O Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημεριδα "παραπολιτικά" όπου υποστηρίζει ότι κανένα νέο μέτρο δεν θα ληφθεί, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
Ο Σαμαράς προσπαθεί να βάλει τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού, καθώς σημειώνει ότι "δεν βρίσκεται πολύ κοντά", ενώ αποκλείει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αποφύγει την "αναστολή" των εργασιών των υπουργών του λόγω της αγωνίας για τη θέση τους.
Επἰσης, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι προσπαθεί να κλείσει και τη συζήτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι: "Μια τέτοια συζήτηση θα δημιουργούσε σε λάθος στιγμή και χωρίς λόγο, προεκλογικό κλίμα, πράγμα που δεν είναι στις προθέσεις κανενός".
Σε σχἐση με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο Σαμαράς υποστήριξε ότι μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και να αποκαθίσταται η αίσθηση της ελπίδας, τα ¨άκρα" θα υποχωρήσουν.
"Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τον κόσμο στην απελπισία. Ήδη όμως χάνουν έδαφος" τονίζει. εκφράζοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2013 θα δούμε τις πρώτες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς απομακρύνεται η "δραχμοφοβία", αποφεύγοντας όμως, να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για τους χρυσαυγίτες.
Ο λόγος που ο Σαμαράς άρχισε να "βγαίνει" περισσότερο στον Τύπο είναι η προσπάθεια του να φτιάξει ένα προφίλ, αδιαμφισβήτητου ηγέτη και αρχηγού για την παράταξή του.
Έτσι, θεωρητικά θα προσελκύσει και όσους τριγυρνούν στις παρυφές του κόμματός του, προκειμένου να τους ενσωματώσει σε ένα νέο πολιτικό "κεντροδεξιό"σχηματισμό.
Άλλωστε, για πολλούς η προχτεσινή παρουσία και ομιλία του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κονραντ Αντενάουερ θεωρήθηκε ότι ήταν η κατάθεση της πολιτικής του πλατφόρμα, χωρίς καν να αναφερθεί στην Ελλάδα…
Το σημαντικό κομμάτι της ομιλίας Σαμαρά που αναδεικνύει αυτή την προσπάθεια είναι η σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον Αντενάουερ και την Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι "και οι δύο ανέλαβαν τις τύχες των χωρών τους μέσα σε συνθήκες εσωτερικής κατάρρευσης και εξωτερικής απομόνωσης, και οι δύο θεωρούνταν «προσωρινοί ηγέτες, μιας χρήσεως» ενώ αποδείχθηκε ότι και οι δύο άφησαν βαρύ προσωπικό αποτύπωμα στην Ιστορία…Ακόμα, και οι δύο έθεσαν ως προτεραιότητα να αναστυλώσουν την αξιοπιστία των χωρών τους στο εξωτερικό και να αποκαταστήσουν την κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό. Και είχαν το ρεαλισμό να αποδεχθούν εκείνα που δεν τους άρεσαν, αλλά για να τα αλλάξουν στη συνέχεια! Κι οι δύο είχαν και την υπομονή, την επιμονή και την πολιτική ικανότητα να εξαργυρώσουν αυτή την «αποδοχή», αλλάζοντας τις συνθήκες που είχαν επιβληθεί στις χώρες τους, εξασφαλίζοντας ομαλή χρηματοδότηση στις οικονομίες τους, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις του ανταγωνισμού και της αγοράς, αλλά και ξαναστήνοντας το κοινωνικό κράτος...... δύο είδαν την ηττημένη χώρα τους σύντομα να ξανά-στέκεται στα πόδια της και να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις...και οι δύο κατηγορήθηκαν και στο εσωτερικό των χωρών τους και στο εξωτερικό: Στο εσωτερικό κατηγορήθηκαν ότι είχαν αποδεχθεί τους όρους των «ξένων δυναστών». Αποδείχθηκε ότι τους είχαν αποδεχθεί, για να αλλάξουν την προοπτική των χωρών τους, όχι για να υποθηκεύσουν το μέλλον τους. Και το πέτυχαν.Στο εξωτερικό κατηγορήθηκαν ότι έβαζαν το συμφέρον των χωρών τους πάνω απ’ όλα. Αποδείχθηκε ότι ενώ αυτό έκαναν, ταυτόχρονα έθεταν τα θεμέλια για την πανευρωπαϊκή σταθερότητα και συνεργασία...."
Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Σαμαρά, ότι ΔΕΝ είναι ούτε Μέρκελ ούτε πολύ περισσότερο Αντενάουερ.
Και αν κάποιος πρέπει να πιστωθεί όλη την προσπάθεια. είναι εκείνος που πραγματικά διαπραγματεύτηκε, εκείνος που πίεσε να δημιουργηθούν μηχανισμοί, εκείνος που κατηγορήθηκε ως προδότης. ακριβώς επειδή πάσχιζε να ΜΗΝ υποθηκευτεί το μέλλον της Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.