Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ



ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Όλα ήταν στημένα, προαποφασισμένα»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όλες οι θεωρίες συνομωσίας, ακόμη και των πιο κακόπιστων, γελοιοποιήθηκαν από τις εξελίξεις.
Όλες οι θεωρίες συνομωσίας καταρρέουν μπροστά στην αλήθεια των αποφάσεων των κυβερνήσεων της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και τώρα της Κύπρου, κυβερνήσεις οι οποίες, όπως η ελληνική κυβέρνηση το 2010 αλλά και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, πήραν την ξεκάθαρη πολιτική απόφαση να κάνουν το παν για να μην καταρρεύσουν οι χώρες τους, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον των χωρών τους και μόνο.

Ήθελαν μήπως όλοι αυτοί σώνει και καλά να μπουν στο Μνημόνιο και το είχαν προαποφασίσει; Μήπως όλοι αυτοί δεν πήραν μέτρα για αποφύγουν να οδηγηθούν στο Μηχανισμό; Μήπως όλοι αυτοί “φούσκωσαν” τα ελλείμματά τους; Μήπως όλοι αυτοί αρνήθηκαν τα δις που τους χάριζαν κάποιοι και προτίμησαν την ΕΕ και το ΔΝΤ;
Ούτε προμελετημένο υπήρχε τίποτα, ούτε χάριζε κανένας δισ. Όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να αποφύγουν τα Μνημόνια. Αλλά όταν βρέθηκαν μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης, αποφάσισαν αυτό που επέβαλλε το εθνικό τους συμφέρον.
Ο ίδιος ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ., κ. Ρουμελιώτης λέει στο βιβλίο του, αναφερόμενος στις αρχές Μαρτίου 2010 όταν πρωτοέφτασε στο Ταμείο: «[Ο Γ. Παπανδρέου] έδινε αγώνα ενάντια στο χρόνο προκειμένου να πείσει τους εταίρους μας να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας… Τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο πρωθυπουργός μου είχαν πει στη διάρκεια των συναντήσεών μας ότι, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η Ελλάδα με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο άντλησης χρηματοδοτικών πόρων από το ΔΝΤ, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία… Ωστόσο, ήταν φανερό ότι η απόφαση για προσφυγή στο Ταμείο δεν είχε ακόμα δρομολογηθεί, εφόσον οι συζητήσεις για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης συνεχίζονταν στις Βρυξέλλες».

Συμπέρασμα: Τίποτα δεν ήταν προαποφασισμένο, η ελληνική κυβέρνηση διερευνούσε όλες τις δυνατότητες, προετοιμαζόταν έγκαιρα για να αποφύγει τα χειρότερα, όπως πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Ελλάδα δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο το πρωτοφανή ελλείμματα – δημοσιονομικά, αξιοπιστίας, ανταγωνιστικότητας – που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά, από τις αρχές του 2010, την κερδοσκοπική επίθεση που εκδηλώθηκε στο ευρώ εξαιτίας της αδυναμίας της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει σοβαρά το ελληνικό ζήτημα.
Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε ευρωπαϊκή λύση γιατί μόνο η συμμετοχή των ευρωπαίων θα μπορούσε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει το Μηχανισμό στήριξης και το Μνημόνιο και δεν προσέφυγε σε αυτά παρά μόνον όταν έγινε ξεκάθαρο ότι ήταν η μόνη επιλογή για να προστατευθεί το εθνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.