Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Πόλεμος χαρακωμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ για το προξενειό με ΑΝΕΛ


Η συμπόρευση με τον Καμμένο έκαψε πολλές σχέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με ένα μέρος του να θέτει το ζήτημα των συμμαχιών επί τάπητος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τους ένθερμους υποστηρικτές της σύγκλισης με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να παραμένουν στελέχη με μεγάλη επιρροή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Βούτσης.
Ο φερόμενος ως εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε στον Real News υπέρ της «κοινοβουλευτικής στήριξης μιας αριστερής κυβέρνησης, εξαιρουμένων της Δεξιάς και Ακρας Δεξιάς, η οποία θα αφορά πολιτικές δυνάμεις και κόμματα με σαφή αντιμνημονιακή πολιτική».
Η τοποθέτηση των ΑΝΕΛ προφανώς, είναι εκτός αυτού του φάσματος εξαιρέσεων, για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα η πλευρά του Λαφαζάνη βάζει τους δικούς της όρους για μια στενότερη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας πως «δεν θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενες συνεργασίες με δυνάμεις πέραν του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά θα πρέπει αυτές να μετατοπιστούν προς τα αριστερά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα κεντροαριστερά».

Να δούμε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βαδίζει χέρι χέρι με τους Καμμένους στο επόμενο βήμα τους, αφού επέτυχαν την τεράστια επιτυχία με το Κυπριακό, σε μετακλογική σύμπραξη ....
Βέβαια, με τις αριστερές-συνιστώσες να επιμένουν τόσο σε διαξαγωγή συνεδρίου όσο και στην αυτονομία τους το μέλλον δεν είναι στρωμμένο με τριανταφυλλα για τον Αλέξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.