Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Νομικό φιάσκο η παραπομπή Παπακωνσταντίνου;


Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχόλιο της Παραπολιτικής πάνω άρθρο του Παπαχρήστου στα ΝΕΑ:

"Διαβάζω στο σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στη στήλη του στα ΝΕΑ:

(...)Όπως μου ανέφερε έγκριτος νομικός με γνωστικό πεδίο επί του Ποινικού Δικαίου, η κατηγορία που προσάπτεται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για «νόθευση δημοσίου εγγράφου» δεν έχει την παραμικρή τύχη ενώπιον κανενός δικαστηρίου της χώρας.

 - Για ποιο δημόσιο έγγραφο μιλάμε; Η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής ενός υπαλλήλου.....μιας ελβετικής τράπεζας, ο οποίος διώκεται ποινικά για την πράξη αυτή και για σειρά άλλων. Πότε η λίστα απέκτησε τον χαρακτήρα δημοσίου εγγράφου στην Ελλάδα αφού ουδέποτε πρωτοκολλήθηκε και, πολύ περισσότερο, δεν υιοθετήθηκε από τις Αρχές;
 - Ηρθε όμως επισήμως από τη Γαλλία, παρατήρησα.
 - Και; Ζήτησε την άσκηση δίωξης κατά του Παπακωνσταντίνου η γαλλική κυβέρνηση, μήπως, και δεν το γνωρίζουμε; Εδώ η λίστα δεν έλαβε ποτέ τον χαρακτήρα δημοσίου εγγράφου. Διακινήθηκε από χέρι σε χέρι και όχι υπηρεσιακά. Επίσης πρέπει να αποδειχθεί από την κατηγορούσα πλειοψηφία της Βουλής ότι ο Παπακωνσταντίνου, αν είναι αυτός που έβγαλε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα, το έκανε σε ένα... διάλειμμα των υπουργικών του καθηκόντων. Δηλαδή, είπε μια ημέρα εγώ σήμερα και για δέκα λεπτά δεν θα είμαι υπουργός, αλλοίωσε τη λίστα και στη συνέχεια είπε τώρα ξαναείμαι υπουργός! Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι γελοιότητες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχω ακριβώς την ίδια εικόνα με αυτήν του νομικού που συνομίλησε με τον Γιώργο Παπαχρήστο. Όλα αυτά μάλιστα ισχύουν, χωρίς καν να συζητήσουμε για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα.

Θυμίζω ότι ο πρώτος άνθρωπος που επιχειρηματολόγησε με θέρμη για τον παράνομο χαρακτήρα της λίστας Λαγκάρντ ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτός που διέγραψε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λόγω...της λίστας Λαγκάρντ.

Αξίζει πάντως να τονιστεί, ότι η νομική τύχη της δίωξης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν συνδέεται αναγκαία και με την...αλήθεια. Άλλο το αν θα αποδειχθεί ότι το έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και άλλο το αν όντως το έκανε.

Φαντάζομαι ότι τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης θα είναι έτοιμα να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη λαϊκή οργή που θα ξεσπάσει από μια προκαταρκτική εξέταση-φιάσκο.

Πηγή : ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ http://www.parapolitiki.com/2013/01/dimosio-eggrafo-lista-lagkarnt.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.