Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Τρία σχόλια για το ΠΑΣΟΚ και την λίστα...


Tου Λάμπρου Παλάντζα*

1ον Οι πολιτική ευθύνη από τον τρόπο διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ και την μη αξιοποίηση της, δεν αποδόθηκε στις διπλές εκλογές του 2012 όπως δημόσια διατυπώνεται από στελέχη πέριξ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Θα αποδιδόταν οι πολιτικές ευθύνες εφόσον οι πολίτες γνώριζαν για την λίστα και την διαχείριση της. Οι πολιτικές ευθύνες θα αποδοθούν στις επόμενες εκλογές. Οι πολιτικές ευθύνες αφορούν τους κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο κατά κοινή ομολογία. Ο πρώτος έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ ο δεύτερος είναι πρόεδρος του.


2ον. Όταν πρόεδρος κόμματος διατηρεί αντίγραφό μιας τέτοιας λίστας στην διάρκεια δυο προεκλογικών περιόδων, αυτό δεν είναι και το πιο αθώο στην πολιτική. Ειδικά εάν αποδειχθεί ότι στην λίστα συμπεριλαμβάνονται, εκδότες, καναλάρχες , γιοι και συγγενείς εκδοτών & καναλαρχών, σύμβουλοι αρχηγών άλλων κομμάτων, ε τότε υπάρχει ένα θέμα, ειδικά σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα δεν το χαρακτηρίζει η αξιοπιστία του.

3ον. Είναι πλέον προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της υπόθεσης της λίστας. Η υπόθεση αυτή θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ μη ανιχνεύσιμη πολιτική δύναμη.  Όσο η παράταξη ταυτίζεται με την πολιτική διαχείριση της λίστας δεν έχει πιθανότητα επιβίωσης, δεν συζητάμε για ανασύσταση και ανόρθωση.  Ευθύνη της ηγεσίας είναι να απαλλάξει άμεσα την παράταξη από όσους φέρνουν άμεση πολιτική ευθύνη για την διαχείριση της λίστας ακόμη και αν αφορά την ίδια. Εάν δεν το πράττει είναι ευθύνη των υπολοίπων να την αναγκάσει να το κάνει.

Τέλος, η λογική ότι το ΠΑΣΟΚ το διαλύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ραγκούσης, ο Λοβέρδος και σκοτεινά σημεία και συμφέροντα, δεν επιτρέπει σε ορισμένους και δεν συμφέρει σε κάποιους άλλους, να δουν το αυτονόητο.Το ΠΑΣΟΚ το διαλύει η ηγεσία του.


Ο Λάμπρος Παλάντζας είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Ομάδας ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ

Από το blog Λάμπρος Παλάντζας  http://palantzas.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html#!/2013/01/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.