Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Μπίκας :Δεν συζήτησα με Παπανδρέου το περιεχόμενο της λίστας

Δεν τους βγαίνει με τίποτα.... Τι παραδέχθηκε ο πρωην της ΕΥΠ, Μπίκας στην προανακριτική;Το αυτονόητο. Συζήτησε με τον Παπανδρέου απλά για τον χειρισμό της λίστας.
«Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση» φέρεται να κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας. Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.
  Σημειώνεται ότι ο Διώτης κατέθεσε στα μέλη της Προανακριτικής ότι ο Μπίκας του είχε "αναφέρει" ότι είχε ενημερώσει για την υπόθεση τον Παπανδρέου.
Σύμφωνα πληροφορίες, ένα κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής προκάλεσε η δήλωση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ότι «είμαι ο άνθρωπος που έφερε τη Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα». Ωστόσο ο Μπίκας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.
Βέβαια, για τις ανάγκες του show, o εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κρατηθεί και να συλληφθεί για ψευδορκία ο Μπίκας από τον εισαγγελέα. Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε για αυτό και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Προανακριτικής καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης σε ότι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Εν τω μεταξύ, τα τρία μέλη της Προανακριτικής που εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν ότι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις τόσο του Διώτη, όσο και του Μπίκα, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και αν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο θα ζητήσουν την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.