Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Τα εξ αμάξης άκουσε ο Σκανδαλίδης στην Κρήτη

“Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποιες κόκκινες γραμμές; Έχουμε γίνει η καλύτερη συνιστώσα του Σαμαρά’! 

Αυτά και...πολλά άλλα άκουσε στο Ηράκλειο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος  Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να μιλήσει στη σύσκεψη με θέμα «Πολιτικός και Οργανωτικός Σχεδιασμός», που οργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κινήματος για την ολοκλήρωση της οργανωτικής του συγκρότησης.

Ο κ.Σκανδαλίδης προσπάθησε να κάνει μια συνήθη πολιτική τοποθέτηση που έμοιαζε με παλιότερες, άλλων εποχών, όπως του είπαν τα λίγα στελέχη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και δεν…μάσησαν τα λόγια τους!

Ακόμη κι όταν ο πρώην υπουργός στην ομιλία του είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να είναι στην κυβέρνηση για να στηρίξει τη χώρα, αλλά ‘έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις συντάξεις και τους μισθούς που δεν γίνεται πλέον να περικοπούν’ , παρενέβη ένας νεολαίος και πολύ δυναμικά του είπε:

“Ποιες κόκκινες γραμμές σύντροφε και δεν τις βλέπουμε εμείς; Έχουμε γίνει η καλύτερη συνιστώσα του Σαμαρά’!

Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκαν οι περισσότερες τοποθετήσεις των παρεβρισκομένων που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν πολλοί (άλλες εποχές μια τέτοια εποχή θα ήταν...μικρή)! Μάλιστα έλαμψαν δια της απουσίας τους ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι που προέρχονται και εξελέγησαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ- μόνο ο δήμαρχος Ηρακλείου Ι.Κουράκης ειδοποίησε ότι ήταν για δουλειά της ΠΕΔ στα Χανιά- σύμβουλοι, αλλά και όσοι έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιες θέσεις και έχουν αξιώματα- ήταν μόνο εκεί από τους επώνυμους’ ο περιφερειάρχης κ.Στ.Αρναουτάκης, 3 αντιδήμαρχοι του Ηρακλείου, ο διευθυντής εκπαίδευσης Απ.Κλινάκης, ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ.Μπρας, ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ ,αλλά ήταν πρώην βουλευτές, πρώην νομάρχες.

“Εάν σήμερα μοιράζαμε θέσεις και αξιώματα θα γινόταν συνωστισμός στην αίθουσα! σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λυδάκης, αλλά και ο πρώην γραμματέας της περιφερειακής Γιώργος Τσικνάκης που ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τη φυσιογνωμία του και την επαφή του με το λαό.

Αρκετά στελέχη ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση Σαμαρά, επέμειναν να αναδειχθεί μια νέα γενιά στελεχών ‘και να μην είναι ίδιοι και ίδιοι σε θέσεις και κομματικά οφίτσια’. Ο συνεταιριστής Μιχ.Καλέργης μίλησε για τη διάλυση των συνεταιρισμών και την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Αίσθηση και πολύς καλές εντυπώσεις άφησε η τοποθέτηση του κ.Κώστα Βαρδαβά νεοεκλεγμένου στην Κεντρική επιτροπή που ζήτησε συγκερασμό ιδεών και ηλικιών με τους νέους και τους παλιούς στο ΠΑΣΟΚ.
 
Πηγη cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.