόμοι, ούτε καν τα συμβόλαια αποδοτικότητας που είχαν υπογράψει λίαν προσφάτως οι διευθυντές και υποδιευθυντές των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου.

Επίσης, η αρμόδια διεύθυνση προσωπικού του υπουργείου υποστηρίζει ότι οι αντικαταστάσεις είναι παράνομες και οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο "για πογκρόμ και δημιουργία κομματικού μηχανισμού" καθώς, οι αντικαταστάσεις γίνονται πριν δημοσιευτούν τα στοιχεία αξιολόγησης, οι αντικαταστάτες δεν τοποθετούνται στις θέσεις με κριτήρια αξιοκρατικά, αφού σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, το 95% των νέων τοποθετήσεων αφορά στελέχη της ΔΑΚΕ.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό θα λειτουργεί ως «προσωπικός μηχανισμός» του Μαυραγάνη καθώς έχουν φουντώσει οι φήμες ότι θα αναλάβει την μόνιμη θέση του γραμματέα εσόδων που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο, με 5ετή θητεία.

Βέβαια, το γραφείο του υφυπουργού διαβεβαίωσε ότι η αντικατάσταση ήταν επιβεβλημένη, καθώς οι απομακρύνσεις αφορούν στελέχη των οποίων οι επιδόσεις στην είσπραξη εσόδων ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Η απόφαση αφορά 107 διευθυντές και υποδιευθυντές ΔΟΥ καθώς και 58 τμηματάρχες, πολλοί από τους οποίους μεταφέρονται ως απλοί υπάλληλοι σε εφορίες και άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες.


Όλα αυτά τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής στους πολιτικούς αρχηγούς, όπου προβλέπεται το υπουργείο Οικονομικών να επιδοθεί σε εκτεταμένες διασταυρώσεις, με τη συνδρομή των ξένων εμπειρογνωμόνων που ήδη βρίσκονται στην Αθήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ δείχνει το πρόσωπό της. Η αξιολόγηση στελεχών και η διαύγεια που είχε επιτύχει, στο μέτρο του δυνατού και με όλα τα προβλήματα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υποχωρεί από το κράτος των παλαιοκομματικών πρακτικών, των κουμπάρων, των φίλων της εκλογικής περιφέρειας, των πολιτευτών. Η Ν.Δ επανέρχεται παλιά καλή εποχή της, όταν επί κυβέρνησης Καραμανλή του νεότερου, σε μια νύχτα του Αυγούστου, καρατόμησε εκατοντάδες διευθυντές και στελέχη υπουργείων και τους υποβίβασε σε απλούς υπαλλήλους, τάχα για να ξηλώσει τον πασοκικό μηχανισμό. Πίσω ολοταχώς, λοιπόν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.