Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : «Όλοι ήξεραν εξαρχής ότι το Πρόγραμμα θα αποτύχει»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Κανείς δεν θα χρηματοδοτούσε την Ελλάδα, αν ήταν σίγουρος εξαρχής ότι θα αποτύχει. Είναι αυταπόδεικτα αστείος κάθε αντίθετος ισχυρισμός. 
Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να λέει εκ των υστέρων ο οποιοσδήποτε, ποτέ οι θεσμικοί εταίροι της χώρας δεν θα χρηματοδοτούσαν την Ελλάδα, αν δεν πίστευαν ότι το Πρόγραμμα μπορούσε, παρά τις δυσκολίες, να πετύχει. Είναι για παράδειγμα καταστατική υποχρέωση του ΔΝΤ να χρηματοδοτεί Προγράμματα που προσφέρουν επαρκείς εγγυήσεις αποπληρωμής των χρεών. Όλες οι επίσημες δηλώσεις , επί μήνες, το 2010 και το 2011, όλων των θεσμικών εμπλεκόμενων στο Πρόγραμμα Στήριξης της Ελλάδας, αυτό λένε: Όλοι δήλωναν, παρά τις προφανείς δυσκολίες και τους κινδύνους, ότι το Πρόγραμμα μπορεί να πετύχει αν ακολουθηθεί. Αλλιώς δεν θα περνούσε η πρωτοφανής χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας ούτε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ούτε από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε.

Ενδεικτικά:
Στις 2 Μαΐου 2010 σε κοινή τους δήλωση ο Dominique Strauss-Kahn και ο Ollie Rehn υπογραμμίζουν: «Πιστεύουμε ότι το Πρόγραμμα είναι αυτό που χρειάζεται για να επανέλθει η ελληνική οικονομία στη σωστή πορεία».
Στις 23 Ιουνίου 2010, ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης δηλώνει στο Reuters: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το Πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. Η εναλλακτική θα ήταν η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη». 
Στις 7 Οκτωβρίου 2010, ο Dominique Strauss Kahn δηλώνει: «H ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει με πολύ, πολύ θαρραλέο τρόπο το σχέδιο που έφτιαξαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά που κάνουν είναι ακριβώς στη σωστή κατεύθυνση… Σήμερα δεν θα συμβούλευα τίποτα διαφορετικό στην ελληνική κυβέρνηση» και δύο μέρες μετά θα προσθέσει: «Έχω πει επανειλημμένα ότι η Eλλάδα είναι στο σωστό δρόμο και αυτό που επιτυγχάνει η ελληνική κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά εξαιρετικό. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα…»
Στις 18 Νοεμβρίου 2010, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ_ΜΠΕ, ο κ. Ρουμελιώτης λέει μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εφόσον ακολουθήσει πιστά το συμφωνηθέν πρόγραμμα». 
Στις 8 Δεκεμβρίου 2010, ο κ. Ρουμελιώτης λέει στο ρ/σ Flash: «Η Ελλάδα προχωράει ικανοποιητικά, έχουν γίνει πάρα πολλά, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες, η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, σερνόμασταν για δεκαετίες σε πολλά θέματα, ο Πρωθυπουργός επέδειξε τεράστιο πολιτικό θάρρος που αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά δεν αρκεί ένας Πρωθυπουργός - χρειάζεται κοινωνική συναίνεση».
Στις 15 Απριλίου 2011 ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, A. Borges, δηλώνει: «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακούμε σε ένα πρόγραμμα, εάν δεν πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό δύναται να επιλυθεί, πως το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί. Σταθερή και επίσημη θέση μας είναι ότι οι χώρες – Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία – θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη βιωσιμότητα χρέους… Το Πρόγραμμα εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές… Αυτή είναι η πεποίθησή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.