Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος: Δεν είμαι σαν τον Άγιο Νεκτάριο...


Πολύ εκνευρισμένος παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξαιτίας των κατηγοριών που εκτοξεύει εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, στη συνάντηση που είχε στην Ιπποκράτους με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν η πρώην βουλευτής Φωκίδας, Αφροδίτη Παπαθανάση είπε, μάλλον καλοπροαίρετα, ότι "πρέπει να στηρίξουμε τον πρόεδρο και να τον προστατέψουμε", ο Βενιζέλος την διέκοψε και φέρεται μεταξύ άλλων να είπε "θα μιλήσω δεν είμαι τόσο άγιος όσο νομίζεται…" και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για "δολοπλοκίες και σκευωρίες που στήνουν για να με κατηγορήσουν".

"Μ΄ έχουν στοχοποιήσει, αλλά εγώ δεν θα σκύψω το κεφάλι και δεν είμαι σαν τον Άγιο Νεκταριο Πενταπόλεως που κάθεται και μαρτυράει" και απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε «δεν χρειάζεται προστασία, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ τις σηκώνω όλες στους ώμους μου!".

Σε κάποια στιγμή που πήρε το λόγο η πρωην υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, επισημαίνοντας ότι "όλοι έχουν πολιτικές ευθύνες όχι μόνο ο πρόεδρος", ο Βενιζέλος την διέκοψε και σε πολύ έντονο τόνο της είπε "πες καθαρά τι θέλεις να πεις, για να σου απαντήσω…"

Παράλληλα, ο Βενιζέλος έκοψε τον πρώην βουλευτή, Γιώργο Λιάνη, που άσκησε σκληρή κριτική εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου ζητώντας ουσιαστικά την τιμωρία του εξαιτίας της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ με αφορμή τα καταγγελίες Ρουμελιώτη, καλύπτοντας τον πρώην πρωθυπουργό  απαντώντας του ότι τα όσα ισχυρίζεται ο Ρουμελιώτης δεν ευσταθούν.




Επίσης, ο Βενιζέλος περιέγραψε την πρώτη του συνάντηση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, όταν εκείνος του παρέδωσε με δύο μήνες καθυστέρηση το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ:

"Του είπα προχώρησε όπως ξέρεις και όπως έκανες στην υπόθεση Ξηρού. Ωστόσο, ο Διώτης είπε ψέμματα στη Βουλή και στην υπηρεσία του..Δεν ξέρουμε πόσα αντίγραφα υπάρχουν. Αντίγραφο έχει και ο Βαξεβάνης και ξέρουμε ότι το έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια ο Βενιζέλος είπε στους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα πιο στημένο και από το '89» και δικαιολόγησε την άποψή του αυτή με το ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν ονόματα συγγενικών του προσώπων ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

"Ευτυχώς που ήρθε το αντίγραφο σε μένα και βοήθησε ο Θεός και το κράτησα, κι έτσι θα κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" υποστήριξε.

Παράλληλα, όμως, ο Βενιζέλος έβαλε στο στόχαστρο για πρώτη φορά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. "Τις ίδιες αθλιότητες διέρρεε στην πλατεία Σερρών και ο Μπόλαρης",  είπε και διερωτήθηκε "Ο υπερυπουργός Ραγκούσης δεν ήξερε για τη λίστα αυτή;" προσθέτοντας ότι "ο κ. Ραγκούσης είχε υποδείξει ποιός είναι ο ένοχος".

Ο Βενιζέλος επέμεινε στη στοχοποίηση του Διώτη, περνώντας σε ευθεία αντεπίθεση τόνισε ότι "η αρμόδια υπηρεσία που είχε τη λίστα, τη μελέτησε, την κράτησε και αναπαρήγαγε τα αντίγραφα ως μαρουλόφυλλα και τα μοίραζε σε δημοσιογράφους και εκδότες, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χοροπηδούν ενθουσιασμένοι δίπλα στον κ. Βεξεβάνη. Ο Διώτης είπε ψέματα και στη Βουλή και στην υπηρεσία του. Δεν ξέρουμε πόσα αντίγραφα υπάρχουν. Αντίγραφο έχει και ο Βαξεβάνης και ξέρουμε ότι το έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ...Το στικάκι αυτό, αυτός που το έδωσε στον κ. Βαξεβάνη, με τη βοήθεια και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να το δώσει και σε άλλους εκδότες και δημοσιογράφους. Βοά η πιάτσα για συναντήσεις, για συνομιλίες, για προσφορές» κατέληξε ο Βενιζέλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.