Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

il colpo grosso...(με τους υποψήφιους)

Στο ύπνο φαίνεται να έπιασαν τις διάφορες ομάδες, το σύστημα της ΕΚΑΠ και οι "σχεδιαστές" που πρόσκεινται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τι έκαναν λοιπόν οι εμπνευστές του σχεδίου. Έδωσαν στη δημοσιότητα τον αριθμό των συνέδρων που αναλογούν σε κάθε Δήμο και καθόρισαν ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την προηγούμενη Πέμπτη ως συγκεκριμενη ώρα. Οι υποψηφιότητες έπρεπε να κατατεθούν στις Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου.
Έτσι όλες οι ,,τάσεις,- ομάδες παρότρυναν ένα συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων, ανάλογο με τον αριθμό των συνέδρων που όριζε η εγκύκλιος.
 
Την Πέμπτη στις 9 το βράδυ άρχισαν, ξαφνικά, να κατατίθονται οργανωμένα εκατοτάδες υποψηφιότητες στα κεντρικά και ετσι τα ψηφοδέλτια που στάλθηκαν από τις Δημοτικές Οργανώσεις προς επικύρωση στην ΕΚΑΠ επέστρεφαν το Σάββατο το βράδυ με επιπλέον υποψηφίους.

Το σχέδιο ήταν απλό. Ο σχεδιασμός έλεγε ότι δεν θα υπάρχει ,,οροφή,, δηλαδή ανώτερος αριθμός εκλεγμένων συνέδρων σε κάθε περιοχή, αλλά αυτό θα το καθορίζει η συμμετοχή. Έτσι στις περισσότερες περιοχές, οι παραπάνω υποψήφιοι, εκείνοι δηλαδή, που προστέθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης από την ΕΚΑΠ, εκλέχτηκαν σύνεδροι και φυσικά είναι της επιρροής της ηγεσίας.

Με το κόλπο αυτό η ηγεσία κέρδισε επιπλέον, σχεδόν το 50% των αντιπροσώπων, χωρίς να κάνει τίποτε άλλο από το να προωθήσει υποψηφιότητες της επιρροής της.
Τώρα θα πει κάποιος, σιγά το κόλπο.

Προωθήθηκαν αδιαφανείς διαδικασίες που δεν θα έπρεπε  να έχουν σχέση με ένα δημοκρατικό κόμμα. Όμως, είδατε κανένα μεγάλο ΜΜΕ να ασχολείται με το θέμα αυτό;  Όχι, μερικά μπλοκ αναπαρήγαγαν την είδηση και τις καταγγελίες.
 
Σε ποια χώρα της Ευρώπης θα γινόταν τόσες καταγγελίες εις βάρος της οργανωτικης επιτροπής και δεν θα αποτελούσε κεντρικό θέμα της επικαιρότητας.
Και υπάρχει φυσικά, συνέχεια.

Πότε θα ανακοινωθεί για παράδειγμα ο τρόπος εκλογής των οργάνων στο συνέδριο; Προφανώς το Σάββατο, το βράδυ.

Ενα τελευταίο. Οι  "κακές γλώσσες" θέλουν το σχέδιο απόλυτου ελέγχου να μην αποτελεί έμπνευση της ηγετικής ομάδας, αλλά στελέχους που πήρε σοβαρά τη δήλωση του Βενιζέλου ότι ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 ετών σε συνεργασία με μόνιμο σχεδιαστή από το 1996, αντιπαπαδρεικό και από εκείνους που χρησιμοποίησαν τον Βενιζέλο το 2007 για να κάνουν την αντιπαράθεση με τον Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.