Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ: σε καλό δρόμο η ελληνική κυβέρνηση

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο επισημαίνει αναγνωρίζοντας ότι «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά» (!)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Braunschweiger Zeitung» η Γερμανίδα καγκελάριος σημειώνει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση, «η οποία θέλει να κάνει αλλαγές».

Εξέφρασε, μάλιστα, την κατανόησή της για την συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής λιτότητας, ενώ δικαιολόγησε ακόμα και την απεικόνισή της ως Ναζί, ως «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης»

«Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να λέει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά».

Επίσης, υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και έκανε λόγο για «την μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες».

Η Μέρκελ δείχνει τελευταία να έχει κάνει στροφή στην αντιμετώπιση του "ελληνικού προβλήματος" . Είναι μόνο οτι ετοιμάζεται για τις εκλογές στο εσωτερικό; Είναι που ανέβηκε στην εξουσία ένα αδελφό με το δικό της κόμμα;
Η ίδια, όταν αναγκάστηκε να παράσχει τα εύσημα στην Ελλάδα, μίλησε για την μόνη περίοδο που παράχθηκε έργο, την περίοδο διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου. Στην πτώση εκείνης της κυβέρνησης και άρα στο φρενάρισμα των όποιων μεταρρυθμίσεων συνέβαλε και αυτή, με τον συνεταίρο της, τον Σαρκοζι.
Κάποια στιγμή η ιστορία θα ξεσκεπάσει το ρόλο τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.