Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Καρχιμάκης: όποιος νόμιζε ότι λόγω της εκλογικής ήττας του, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, είναι γελασμένος!

«Είναι ώρα ικανοποίησης, αλλά όχι εφησυχασμού», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφερόμενος στην χθεσινή εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας του Εθνικου Συμβουλίου, Μιχ. Καρχιμάκης επισημαίνει ότι «όποιος νόμιζε ότι λόγω της εκλογικής ήττας του, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, είναι γελασμένος!» και προσθέτει ότι «οποιαδήποτε προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να αγνοεί την ύπαρξη αυτού του κόμματος με την μεγάλη προσφορά στην χώρα, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ευθύνες του». Αναλυτικά η δήλωση :


«Η χθεσινή μαζική συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι εδώ! Αγωνία για το μέλλον του προοδευτικού χώρου και επιθυμεί μια πολιτική κοντά στις προσδοκίες του λαού και της κοινωνίας. Στέλνει μήνυμα ότι ο άξονας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί προς τα αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ έχει κουλτούρα συμμετοχής και δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Όσοι έτριβαν τα μάτια τους με αυτό που είδαν, φαίνεται ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει  ΠΑΣΟΚ. Όποιος νόμιζε ότι λόγω της εκλογικής ήττας του, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, είναι γελασμένος! Οποιαδήποτε προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να αγνοεί την ύπαρξη αυτού του κόμματος με την μεγάλη προσφορά στην χώρα, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ευθύνες του. 

Είναι ώρα ικανοποίησης, αλλά όχι εφησυχασμού. Ώρα συναίσθησης ευθυνών και όχι θριαμβολογίας. Δεν μπορεί αυτή η συμμετοχή να ερμηνεύεται από κάποιους «κατά το δοκούν». Η ικανοποίηση για την μεγάλη συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική.

Η δημιουργική ανταλλαγή ιδεών, το άνοιγμα της παράταξης σε όλες τις απόψεις που συνυπάρχουν στους κόλπους της, η διάθεση για σύνθεση απόψεων και όχι επιβολή μίας και μοναδικής, είναι ο δρόμος της συσπείρωσης για μια δύσκολη αλλά επιτυχή πορεία. Ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα και αξιοποίηση όλων των ζωντανών δυνάμεων. 

Οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες μας παρατηρούν προσεκτικά και μας κρίνουν...».


Πηγή ΝewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.