Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέξης ανήκει στους "νοικοκυραίους" !

Η επέμβαση της αστυνομίας στη βίλα Αμαλίας στη βίλα Μαρία Κάλλας, αλλά και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν στο σπίτι τουςαπό το εγχειρίδιο του αναρχικού ως αλλά "οικιακά" είδη καδρόνια και αντιασφυξιογόνες μάσκες, παράλληλα με τη χθεσινή δημοσκόπηση που έδειχνε ότι υπάρχει κάμψη στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε και το προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα http://pame-mprosta.blogspot.gr/2013/01/h_11.html)  ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα σε αναδίπλωση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στον Real fm και επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τα τελευταία γεγονότα, ώστε να απαλείψει την εντύπωση ότι ο ίδιος και το κόμμα του υποστηρίζουν παράνομες ενέργειες, όπως η κατάληψη δημοσίων κτιρίων ή τα γκαζάκια σε δημοσιογράφους.
 
Σχετικά  με τη βίλα Αμαλία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες που τελούσε υπό κατάληψη και δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν, ενώ πρόσθεσε πως κι εκείνος δε γνώριζε ότι υπήρχαν κι άλλα κτίρια υπό κατάληψη (!).
Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν στηρίζει την ανομία και όπου υπάρχει, η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» ΄
Αντίθετα χαρακτήρισε «απολύτως καταδικαστέα και ακατανόητη» την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. «Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις».
 
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ανήσυχος, λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων και τις καταλήψεις σε γραφεία κομμάτων και ραδιοφωνικών σταθμών.
«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν», υποστήριξε.
«Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς (...) Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας. Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις», τόνισε..
 
Ο Τσιπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάμψη στη δυναμική του κόμματός του, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue που δείχνει μια μικρή στροφή και προβάδισμα της ΝΔ για πρώτη φορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης των 0,5 μονάδων,
«Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει στασιμότητα της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ» είπε παραδεχόμενος ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ανατροπής του μνημονίου.
«Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση».
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο, η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη, παραδέχθηκεαλλά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης του κόμματός του ως προς το μνημόνιο, τονίζοντας ότι «οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι ασύμβατες» και δεσμεύτηκε για σκληρή σύγκρουση. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι από την πλευρά της καλλιεργεί ελπίδες, που όμως σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα υπάρξει ανατροπή της εικόνας.
«Δεν προσπαθούμε να αντιγράψουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου γιατί αυτό θα μας οδηγούσε σε δραματικές συνέπειες» είπε απαντώντας σχετικά στην "κατηγορία" περί αντιγραφής του ΠΑΣΟΚ του '80.
 
Αισθανόμενος την ανάγκη να ταυτιστεί με τον μέσο πολίτη -ψηφοφόρο τόνισε πως: "Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι, δεν μας αφορά μόνο μια μικρή μειοψηφία αλλά απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες".
 
Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την επικείμενη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών  ο Αλέξης Τσίπρας είπε:
«Θέλουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και επηρεάζουν τα ελληνικά πράγματα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στον ευρωπαϊκό χώρο και στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανέβει στην εξουσία (γιατί τώρα σε αντίθεση με τον Μάιο την θέλει) αν δεν στοχεύσει στο μέσο πολίτη, ο οποίος σήμερα δεν "ψηφίζει" με την ίδια "αγανάκτιση" και το "αντιμνημονιακό φανατισμό" όσο πριν λίγους μήνες.
Άσχετα, από τους λόγους που οδήγησαν τον Καμίνη σε αυτή την κίνηση (έρχονται και δημοτικές και κάποιο κόμμα πρέπει να τον υποστηρίξει-δεν είναι όλοι Παπανδρέου να δίνουν ευκαιρίες) είχε το νόμιμο έρεισμα για αυτό. Η άντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τον εξέθεσε σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.
Είναι πραγματικά πολύ καλό που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ξεκαθαρίσει ότι η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς. Θα ήταν βέβαια, καλύτερο αν το είχε διακηρύξει και όταν ομάδες "αγανακτισμένων" πολιτών επίθονταν και προπηλάκιζαν μέλη και στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.Ο Αλέξης "μεγάλωσε" έκανε παιδιά, έγινε "νοικοκύρης" και επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός. Οι συνιστώσες;
Δεν θίγουμε βέβαια, το άλλο σοβαρό ζήτημα περί της στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, μάλλον άλλος δήλωνε ότι η πτώχευση είναι προτιμότερη και πολύ γρήγορα οι ευρωπαίοι θα έχουν απέναντί τους μια ηγεσία που δεν λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν.....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.