Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Ξεχάστε την Κύπρο, το δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management:
" Ξεχάστε την Κύπρο! Παρά το κόστος θα παραμείνει στο ευρώ", υποστηρίζει ο Jim O'Neill, πρόεδρος of Goldman Sachs Asset Management και προβλέπει ότι το πραγματικό δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε χώρα θα φύγει από το ευρώ, ακόμη και η μικρή Κύπρος», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. Και διερωτάται πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο οποιοσδήποτε επενδυτής θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Ο Jim O’ Neil προβλέπει ότι παρά το κόστος η Κύπρος θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, ωστόσο κατανοεί τους λόγους για τους οποίους οι Κύπριοι θα επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν το ευρώ.

Ωστόσο, αν τελικά η Κύπρος αποφάσιζε να φύγει από το ευρώ, τότε πως οι επενδυτές θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα, ή ακόμη και η Ιταλία θα μπορούσαν να παραμείνουν μέλη της ευρωζώνης, αναρωτιέται, ενώ εκτιμά ότι "ο παράγοντας «Bebe Grillo» στην Ιταλία, είναι ότι σημαντικότερο πρέπει να παρακολουθεί κανείς αυτή τη στιγμή στην Ιταλία".

Όπως εξηγεί το στέλεχος της Goldman Sachs, η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της ευρωζώνης κι αν δεν μπουν σύντομα στο μονοπάτι της ανάπτυξης, αυτοί οι «σκληροί τύποι» του Νότου, θα αρχίσουν να αναρωτιούνται πιο σοβαρά σχετικά με τα οφέλη παραμονής τους στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.