Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ένα έγκλημα ζητά ενόχους...



Εκεί που περιμέναμε παραμονές Χριστουγέννων να καταστραφεί ο κόσμος...ήρθε η βόμβα της αποκάλυψης για το "σβήσιμο" των ονομάτων των συγγενών του Παπακωνσταντίνου από τη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Και αφού ο πρώην υπουργός διαγράφεται σε χρόνο ρεκόρ, διασύρεται, ακούγονται σενάρια επί σεναρίων, ξοδεύονται ώρες τηλεοπτικών αναλύσεων, αφού ετοιμάζονται να στηθούν κάλπες στη Βουλή για εξεταστική που θα τον παραπέμψει σε ειδικό δικαστήριο. Την ώρα που συζητούν και εμπλέκουν και άλλα ονόματα Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο...αποκαλύπτεται ότι το στικάκι στα χέρια του Πεπόνη είναι άλλο από αυτό που είχε αντιγράψει ο Παπακωνσταντίνου.

Όταν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου ήδη, έκαναν το αυτονόητο για να αποδείξουν την αθωότητά τους, κατέθεσαν τις φορολογικές  δηλώσεις και έγγραφα που αποδεικνύουν το νόμιμο των χρημάτων και ότι είναι φορολογημένα, ένα μέρος του κατηγορητηρίου κλονίζεται. Γιατί να προβεί ο υπουργός σε τέτοια κίνηση χωρίς νόημα αναρωτιέται κανείς.
Όπως επίσης, αναρωτιέται αν η εξέταση αυτή των "υπόπτων συγγενών" σχετικά με το νόμιμο του ποσού έπρεπε να γίνει πριν την απαγγελία κατηγοριών στον Παπακωνσταντίνου. Αλλά, αυτό θα συνέβαινε σε μια χώρα που λειτουργεί το κράτος, όχι η εξουσία, οι πολιτικοί, αλλά ο κρατικός μηχανισμός της.

Η άλλη αποκάλυψη που έσκασε σαν βόμβα, έρχεται να συμπληρώσει το τσουνάμι της ανατροπής στο παρά πέντε της παραπομπής Παπακωνσταντίνου, με τη δημοσιοποίηση ότι στο στικάκι του Πεπόνη το αρχείο έχει ημερομηνία δημιουργίας αρχές Ιουλίου 2011, αφού δηλαδή ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το Υπουργείο Οικονομικών, μια εξέλιξη που ενισχύει το ενδεχόμενο η αλλοίωση να έγινε από κάποιον άλλο εκτός από εκείνον.

Αλλά πως αυτή η λεπτομέρεια ξεχάστηκε από τη συμπληρωματική δικογραφία του Πεπόνη που ουσιαστικά καταδίκασε τον πρώην υπουργό.

Άνευ ουσίας και η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- Βενιζέλου, για την ευθύνη του και οι φόβοι για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, αφού το αντίγραφο που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης γράφτηκε στις αρχές Ιουλίου που 2011, αφού δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και πριν την παραλάβει για πρώτη φορά στα χέρια του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στα τέλη Ιουλίου όπως έχει καταθέσει και ο Διώτης.

Υπενθυμίζεται ότι το USB που βρίσκεται σήμερα στα χέρια του Πεπόνη παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια, από εκεί δόθηκε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο που το παρέδωσε στον Άρειο Πάγο.

Έτσι, ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης θα κληθεί να εξηγήσει πως και γιατί έγινε η κόπια του USB που του είχε παραδώσει ο Παπακωνσταντίνου και πού βρίσκεται το αρχικό USB.

Όμως έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ για να αποκαλυφτεί αυτό που η Δικαιοσύνη έπρεπε να έχει διερευνήσει από την αρχή;

Από την άλλη πλευρά, μήπως να εξετάσουμε το πραγματικό πρόβλημα που δεν αναδείχθηκε από κανένα; Τι είναι αυτή η λίστα; Προϊόν εγκλήματος. Πως την αξιοποιεί ένα ευνομούμενο κράτος; Καλεί τους καταθέτες να αποδείξουν ότι τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί και είναι νόμιμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Μπορούσε αυτό να γίνει στην Ελλάδα;
Από ποια υπηρεσία; Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Υπουργός;
"Δεν προστατεύτηκα" είπε ο Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξή του.
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με την διαφθορά στο κόκκινο, με τις αλλοτριωμένες ως το μεδούλι υπηρεσίες, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πως να επιβάλεις "επιχείρηση καθαρά χέρια" χωρίς να έχεις το απαιτούμενο προσωπικό που θα μπορέσει να φέρει να πέρας την υπόθεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.