Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Πού βρίσκονται σήμερα οι παρατρεχάμενοι που έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου;

 
Το Εpikairo.gr κάτω από την αναδημοσίευση του Smart Post  για το ποίοι πατήσαν το κουμπί, προχωρεί σε μια καλή αναζήτηση της σημερινής θέσης όλων αυτών που συνέβαλαν στη επιτυχία του εγχειρήματος για την πτώση του Παπανδρέου.
"To εύλογο ερώτημα που προκύπτει, από τα πρόσωπα τα οποία συνιστούσαν το ρεύμα Βενιζέλου και συμμετείχαν στην πτώση του Παπανδρέου με καταγεγραμμένες δηλώσεις, είναι πού βρίσκονται πολιτικά σήμερα;
 
Η Μιλένα Αποστολάκη αφού ανεξαρτητοποιήθηκε για να ρίξει τον ΓΑΠ, επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Βενιζέλο, δηλώνοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να κάνει μια νέα αρχή. Μια επανεκκίνηση. Σε αυτή την τόσο δύσκολη, αλλά και τόσο αναγκαία προσπάθεια για τη χώρα αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω το παρόν για την παράταξη με όλες μου τις δυνάμεις».

Το αποτελεσμάτα στη Β' Αθηνών φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στην 5η θέση, κάτω από το 10% και η Μιλένα Αποστολάκη κατρακυλά  στους 12341 σταυρούς προτίμησης, από τους  59,358, το 2009. Φυσικά, δεν εκλέγεται. Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 4 βουλευτές στη Β' Αθηνών, με τελευταίο τον Ανδρουλάκη ο οποίος πιάνει τους 18.882 σταυρούς.
 
Ο Νίκος Σαλαγιάννης αναλαμβάνει γενικός δ/ντής του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2012. Προφανώς ο ίδιος δε βάζει «πάνω απ' όλα την εξουσία», όπως άλλωστε έκανε ο ΓΑΠ. Ακούραστος, καθώς εξελέγη βουλευτής Καρδίτσας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1996 του 2000, του 2004 και του 2009, συνεχίζει τη σημαντική προσφορά του στο ΠΑΣΟΚ και έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας για το 13,5% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 αλλά και τα υψηλά ποσοστά του στις σημερινές δημοσκοπήσεις.
 
Ο Δημήτρης Λυντζέρης παίρνει 5.076 σταυρούς στη Β' Πειραιά από τους 30.963, το 2009. Το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει έδρα στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς!
 
Η Εύα Καϊλή, γνωστή για τα σκονάκια στο χέρι, από τα οποία διάβαζε τη γραμμή του «ρεύματος», βγαίνει πρώτη στην Α' Θεσσαλονίκης με 12212 σταυρούς. Την έδρα της κλέβει ο αγαπημένος της Βενιζέλος. Η ίδια δηλώνει, σήμερα, ότι αγαπά πολύ την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, προσδοκώντας από τον Ιβάν Σαββίδη να της προτείνει να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του ΠΑΟΚ!
 
Η Σοφία Γιαννακά, από τα πουλέν του Βενιζέλου, διαπρέπει στην Αιτωλοακαρνανία με 5725 σταυρούς, κάτω από τους Μωραΐτη-Βερελή-Mακρυπίδη. Προφανώς, τα πράγματα «εξελίχθηκαν άσχημα» και για αυτήν.
 
 
Η αγαπητή Βάσω Παπανδρέου ακόμη αναζητείται.
 
Οι προαναφερθέντες πολιτικοί θεώρησαν ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου κάνει κακό στο κόμμα και στη χώρα. Έτσι, έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για να φύγει κακήν κακώς ο ΓΑΠ από την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, με «ηγέτη» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι θα παλέψει για την είσοδό του στη βουλή όπως και στις επόμενες ευρωεκλογές, κάτι που διαπιστώνουν ακόμη οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες και προτείνουν κοινή κάθοδο με ΔΗΜΑΡ. Σήμερα, ο εθνολαϊκιστής Σαμαράς κυβερνά τη χώρα και παίζει  γιο-γιο με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, μαλώνοντας μάλιστα τον πρόεδρό του για δηλώσεις που τον προσβάλλουν [σύμφωνα με την ''Kαθημερινή'', o Σαμαράς επέπληξε τον Βενιζέλο για την αναφορά του ότι διαφέρει αξιακά από τη ΝΔ. Ο Βενιζέλος, μετανιωμένος, είπε ότι δεν εννοούσε τον Σαμαρά!]. 
 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Βενιζέλος παραγκώνισε την πλειοψηφία των πολιτικών του «ρεύματος» όταν πια έπαψε να τους έχει ανάγκη. Μέχρι και ο Γερανίδης έχει μετανιώσει για την εμπλοκή του στο σχέδιο Βενιζέλου.
 
Πάντως, μπορεί οι ίδιοι να θυσίασαν εαυτούς αλλά το σχέδιο πέτυχε!"
 
 epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.