Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Εισαγγελείς «Το στικάκι μίλησε»


Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης εξέτασαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του usb που περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ και ανακάλυψαν πότε έγινε η μεταγραφή του από δισκέτα σε στικάκι. «Το στικάκι μίλησε», ισχυρίζονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, που αναφέρει ότι στη διάθεση των δύο εισαγγελέων βρίσκεται η ημερομηνία «γέννησης» του μέσου αποθήκευσης και αυτό προσανατολίζει την πορεία της υπόθεσης.

Η ακριβής ημερομηνία της μεταγραφής του αποδεικτικού υλικού παραμένει επτασφράγιστο μυστικό στα χέρια των δύο εισαγγελέων, αλλά όλα δείχνουν ότι η μεταγραφή έγινε επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Μένει να αποδειχθεί αν αυτό το στικάκι είναι εκείνο που πρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον  πρώη επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη ή αν πρόκειται για διαφορετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας από τους τέσσερις συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου που ήδη έχουν εξεταστεί από τους δύο εισαγγελείς δεν παραδέχθηκε ότι γνωρίζει κάτι ή ότι παρέλαβε από τα χέρια του πρώην υπουργού το επίμαχο cd για να το αντιγράψει ή για να το φυλάξει.

«Οσο κανένας από τους μάρτυρες δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου ότι εκείνος παρέδωσε το cd προς φύλαξη και τα ίχνη του χάθηκαν τόσο η σκιά των ενδεχόμενων ευθυνών βαραίνει προς την πλευρά του γιατί πρέπει να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του» σχολιάζουν οι δικαστικές πηγές, σύμφωνα με τα Νέα.

Πάντως. αύριο, 9 Ιανουαρίου 2013 έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι οι συγγενείς του πρώην υπουργού που εμφανίζονται ως δικαιούχοι των λογαριασμών τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν απο τη λίστα Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.