Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΜΕΡΑ: το νέο αντιμνημονιακό κόμμα


Μέσα στο γενικό χαμό με την Κύπρο, μας προέκυψε και το νέο κόμμα από τον αποχωρήσαντα Ανεξάρτητο Έλληνα, Χρήστο Ζώη.

Γραμματέας του νέου κόμματος, ο Μιχαήλ Γιαννάκης και συνιδρυτές οι: Θανάσης Αργυρός, Γεώργιος Βάμβουκας, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Σταμάτης Γκάβαλης, Νίκος Δρίτσας, Θύμιος Δρόσος, Αικατερίνη Ζαγγανά, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Λύτρας, Γιάννης Μανώλης, Γεώργιος Νούλας, Ελένη Πανταζή, Στέλιος Πολίτης, Νίκος Πρωτέκδικος, Γεώργιος Ρωμανιάς, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης, Φώτης Τσιπέλης και Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.
Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός υπεύθυνος του κόμματος ορίστηκε ο υποπτέραρχος ε.α. Νικόλαος Θεοχάρης.

«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος», είναι η κεντρική θέση της «Νέας ΜΕΡΑΣ», όπως την εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρός της Χρήστος Ζώης, παρουσιάζοντας το κομμα του σε συνέντευξη Τύπου.

Ο  Ζώης απευθύνθηκε στους «σοφούς ανθρώπους που στέκουν βουβοί και αδρανείς», τους οποίους φιλοδοξεί - όπως είπε- να αφυπνίσει και να εκφράσει, και ανέφερε ότι αύριο θα υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Επίσης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχιεπίσκοπο.

Ο Ζώης υποστηρίζει ότι υπάρχει χώρος για νέο πολιτικό σχηματισμό και στόχος του είναι να γίνει η Νέα ΜΕΡΑ μια πολιτική δύναμη «υπολογίσιμη και όχι μόνο». 

Ανέφερε, επίσης, ότι ο επικεφαλής του κόμματος δεν θα είναι αυτοδικαίως και υποψήφιος πρωθυπουργός, καθώς αυτός θα υποδειχθεί από το κόμμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ τάχθηκε κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την ηγεμονία μιας χώρας, και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο είπε ότι αυτές τις μέρες «είμαστε όλοι Κύπριοι».

Ανέφερε πως το μάθημα από την Κύπρο είναι ότι «οφείλουμε να αγωνιζόμαστε», σημειώνοντας ότι ο φόβος μιας πιθανής αποτυχίας που επιφέρει αδράνεια καθιστά βέβαιη την ήττα πριν δοθεί καν η μάχη.
Το δεύτερο μάθημα, είναι ότι πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, προσέθεσε, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει έτοιμα εναλλακτικά σχέδια για το μέλλον.

«Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εκπροσώπους αυτών που δεν εκπροσωπούνται από κανένα σήμερα, και θα τους εκφράσουμε» υποστήριξε ο Ζώης, ο οποίος δεν ζητά εκλογές, επειδή «δεν είναι η δουλειά μας να ζητάμε εκλογές, αλλά να αναδεικνύουμε αυτό που πρέπει να γίνει».

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο Ζωής είπε ότι «δεν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεύτερες ή τρίτες επιδιώξεις, ελπίζουμε να πείσουμε τους Έλληνες».

Υποστήριξε πως καταβάλλεται μια προσπάθεια, μετά τις εκλογές, να χτιστεί ένα νέο δίπολο και διαχωριστικές γραμμές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Η κοινωνία, όμως, "δεν τσιμπάει", αντιστέκεται, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του εξαιτίας της πόλωσης. Περιμένει να ακούσει νέες προτάσεις που θα σφυρηλατήσουν την εθνική ενότητα».

«Είμαστε απλοί άνθρωποι μπροστά σε σοφούς που περιμένουν να σπάσουν την αδράνειά τους και τη βουβαμάρα τους, και να τους κινητοποιήσουμε να βγουν μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.